(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

De bekende Thailandblogger Richard Barrow heeft in zijn laatste nieuwsbrief een aantal interessante uitspraken gedaan, die de heropening van Thailand per 1 november in een ander daglicht plaatsen.

Wij hebben voor jou een samenvatting gemaakt van zijn belangrijkste bevindingen en uitspraken.

Barrow was op bezoek op de luchthaven in Bangkok en uitgenodigd door Thapanee Kiatphaibool, de plaatsvervangend gouverneur van de Tourism Authority of Thailand, om zelf te zien hoe het proces per 1 november gaat verlopen.

‘Dit is nog niet de verwachte grote heropening van het land’

Zijn belangrijkste conclusie: Dit is nog niet de verwachte grote heropening van het land. En vooral de overgangsfase van de CoE naar de Thailand Pass is twijfelachtig. Zo moet je eerst nog 7 hotelovernachtingen boeken en vervolgens een refund vragen voor de 6 teveel betaalde nachten. Hij raadt Thailandgangers dan ook aan om, indien mogelijk, de reis uit te stellen. Eventueel tot december of januari. Als je tijdens het hoogseizoen in december of januari komt, zal het veel vlotter gaan en weet iedereen wat hij kan verwachten. Bovendien kunnen er tegen die tijd transitvluchten zijn van de luchthaven Suvarnabhumi naar plaatsen zoals Chiang Mai, waar je vervolgens jouw eerste nacht kan doorbrengen.

Volgens Barrow moet de Thailand Pass uiteindelijk wel veel vereenvoudigen. Voor zover hij begrijpt, hoef je straks geen documenten meer op de luchthaven te tonen, zoals een vaccinatiebewijs, ziektekostenverzekering, hotelboeking enz. Alleen de QR-code op de app is dan voldoende. Het aanmaken van de Thailand Pass (QR-code) wordt vooraf gedaan door de consulaire afdeling van de Thaise ambassade waar jij je hebt aangemeld.

Totdat de Thailand Pass operationeel is worden je documenten op Suvarnabhumi Airport gecontroleerd door ambtenaren. Zodra de Thailand Pass in gebruik is, hoef je alleen maar je QR-code te laten zien voordat je naar immigratie gaat. Een aantal vervelende beperkingen blijven bestaan. Zo kan je niemand ontmoeten bij aankomst en bijvoorbeeld niet samen met je Thaise vriendin naar je SHA plus-hotel gaan.

‘Nog steeds een potentiële Covid-patient’

Wanneer je in de aankomsthal komt ben je nog steeds een potentiële Covid-patiënt. Je kunt niemand kussen of begroeten. Wanneer je jouw SHA+ hotel boekt, boek je ook een verplichte transfer naar de plaats waar jouw RT-PCR-test zal worden afgenomen. De bestuurder van de bus/taxi zal hoogstwaarschijnlijk een volledig beschermende uitrusting dragen. De grotere hotels, zoals het Marriott Marquis Queen’s Park, hebben een eigen medisch team ter plaatse om je te testen. Het Marriott werkt hiervoor samen met het Samitivej Hospital. Voor kleinere hotels geldt dat je eerst naar een testcentrum wordt gebracht om daar de PCR-test te laten afnemen en vervolgens ga je naar jouw hotel. Wat uiteraard langer zal duren, afhankelijk van het verkeer. Nadat je bent ingecheckt, word je naar jouw kamer gebracht waar je moet blijven totdat je de uitslag van de test krijgt.

Verschillende mensen hebben Barrow gevraagd, wat er gebeurt als je ’s morgens vroeg aankomt, moet je daar dan nog overnachten? Ja, het is verplicht om een nacht in het hotel te reserveren. Kom je aan met een late vlucht dan kan het zijn dat twee nachten moet boeken.

Het is niet duidelijk wanneer de testresultaten bekend zullen worden. Het is wel duidelijk dat hotels met partnerziekenhuizen de resultaten veel sneller zullen krijgen. Ook kunnen sommige hotels de tests uitvoeren terwijl je incheckt. Andere hotels kunnen een bepaalde tijd later op de dag instellen. Eén antwoord past dus niet in alle situaties. Hoe dan ook, als je eenmaal je negatieve testresultaat hebt gekregen, kan je uitchecken en gaan en staan waar je maar wilt in Thailand. De TAT noemt dit “Test and Go”. Maar als jouw testresultaat echter positief is, ga je nergens anders heen dan rechtstreeks naar het ziekenhuis!

