Per 16 december veranderen de inreisvoorwaarden voor Thailand. Zo wordt bij de TEST & GO regeling de PCR-test vervangen door een sneltest.

De huidige wachttijd van 1 nacht in een hotel en een bevestigde betaling (voor 1 overnachting in SHA+ hotel, 1 RT-PCR-test en vooraf afgesproken luchthaventransfer) zijn niet langer vereist. Bij aankomst wordt het testen gewijzigd in een sneltest (ATK-methode).

Kinderen en jongvolwassenen

 • Reizigers jonger dan 6 jaar die met hun ouders reizen met een negatief RT-PCR-testresultaat binnen 72 uur voor vertrek, hoeven voor aankomst geen negatief RT-PCR-testresultaat te hebben en kunnen bij binnenkomst in Thailand een speekseltest ondergaan.
 • Reizigers van 6-11 jaar die met hun ouders reizen, moeten binnen 72 uur voor vertrek een negatief RT-PCR-testresultaat hebben.
 • Reizigers van 12-17 jaar die met hun ouders reizen, hoeven niet te worden gevaccineerd, maar moeten binnen 72 uur voor vertrek een negatief RT-PCR-testresultaat hebben.

Herstelbewijs

Reizigers die eerder binnen 3 maanden voor de reis zijn geïnfecteerd, moeten een medisch certificaat van herstel hebben of zich laten vaccineren met ten minste één dosis van een goedgekeurd vaccin voor onbepaalde tijd voordat ze op reis gaan.

Ongewijzigde voorwaarden

Wat is er niet veranderd:

 • Reizen vanuit de goedgekeurde landen/gebieden (momenteel 63) waar reizigers 21 dagen of langer verbleven. Terugkerende Thai en buitenlandse ingezetenen, die eerder vanuit Thailand zijn gereisd, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
 • Een verzekering met een dekking van minimaal US $ 50.000. Thai en buitenlandse ingezetenen die nationale zorgverzekering hebben, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig worden gevaccineerd tegen COVID-19 met een goedgekeurd vaccin en 72 uur voor de reisdatum een ​​negatief RT-PCR-testresultaat hebben.

Over land

Naast de aankomst per vliegtuig, mogen reizigers het land binnenkomen(bij de grenscontrolepost van Nong Khai, vanaf 24 december 2021) en over zee, op voorwaarde dat men voldoet aan de vaccinatie- en testvereisten.

Bron en meer informatie: https://www.tatnews.org/2021/11/thailand-eases-entry-rules-from-16-december-2021/

16 reacties op “TAT: Versoepeling inreisvoorwaarden Thailand per 16 december”

 1. Cornelis zegt op

  Mag ik nu uit het bovenstaande concluderen dat de ATK-test nu op het vliegveld bij aankomst plaats vindt?
  Eerst was er sprake van dat je naar een hotel moest voor die test, maar dat vereiste zie ik nu niet meer. Of is er gewoon weer sprake van de gebruikelijke onduidelijke communicatie?

  • Ja, dat vond ik ook onduidelijk. Even afwachten dus.

  • Eric zegt op

   Ja , ook voor ons erg onduidelijk. Wij hebben Amari sha+ geboekt bij Don muang, zodat wij de dag erna door kunnen vliegen. In het geval dat de ATK test gelijk kan worden genomen bij aankomst scheelt dat ons het hele gedoe om naar Amari te reizen en dag erna pas verder te reizen.
   In het geval van ATK test bij aankomst zouden we gelijk door kunnen vliegen.
   Duidelijkheid zou hier wel op zijn plaats zijn door de Thaise instantie.

 2. Arie zegt op

  Hopelijk kan die ATK-tetst inderdaad op het vliegveld zodat wij onze vlucht naar Chiangmai de zelfde dag nog kunnen maken.
  Van onze betaalde PCR afspraak 6700 THB voor 2 personen krijgen we denk ik niets terug ?
  Is wel erg jammer hadden we beter aan de weeskinderen kunnen geven in Chiangmai weeshuis.

