Strak in het pak in Thailand: reizen zonder kreukels

Door Redactie
Geplaatst in Reizen
Tags: ,
7 september 2017

Stel je gaat op zakenreis naar Thailand. In dat geval is het belangrijk dat je netjes en correct gekleed jouw handelspartner bezoekt. Vooral Thai hechten veel belang aan kleding omdat ze daar de status van een gesprekspartner van af kunnen lezen en dat is een belangrijke voorwaarde in een sterk hiërarchische maatschappij. Maar hoe neem je jouw maatpak zonder kreukels mee in je bagage?

Natuurlijk kan je in Thailand je pak laten stomen, maar stel je hebt een druk programma en al op de eerste dag moet jij je pak kreukvrij uit je tas halen? Daar is een manier voor. Een jasje en pantalon kunnen netjes worden opgevouwen in een strak pakketje dankzij zes simpele stappen. Het is een makkelijke en snelle manier om jouw pak kreukloos uit een tas of koffer te halen.

Nieuwsgierig? Op deze website staat de instructie en een handig voorbeeldfilmpje: www.manners.nl/kreukelvrij-pak/

Misschien hebben de lezers ook nog goede tips?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Strak in het pak in Thailand: reizen zonder kreukels”

 1. Gringo zegt op

  Ja, ik ben heel wat keren op zakenreis naar Thailand geweest. Het is juist, dat je je op belangrijke afspraken goed gekleed presenteert. Maar dat niet alleen, evenzo of misschien wel nog belangrijker is, dat je er ook goed verzorgd en uitgerust uitziet.
  Ik maakte nooit een afspraak op de dag van aankomst in Bangkok, de rest van de dag gebruikte ik op mijn kleding netjes op te bergen in mijn hotelkamer, wat te rusten en uiteraard te genieten van een massage.
  Mijn kostuums, jasjes en broeken op een hangertje en 1 keer gevouwen op de bodem van de grote koffer, in het hotel uithangen en de volgende dag geen kreukel te zien. Desnoods nog even een strijkijzer lenen van het hotel of even om de hoek bij een laundry langsgaan voor een strijkbeurt.
  Een andere oplossing is, die ik zelf nooit heb gebruikt, is de, meestal leren, kledingzak, die je als handbagage meeneemt. Iemand, die in een maatpak en niet in een confectiepak reist, vliegt natuurlijk Business Class en de stewardess zal de kledingzak netjes voor hem opbergen. Het is zelfs denkbaar, dat de man zich even voor de landing in het vliegtuig omkleedt en zich vermomt als een heer!

 2. Dirk De Witte zegt op

  Nou ik reisde veel, dus liet ik mij 2 kreukvrije pakken maken.
  Überhaupt in een zeer lichte beige stof, Géén zwart, want te warm !
  De bovenste en onderste binnenzakken van de vest konden allemaal met een rits worden gesloten.
  En omdat er soms door modder moest geploegd worden,
  had ik een dikkere zool laten kleven onder het schoeisel.

  Hetgeen niet uitsloot dat een lokale kleermaker, gezien de prijs, mij ook een kostuum aanmat.
  Wat wel tegenviel waren zijden hemden: in warme landen ok, maar in een fris klimaat niet aan te raden.
  Nog een tip: manchette knopen maakte ik zelf:: u koopt in een mercerie 3 mooie decoratieve knopen met een uitwendige haakje als ook 3 kleine “verzilverde” knoopjes, ook met een uitwendig haakje.
  Elke grote knoop verbind je met een ijzerdraadje, liefst vernikkeld aan het klein knoopje.
  En je hebt drie manchetten knopen, twee om te gebruiken en ééntje om het verloren knoopje te vervangen.
  Cartier, Dunhill etc…ver achter u latend en nog mooier ook ! Nou !

 3. arjan zegt op

  Die vouwkunst werkt inderdaad prima, maar eenmaal in het hotel aangekomen hang ik het pak op een hanger in de badkamer en na gedoucht te hebben laat ik heet water lopen totdat de badkamer gevuld is met stoom.
  Laat het pak in de stoom hangen en alle eventuele kreukels verdwijnen.
  Even laten uitwasemen en afkoelen, dan is het direct draagbaar. Simpele en een veelvuldig beproefde methode voor kreukvrije kleren.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website