Naschrift redactie: De claim ‘quarantaine vrij naar Thailand reizen’ kunnen we nu wel met een korreltje zout nemen. Je blijft 1 a 2 dagen in quarantaine. Dit wordt pas opgeheven als de PCR-test, afgenomen in Thailand, negatief is. Tot die tijd is er een strikt begeleide aankomst, begeleidt vervoer naar je hotel en moet je op je hotelkamer blijven totdat een negatieve testuitslag de gewenste vrijheid betekent.

Helaas…. het is niet anders.

45 reacties op “Richard Barrow: ‘Stel je reis naar Thailand uit tot midden november of later!’”

 1. Johan Massop zegt op

  Nou, dit gaat weinig zoden aan de dijk zetten voor het toerisme in Thailand kan ik nu al vertellen. Ik ben werkzaam in het toerisme in Amsterdam. De praktijk heeft geleerd, na 2 zomerseizoenen met veranderende Covid maatregelen, dat het na versoepelingen zeker 1 à 2 maanden duurt voor de boel weer een beetje op gang komt. Men kijkt eerst de kat uit de boom blijkbaar, en het plannen van een vakantie kost ook wat tijd. Als ik dit al zie gebeuren bij toeristen uit andere Europese landen, die zonder CoE naar Nederland kunnen komen, zonder extra verzekering, waarbij de reis doorgaans relatief kort duurt, je ook per auto of trein kunt komen en je bovendien nog geen minuut in quarantaine hoeft, dan weet ik genoeg. Een reis naar Thailand is voor veruit de meesten niet iets wat je van de ene op de andere dag even doet. Voeg daarbij de behandeling als van een melaatse bij aankomst, de 1 à 2 dagen quarantaine, de moeite die je evengoed moet doen voor de Thailand Pass etc. etc. en ik kan nu al zeggen dat Thailand dit hoogseizoen, dat over enkele weken zou moeten beginnen, nu alweer kan vergeten. Denk dat pas op zijn vroegst ergens in de loop van Q1 2022 de boel wellicht een beetje op gang komt als het om echte aantallen gaat. Waarschijnlijk pas nadat Thailand erachter is gekomen dat deze laatste “revolutionaire wijziging” door de doorsnee toerist niet als zodanig gezien wordt. Vermoedelijk zullen ze die 1-2 daagse quarantaine eerst moeten laten varen voor de gemiddelde toerist wil gaan komen. De huidige versoepeling zal wel voor wat toerisme van echte Thailand die-hards zorgen, maar de redding van het hoogseizoen is het absoluut niet! Het zal ze nog tegenvallen.

  • Martin zegt op

   Ik ben in Thailand momenteel de documenten en entree zijn niet echt een probleem. Het probleem is dat Thailands toeristische aantrekking totaal heeft verloren. Lege panden lege straten Thailand is spooky Thailand zal voor vele toeristen een deceptie zijn. Kom je hier voor natuur en cultuur prima kom je hier voor bruisend Thailand wacht vooral nog even. Thailand is een verdrietige plek. Sorry maar het is niet anders

 2. Cornelis zegt op

  Thailand blijft de volledig gevaccineerde en voor vertrek nog eens geteste buitenlander bij binnenkomst behandelen als een melaatse, als een potentiële virusverspreider en een bedreiging voor de Thaise volksgezondheid. Dit terwijl de realiteit eerder het tegengestelde is en de buitenlandse reiziger wat besmettingsrisico meer te vrezen heeft van de Thaise bevolking dan andersom.

  • Mmm, ja een ontvangst op de luchthaven van Thaise ambtenaren in beschermende kleding die je controleren en begeleiden naar speciaal vervoer en vervolgens naar een testcentrum, zal niet direct een vakantiegevoel oproepen. Het enige voordeel is dat de quarantaineverplichting van 7 dagen naar 1 a 2 dagen gegaan is. Het blijft de vraag of iemand het er voor over heeft? Ik denk de gemiddelde toerist misschien niet.

