Na een uitzonderlijk regenachtige herfst in Nederland kiezen veel mensen ervoor om tijdens de kerstperiode naar zonnige oorden te reizen. Reisorganisaties ervaren een significante stijging in boekingen, met een voorkeur voor verre vakantiebestemmingen zoals Thailand.

Een recente enquête toont aan dat 15% van de Nederlanders plannen heeft om de kerstdagen elders door te brengen, wat een stijging is vergeleken met vorig jaar. Veel mensen zijn op zoek naar warmere bestemmingen.

Reisorganisaties zoals Corendon en TUI melden een opvallende toename in boekingen naar bestemmingen zoals Curaçao, de ABC-eilanden, de Dominicaanse Republiek, Gambia, Dubai en de Canarische Eilanden. Corendon spreekt van 80% meer boekingen tijdens de kerstperiode en een algemene toename van 50% voor de hele winter. TUI ervaart een stijging van 60% in boekingen naar Kaapverdië.

Hoewel Egypte een daling in populariteit kent, zien reisorganisaties toch weer een toename in boekingen naar dit land voor winterzonvakanties, dankzij de aantrekkelijke prijzen en zongarantie. Verre bestemmingen worden ook weer populairder na de pandemie, ondanks de aanvankelijke aarzeling en reisbeperkingen.

Volgens Skyscanner zijn bestemmingen als Bangkok, Istanboel, Málaga, Bali en Dubai erg in trek bij Nederlanders die willen ontsnappen aan de kou. Riksja Travel meldt een verdubbeling in boekingen naar Thailand en Zuid-Afrika.

Bron: Telegraaf

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website