Wil je naar Thailand deze maand? Vanaf 1 oktober 2021 is de quarantaineperiode verminderd van 14 dagen naar 7 (of 10 dagen) voor reizigers die per vliegtuig het land binnenkomen. Dit geldt voor alle reizigers, ongeacht hun land van herkomst.

 • Volledig gevaccineerde reizigers komen in aanmerking voor quarantaine van 7 dagen. De reizigers moeten hun vaccinatie minimaal 14 dagen voor vertrek uit hun land van herkomst hebben voltooid. Tijdens je quarantaine wordt je nog twee keer getest.
 • Niet gevaccineerde of onvolledige vaccinatiereizigers moeten 10 dagen in quarantaine. Dit geldt niet voor niet-gevaccineerde/onvolledige kinderen onder 18-jarige die met ouders of voogd op reis gaan.

Wat heb je nodig om naar Thailand te kunnen reizen?

Om naar Thailand te kunnen reizen moeten volledig gevaccineerde internationale reizigers nog steeds, voorafgaan aan hun aankomst en binnenkomst een aantal stappen doorlopen. Deze omvatten:

 1. Indien nodig voor een (lang) verblijf een geldig visum of een re-entry permit regelen.
 2. Een Certificate of Entry (COE) uitgegeven door de Royal Thai Embassy of ​​Consulaat aanvragen.
 3. Een COVID-19-ziektekostenverzekering van minimaal 100.000 dollar afsluiten.
 4. Een bevestiging van een hotelboeking in Alternative State Quarantine (ASQ) regelen.
 5. En een negatieve PCR-test (uiterlijk 72 uur voor vertrek) kunnen tonen.

Heb je vragen over de procedure voor het verkrijgen van een CoE? Dat staat hier perfect beschreven: https://www.thailandblog.nl/reizen/lezersinzending-procedure-om-een-coe-aan-te-vragen-uitgelegd/


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Naar Thailand vanaf 1 oktober 2021: hoe gaat dat in zijn werk?”

 1. Eddy zegt op

  Helaas, de wereld van Thaise vereisten om Thailand te bezoeken is complexer dan wat de Thaise folder en dit artikel probeert te beschrijven.

  De folder en dit artikel beschrijft alleen de ASQ route. Je kunt ook kiezen om de sandbox Phuket route te nemen om Thailand te bereiken. Dan zijn de vereisten ook ietje anders [punt 4].

  Afhankelijk van je visum is een Covid verzekering niet voldoende. Je moet dan ook de 40.000 / 400.000 baht outpatient/inpatient dekking hebben.

 2. fred zegt op

  Wel ik dacht dat ook van die 400.000 en 40.000. Met hetzelfde visum ( re-entry retirement) werd het aan mij niet gevraagd (ik diende het niet in bij aanvraag COE) en aan mijn vriend met dezelfde visum extensie dan weer wel. Ik nam een verzekering bij Europ Assistance en hij bij ACS. Beiden verzekeringen dekten expliciet de 100.000 dollar eis voor covid-19. Gelukkig kreeg hij van ACS de verklaring omtrent de 400.000 en 40.000.
  Heb de indruk dat niemand nog goed wijs geraakt uit al die regeltjes en eisen.

 3. Erik2 zegt op

  Heldere beschrijving van de AQ route naar Thailand, inderdaad niet helemaal hetzelfde als de sandbox route zoals Eddy beschrijft. Wat betreft het gebruikelijke gezeur over de 400.000/40.000 verzekering, dat heeft te maken met het visum dat je kiest en niets met de AQ route (valt onder punt 1 in het artikel).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website