   • Polle zegt op

    Wij zijn zaterdag 23 oktober aangekomen in Phuket in de 7 dagen quarantaine aanbod regeling. Ik moet zeggen dat deze quarantaine bijlange zo erg niet als ze word voorgesteld. Bij aankomst op de Phuket luchthaven ging alles geweldig snel, na 30 minuten waren alle documenten gecheckt, immigratie achter de rug en PCR test gedaan. Nadien met de taxi naar het Sha plus hotel. Na 5 uur wachten op de kamer of op onze terras, kregen wij ons resultaat. Sindsdien zijn wij volledig vrij op het eiland. De enige formaliteit is nog 1 maal per dag temperatuur opname, en op dag 6 een PCR test. Wij zijn vanaf dag 1 zo blij om terug in Thailand te zijn

 3. Joost A. zegt op

  ‘Verschillende mensen hebben Barrow gevraagd, wat er gebeurt als je ‘s morgens vroeg aankomt, moet je daar dan nog overnachten? Ja, het is verplicht om een nacht in het hotel te reserveren.’
  ‘Hoe dan ook, als je eenmaal je negatieve testresultaat hebt gekregen, kan je uitchecken en gaan en staan waar je maar wilt in Thailand.’

  Uit bovenstaande begrijp ik dat een nacht in een hotel reserveren niet hetzelfde is als er een nacht effectief doorbrengen. De procedure verplicht u om dit pakket (transport naar Sha+ hotel + 1 overnachting + RT-PCR test) te nemen en vooraf te betalen, doch maakt men bij mijn weten geen melding of men bij een negatief testresultaat verkregen in de loop van de middag/avond, nog een nacht werkelijk moet doorbrengen in het hotel. Men mag de kamer uit bij een negatief testresultaat, maar of men ook onmiddellijk het hotel mag verlaten blijft onduidelijk.

  • Joost, het hotel is de eerste 7 dagen verantwoordelijk voor de buitenlandse gast. Zelfs als ze negatief testen. Ze zullen, denk ik, geen enkel risico nemen en als zij jou de documenten niet meegeven dan moet je daar toch een nacht blijven.
   Als ze te soepel zijn kunnen ze hun SHA+ certificering verliezen.

 4. Rob V. zegt op

  Ik snap dat sommige Thailandgangers aardig opgewonden worden en liefst vandaag nog een ticket boeken en niet willen wachten op de updates die de afgelopen dagen en komende tijd uit zullen komen met meer details. Ik ga pas serieus nadenken over een vakantie naar Thailand als dit hele proces goed en wel onderweg is, de quarantaine tussen de 0 en 24 uur is zonder teveel gezeik en de bekende airliners (Eva) weer gewoon vliegen. Zeg dus ergens in (begin?) 2022… Scheelt een boel verwarring, jezelf druk maken enzovoort. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Eventjes wachten…

  • Rob V. zegt op

   Oh en al dat gedoe rondom een corona verzekering, mij schudden ze maar wakker als Thailand het besef heeft dat een volledige gevaccineerde uit Nederland geen bijzonder financieel risico is voor de ziekenhuizen dus dat aanvullende verklaringen of verzekeringen vragen niet nodig is. Misschien dan toch Q2? We zijn nog niet terug naar (zo goed als) normaal.

   • Ger-Korat zegt op

    Als straks blijkt dat er nog maar een handvol toeristen komt, en dan uit alleen maar de Westerse landen, gaat men zich in Thailand misschien afvragen hoe dat komt. Nou van de bijna 40 miljoen bezoekers van voor corona komen de overgrote meerderheid uit Azië en deze zitten bij hun jaarlijkse 5 dagen vakantie niet te wachten op een dure verzekering. Verwacht dat als men ziet dat het aardig stil blijft dat dan de verzekering aan de kant wordt geschoven.

    • andre van schaik zegt op

     Barrow ziet het goed: ga nu niet november of later.
     Het bruisende nachtleven van Thailand? Het is volledig weg. Ik zie alleen maar borden te koop of te huur. Voorlopig zal dat zo blijven. Er is nog steeds een alcoholverbod, je kunt dan in eenzaamheid je pilsje op je hotelkamet nuttigen.
     Kom je voor de natuur. de cultuur of de familie? Prima,
     Dan kun je genieten als vanouds.

  • Rob zegt op

   Hoe graag mijn vrouw (en ik ook) haar familie weer wil zien en omarmen hebben wij toch ook besloten voorlopig zeker tot januari nog af te wachten hoe dit zich ontwikkeld, want er zijn nu nog zoveel mitsen en maren, en in Thailand veranderd er zo maar weer wat, plannen is 1 ding, maar uitvoeren is iets heel anders.

   Ik begrijp trouwens nog steeds niet waarom Thailand zo rigide vasthoudt aan de Covid verzekering, zeker als ze Thailand pas invoeren is dit voor Nederlanders niet meer nodig, want iedereen op de ambassade in Den Haag behoort toch te weten dat we in Nederland 100% verzekerd zijn ook voor Covid, dus kunnen ze voor elke Nederlander die een aanvraag doet gewoon dan de QR code afgeven voor wat betreft een Covid verzekering.
   En hoeft de immigration ambtenaar in Thailand de kennis niet meer te hebben hoe het verzekeringstechnisch precies zit met de voor hen verschijnende toerist.