 3. Philippe zegt op

  Er staat:
  The current 1-night waiting period in a hotel and a confirmed payment (for 1-night stay at SHA++ hotel, 1 RT-PCR test, and pre-arranged airport transfer) ” will no longer be required “.
  Nogmaals: “Pre-arranged airport transfer will no longer be required” … dan is het toch duidelijk dat de testen op de luchthaven zullen plaatsvinden.
  Anders zou iedereen zich zomaar via taxi, bus en/of skytrain naar hotel kunnen begeven om aldaar een sneltest te ondergaan … te gek om los te lopen.
  Toegegeven, ze hadden het anders en beter (duidelijker) omschreven moeten hebben, maar ja.

 4. Alain zegt op

  Wilt dit zeggen dat we in Bangkok mogen landen, ATK doen dan eens de resultaten binnen zijn, naar Phuket vliegen indien negatief?

 5. Menno zegt op

  Ben ook erg benieuwd wat de invloed is op mijn thailandpass aanvrag. Heb nu natuurlijk een hotel met test & go opgegeven. Afwachten maar.

 6. Eddy zegt op

  Dit latere bericht van de TAT weerspreekt de woordvoerder van de regering, die zei

  “Deputy spokesperson for the Ministry of Foreign Affairs, Nopakun Natapanu, who gives the CCSA briefing in English, said travellers will need to take the antigen test at a hotel and will need to book approved transportation from the airport.”

  Dus afwachten voor nadere berichtgeving op welke vliegvelden zo’n ATK test kan worden afgenomen.
  Ook niet duidelijk of deze ATK test vantevoren moet worden geboekt.

  In ieder geval ga ik mijn Test & go pakket annuleren. Over het niet geldig zijn van de eerder afgegeven Thailand pass maak ik me geen zorgen.

 7. Martin zegt op

  Ik had inmiddels een hotel geboekt en betaald voor de overnachting en was met de documenten voor de PCR test bezig en deze ingestuurd gister
  Heb nu het hotel gecontacteerd om te zien wat hun mening erover is en wat de kosten van ATK test en het eventuele transport naar hotel is…
  Ik vermeld hier het resultaat indien bekend

 8. Stan zegt op

  Door die omicronvariant gaan deze versoepelingen misschien niet eens meer door…
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2223539/antigen-testing-for-visitors-in-doubt-as-omicron-variant-spreads

 9. Geert zegt op

  Gisteren meldde ik reeds dat de vervanging van de PCR test door een ATK op de helling stond.
  Waarschijnlijk dacht de redactie dat ik het verzonnen had en mijn melding werd niet gepost.

  Vandaag een nieuwe poging doen met bronvermelding, zou dat helpen?

  Bron : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2223539/antigen-testing-for-visitors-in-doubt-as-omicron-variant-spreads

  Gegroet,

  Geert.

  • Ja, een bronvermelding helpt zeker. De ervaring is dat soms iedereen maar wat roept (van horen zeggen van de kapper, van een achterneef van de buurman).

   • RonnyLatYa zegt op

    en dan nog BP als bron…. misschien toch maar de kapper dan 😉

 10. HenryN zegt op

  . Ik heb nu de press release gelezen en daar staat toch echt een tegenstrijdigheid in: wat is er niet veranderd punt 3 iedereen vanaf 18 jaar en ouder moet tenminste 14 dagen voor vertrek naar Thailand gevaccineerd zijn maar verder in het artikel staat onder Happy Quarantaine Nationwide: ongevaccineerd moet 10 dagen in quarantaine.
  Conclusie: er is nooit sprake van geweest dat iedereen van 18 jaar en ouder 14 dagen voor vertrek moet zijn gevaccineerd!

 11. Ans van der Poel Terlouw zegt op

  Heel fijn zo duidelijk te worden geïnformeerd

 12. Reina zegt op

  Voor volwassenen is de regel gehandhaafd dat je
  72 uur voor vertrek een negatieve RT-PCR moet hebben. Dus een herstelbewijs is niet voldoende.
  Wij hebben 10 dagen geleden Covid gehad en zouden dus 14 december (vertrekdatum) nog steeds positief kunnen testen. Dan gaat onze reis naar Thailand dus niet door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website