De Douane is recentelijk gestart met een nieuwe reizigerscampagne. De campagne richt zich vooral op ongeveer 2 miljoen reizigers die van hun vakantie, zakentrip of familiebezoek terugkeren van buiten de Europese Unie.

In de campagne staat de wereldreiziger centraal. Iedereen kan een wereldreiziger zijn, omdat de wereld steeds kleiner wordt en vliegen naar Thailand of Turkije de normaalste zaak ter wereld is geworden. De boodschap is dat reizigers van tevoren checken wat mee terug mag, en dat de Douane reizen App daarvoor een handig hulpmiddel is.

De meeste Nederlandse reizigers weten wel dat er regels zijn over wat je mee terug mag nemen in je reisbagage uit een ander niet EU-land, maar kennen de regels nog onvoldoende. Die regels zijn ook te talrijk om ze allemaal precies te kennen. Daarom maakt de Douane het de reizigers makkelijker met de Douane reizen App. Met deze app kan de reiziger gemakkelijk op reis checken wat hij terug mag nemen in de reisbagage naar Nederland. Daarnaast kunnen reizigers terecht op de facebookpagina, het twitteraccount en het instagramaccount van de Douane voor informatie en vragen.

Doordat reizigers zich bewust worden van het feit dat er regels zijn en zij hun aankopen van te voren controleren komen zij minder voor onaangename verrassingen te staan bij terugkomst: het moeten inleveren van zojuist gekochte goederen of het moeten betalen van accijnzen of invoerrechten.

De Douane Reizen App is te downloaden in de AppStore voor iOS en Google Play voor Android.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘De wereldreiziger weet precies wat ze mee terug mag nemen’”

 1. aad zegt op

  Waarom heb ik toch het gevoel dat dit soort informatie wordt verstrekt als posotivismus terwijl er wat anders achter zit. Kan het zijn dat ik ondertussen achterdochtig ben geworden over dit soort ‘positieve’ adviezen van de overheid?
  Wie kent de echte redenen achter dit ‘advies’?

 2. William zegt op

  Nou Aad, ik heb dezelfde gevoelens. Maar wat dacht je: onze (r)overheid schraapt je tot op het bot en als je dus denkt dat je een voordeeltje hebt gevonden in het buitenland staan ze al klaar om je invoerrechten te laten betalen of accijnzen of desnoods je spullen in te pikken.
  Maar erg druk maken zou ik maar niet doen: veel te weinig douanemensen op Schiphol, daar moest ook al op bezuinigd worden!

 3. Christina zegt op

  We weten precies wat we wel en niet mogen mee nemen. Drie kopie van eventueel CD’s enz. Dit is per persoon wat mij verbaasd dat ze zelf echt en kopie niet kunnen onderscheiden.
  Laatst controle daar hebben we geen problemen mee maar mijn in de USA gekochte trimschoenen waar op gelopen was volgens hun kopie naar lang gesprek en drie collega’s toch echt.
  Een gekochte stingray vis portemonee mocht wel er door nadat ik vertelde dat dit product niet op de lijst van verboden producten stond. Krokodil en slang mag niet dus toch handig om site douane te checken.

 4. Rudi zegt op

  Wat ik me nu afvraag :

  Net zoals ik zijn er ongetwijfeld talloze expats die hier al jaren wonen en zelden nog naar De Lage Landen bij zee afreizen.
  Dus in de loop van die jaren verzamel je veel noodzakelijke dingen, nodig in het leven.
  Kledij, horloges, laptops, telefoons, zonnebrillen, medicijnen, … .
  Die koop je hier, je gaat prijsbewust – kwalitatief te werk.
  En zullen daar zaken tussen zitten zoals copy’s, ‘foutieve grondstoffen’ (krokodil, slang, …).

  En na jaren ga je dan toch eens terug. Voor een weekje of 2/3.
  Maar, in Thailand gedomicilieerd in de ambassade van je thuisland en hier wonende zonder domicilie in je thuisland, voer je toch niets in ? Je bent daar tijdelijk en je neemt alles terug weer mee toch ?

  Iemand op de hoogte ? Voer ik nu iets in of wordt dat beschouwd als tijdelijke import? Of wat dan ook?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website