   Waarschijnlijk zou dit voor meer Europese landen kunnen gelden, maar dat hangt van de ziektekosten verzekering per land af.

 5. Simon zegt op

  Bedankt voor deze post.

  Wat mij opvalt: er lijkt te staan dat je -als gevaccineerde- quarantaine moet boeken 7 dagen, dit heb ik nergens anders gezien en lijkt op nieuwe informatie. Bijv de factsheet van het doorgaans goed geinformeerde Thai Embassy.com maakt hier geen vermelding van. Ook mijn reeds geboekte hotel heeft dit niet aangegeven. Ik arriveer op 20 November in Thailand. Mijn hotel gaat mijn reservering omzetten naar 1 nacht (als je na 6pm Aankomt wordt het standaard 2 nachten).

  Is er een bron waar dit op is gebaseerd?

  • De meeste hotels AQ en SHA+ bieden een 7- of 10-daags quarantaine arrangement aan. Als je die boekt voor een datum na 1 november moet je een refund aanvragen voor de niet gebruikte nachten dat is alles. En lees anders even de nieuwsbrief van Richard Barrow, daar vind je het in terug.

   • rudi colla zegt op

    Op Agoda kun je al ASQ hotels boeken voor 1 nacht.

   • Polle zegt op

    Bij royalvacation Thailand kan je gewoon een all in pakket boeken met 1 overnachting in Bangkok of pattaya. Heb bij deze maatschappij een all in pakket geboekt Phuket sandbox en ben zeer tevreden over de service. Zij hebben voor ons de COE, verzekering, boeken PCR testen en alle nodige documenten geregeld. Op 1 week was alles in orde en zeer betaalbaar

  • Willem zegt op

   Je kunt wel 1 nacht boeken maar krijg je nu wel toestemming van de Thaise ambassade dmv een COE voor een 1 daagse quarantaine?
   Het COE systeem is nu het enige dat werkt. Thailand pass is er nog niet.

 6. Miranda zegt op

  Wij hopen in februari weer te kunnen gaan. Heel lastig om op Booking sites hotels te vinden in Bangkok die aan de SHA-plus eisen voldoen. Iemand tips?

  • https://www.shathailand.com/
   https://www.thailandsha.com/shalists/index

   • Miranda zegt op

    Top dank je

 7. Hennie Eckhardt zegt op

  Mijn man en ik hebben al vliegtickets geboekt voor 6 december voor 3 maanden via Bangkok naar mijn broer te reizen in Khon Kaen.
  Allebei volledig gevaccineerd.
  De voorwaarden die per november gaan gelden om Bangkok binnen te komen bevat voor ons een voorwaarde waar wij niet aan kunnen voldoen.
  Dat is de Covidverklaring (verzekeringsbewijs). De ziektekostenverzekering + Buitenlandmodule die wij hebben geeft genoeg dekking en wij hebben ook nog een reisverzekering met aanvullende medische dekking in het buitenland. Beiden geven geen Covid verklaring omdat het land waar we naar toe reizen oranje/rood is.
  Afsluiten van een speciale Coviddekking is in ons geval heel duur (onze leeftijden 72 en 73) maakt dat wij ruim 2000 euro voor 3 maanden moeten betalen.
  Een enorme teleurstelling!
  Hoop dat Thailand deze regel nog schrapt!
  Ook ondergaan wij nog een PCR-test in Nederland en bij binnenkomst in Bangkok nog weer een keer in het SHA-hotel…als ze meer toerisme willen binnenhalen dan zal dit voor meer mensen een teleurstelling worden.

  • Cornelis zegt op

   Het blijft een trieste zaak dat de Thaise Ambassade verzekeringen die duidelijk uitgaan boven de geëiste minimumdekking – Emirates, bij voorbeeld, dekt tot 500.000 USD – afwijst. Er is kennelijk sprake van een zekere willkeur, want ik heb hier op dit blog ook reacties van lezers gezien bij wie die verklaring wèl werd geaccepteerd. Ook internationaal, in de verschillende FB-groepen, is er ook sprake van vaak wèl en soms niet accepteren van die verklaring.
   In mijn geval komen de kosten van een volstrekt overbodige verzekering voor 6 maanden neer op rond de 2400 euro. Kan ik het betalen? Ja. Wil ik het betalen? Nee!

   • Gerritje zegt op

    Dit is onzin. De verzekering die je via emirates krijgt loopt Via AIG. Op de polis staat niets vermeldt dat deze onderdeel van je Emirates vlucht uitmaakt. De verzekering kan je inprincipe ook los afsluiten direct bij deze verzekeringsmaatschappij. Dit heb ik niet van derden, ben er onlangs zelf mee naar Thailand gevlogen en heb dit nog nagekeken.

    • Cornelis zegt op

     Wat is er dan onzin? Ik wijs erop dat er verzekeringen worden afgewezen die op zich méér dan ruimschoots aan de dekkingseisen voldoen, en noem Emirates allees als voorbeeld. Ik las hier namelijk kortgeleden nog dat van een bloglezer deze verzekering door de Ambassade geweigerd werd.

  • theiweert zegt op

   Ik betaalde als 72 jarige via AA verzekeringen in Pattaya € 210 euro voor 90 dagen. Dus lijkt me € 2000 erg overdreven. Zeker als je al verzekert bent.

  • Loe zegt op

   Hallo,

   Het afsluiten van een geaccepteerde verzekering voor Covid kost voor 3 maanden 195,00 pp dat is dus 390,00 en niet meer dan 2000 euro.
   Neem maar eens contact op met Matthieu via [email protected]

   Groetjes Loe

   • Cornelis zegt op

    Loe en Theiweert: de premie is sterk leeftijdsafhankelijk. Ik ben inmiddels 76 en de maandpremie voor Covid-19 plus die 40.000/400.000 baht eis kwam neer op bijna 400 euro.

    • Cornelis zegt op

     Maar misschien is het zo dat die 40k/400k-eis (voor Non-O visum houders met een re-entry permit) nu ook vervalt en dan blijft alleen Covid over.

    • Loe zegt op

     Boven de 75 is inderdaad een andere prijsklasse, maar ik reageerde op 73 en 72 jaar

   • S.a.a. zegt op

    Zelfs dat is veel te duur. Via Oom kost het net 150.

    • Cornelis zegt op

     Je verzint het. Gecheckt – nogmaals, niet uitsluitend Covid – voor mijn leeftijdsgroep: 372 euro per maand bij 1000 euro eigen risico, 409 euro zonder eigen risico.

  • john koh chang zegt op

   € 2000 euro voor 30 dagen covid dekking is echt onjuist. Hebben jullie gewoon via een verzekering rechtstreeks of een verzekeringasagent dit aangvraagd? Voor enkele honderden euros ben je volledig gedekt voor covid. !! Bel AA insurance in hua Hin of pattaya of kijk even op https://covid19.tgia.org/

 8. Frank zegt op

  Wij hebben geboekt voor 9 januari. Vliegen in met Qatar Airways en verblijven middels een Test & Go pakket in het Holiday Inn Sukhumvit 11. Totaal 3 nachten. Prijs is redelijk te noemen. We zijn beide gevaccineerd.

  We gaan het zien. Lijkt wel of de Thaise overheid de slogan van onze belastingdienst heeft overgenomen…
  “Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker”. 555

 9. Foodlover zegt op

  Ja, wij zitten ook met het zelfde probleem die COVID verzekering. Wij zijn in ons land heel goed verzekerd bij het VGZ met allerlei plussen, zoals tandarts, fysio enz. Plus een reisverzekering voor 365 dagen.Toch is dit niet voldoende, de bedragen moeten erbij vermeld staan. Wel geeft het VGZ een Engelstalige verklaring wat niet voldoende is voor de Ambassade. Hopelijk komt hier nog verandering in.

  • Jan zegt op

   Bij Menzis precies hetzelfde. Heb de Engelse verklaring wel binnen. Zij kunnen het genoemde bedrag om verschillende redenen niet vermelden. Ik heb ook een doorlopende reis/annuleringsverzekering. Ben niet van plan om nog een 3e verzekering af te sluiten. Als deze clausule niet ongedaan gemaakt wordt, zit er voor mij wederom geen Thailand reis in. Helaas. Ben op zoek naar alternatieven.

   • NL TH zegt op

    Beste Jan, je maakt mij nu benieuwd daar ik de laatste keer ook geen bedrag erop had staan, maar na de opmerking tegen de ambassade van u moet is goed lezen er staat cover alles wordt het wel geaccepteerd!
    Ik had ook een menzis verklaring. Ik zeg erbij dat was in november vorig jaar.

    • Jan zegt op

     Sorry maar ik snap je vraag/opmerking niet goed. Kan met een Menzis verklaring zonder bedrag wel een COE of later een Pass krijgen?

     • Er moet een bedrag op staan!

 10. Rene Martin zegt op

  Op Thaiger was er vandaag helaas het bericht dat 80 % van de landingsrechten in Thailand van internationale luchtvaartmaatschappijen door deze maatschappijen waren geannuleerd.

 11. S.a.a. zegt op

  Ben er inmiddels 2 weken met mijn coe en alles is hier prima. Wat een drama om niets wordt er hier toch vaak gemaakt zeg haha. Allemaal van mensen die het zogenaamd zo goed weten, maar al 2 jaar in Nederland zitten. Als je wilt, kan je gewoon gaan. Daarbij is in hua hin ZAT te doen tot midden in nacht tot de vroege uurtjes. Als je maar de plekken weet te vinden die de politie hebben ongekocht. Zo werkt dat hier nu gewoon. Net nog heerlijk gegeten met het gezin bij de Italiaan, bier op terras, geen mondkapjes, die je toch al nergens ziet hier. Het is allemaal een hoop bla bla van mensen die al 2 jaar thuiszitten en paniek zaaien om NIKS. Thailand is gewoon te bezoeken en ja, je moet er wat voor doen, maar dat is 1 weekje en dan is het klaar en kun je gaan en staan waar je wilt. En wat betreft airlines etc, pak gewoon een klm vlucht. Ja dat kost een honderdje of 1,5 meer, maar als je daar naar moet kijken, dan kun je indd beter thuisblijven. Ik ga poolen met mijn Canadese buurman! Welkom in Thailand!

  • Marc965 zegt op

   Ik woon in Hua Hin en zoals overal in Thailand worden er mondmaskers gedragen ook in Hua Hin en daar maken weinigen problemen van.
   Buiten dus diegene die hier weer pas toegekomen zijn en denken het “westers” verstand alleen te hebben.
   Kijk maar eens waar jullie nu staan in Europa een mooi voorbeeld van hoe het niet moet.
   En wat alcohol betreft in Thailand en Hua Hin.. Verboden tot nader order nog altijd.
   En er wordt idd alcohol geschonken en in coffee cubs o.a.
   Ik was verleden week getuige van een politie razzia in Hua Hin en zowel de uitbater als de bier drinkende gasten werden gecontroleerd (waaronder nogal wat farang) en die hebben diep in hun zakken mogen gaan voor de boete die ze kregen.. U bent dus gewaarschuwd bij deze.
   Hun inkomsten zijn weggevallen en zoeken er wel andere, de domme westerse nieuwkomers zullen dat snel genoeg in hun geldbeugel ondervinden.
   Ik zou het masker maar gebruiken want ook daar staan flinke boetes op en of gevangenis.
   Prettig verblijf nog in Thailand.

 12. Manolito zegt op

  En hoe zit het eigenlijk met posetief testen in bkk
  En geen klachten hebben toch naar het ziekenhuis?
  Dat betaald de vgz volgens mij ook niet en welke van de
  Beschikbare betalen dat wel
  En wat kost het Al’s je een goed gekeurde covid verzekering hebt
  Maar die vergoed geen ziekenhuis Al’s je wel posetief bent maar geen klachten hebt
  Moet je het alsnog zelf betalen hoeveel is dit dan minimaal

 13. brabantman zegt op

  Covid verzekering. Zonder vragen naar de leeftijd, en hoe langer, hoe voordeliger. Kijk eens op:
  http://tipinsure.com/CovidRegional/product_detail

  • Cornelis zegt op

   Rond de 330 euro voor 180 dagen, en inderdaad geen leeftijdsgrens.

 14. Christian Lambin zegt op

  Bedankt goed verwoord artikel. Graag voeg Ik er volgende aan toe. De reizigers van de “veilige landenlijst” die net voor 1 november toekwamen, full vaccinated, verblijven 7 dagen in quarantaine. Echter, wanneer de quarantaine langer loopt dan 1 november, zijn ze toch verplicht om deze uit te zitten. Men heeft er tot nu niet aan gedacht dat deze reizigers, met exact dezelfde veiligheid toegekomen zijn. Volledig gevaccineerd, PCR voor vetrek, PCR bij aankomst en soms nog per op dag 4. Thailand mag dus zeker zijn dat deze reizigers geen probleem zullen veroorzaken. Wie brengt dit aan bij de Thai overheid? Tot wie richten we ons?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website