Sinds 1 oktober is de mogelijkheid om naar Thailand te reizen significant eenvoudiger gemaakt. Desondanks merk ik nog steeds dat er zeer negatief wordt gesproken over Thailand, het inreizen hiervan met de beperkende maatregelen en de rompslomp aangaande het aanvragen van een CoE.

Ik zie verhalen voorbijkomen van procedures van een week, of langer. Ik begrijp hier niets van, aangezien ik alles binnen 4 uur had geregeld. Ik heb veel gehad aan dit blog de afgelopen jaren en op verzoek ga ik dan ook stap voor stap omschrijven hoe ik mijn CoE aanvraag, welke stappen ik precies doorloop, welke documenten ik aanlever en op welke manier en van welke websites ik gebruik maak. Hopelijk doe ik daarmee iets terug voor de community en help ik jullie verder op weg naar waar iedereen eigenlijk morgen nog naar toe wenst te gaan. Juist ja, Thailand.

Zelf kies ik voor een ASQ in Bangkok. Ik vind 7 dagen goed te doen. Ik vlieg met KLM direct op Bangkok. Ja, het kan goedkoper, maar ook dit voorkomt veel rompslomp en extra vragen in uw CoE aanvraag. Houd het simpel! U kunt, wanneer u nu met Thaise partner in Nederland bent, samen in een kamer verblijven. Hierover volgt in de uitleg meer informatie.

 Let op: Deze procedure geldt enkel voor volledig gevaccineerde mensen.

Stap 1:

Het aanvragen van een CoE. Hier is geen afspraak bij de ambassade in Den Haag voor nodig. Je kunt alles online regelen. Niet in de stress raken, zeer eenvoudig. Ik neem u mee. We gaan naar https://coethailand.mfa.go.th/ Ik raad aan Google Chrome te gebruiken als internetbrowser. Wat zien we dan? 2 knoppen 1 voor Thai Nationals en 1 voor Non Thai Nationals. *klik* op Non Thai Nationals. Klik dan Op English.

Stap 2:

Nu zien we een scherm met flink wat begeleidende tekst. Het zijn de voorwaarden aangaande uw quarantaine voor zowel de ASQ in Bangkok als de Sandbox mogelijkheid in Phuket. Ook staat er dat uw goedkeuring van het CoE uit 2 fases bestaat. Fase 1 is pre-approval door de Thaise ambassade in Den Haag. Zodra dat is gebeurd, moet u meer documenten uploaden aangaande uw verblijf en uw vliegtickets. Ik zal dit allemaal met u doornemen in de volgende stap. Scroll naar onderen in de pagina en klik het vakje aan met de tekst ‘I hereby ackknowledge that i have read and understood the information above’

Stap 3:

We gaan nu naar het volgende scherm. Het Registration System for CoE, zoals bovenaan de pagina vermeldt staat. Er staan een 4-tal dropdown menu’s. Deze lopen we nu 1 voor 1.

 1. The country you are flying from: Netherlands
 2. Embassy: U heeft hier maar 1 optie, pak deze ook, Den haag.
 3. Typess of permitted person, het selecteren van uw visum. Kies hier voor nummer 11 ‘Exempt medium term visitor’ Je krijgt hiermee 45 dagen toegang tot Thailand en je kan in Thailand je visum eerst 30 dagen verlengen bij 1 van de duizenden visum kantoortjes en zij kunnen je ook helpen bij het omzetten van visums naar 6-12 maanden of langer. Ook als u ouder bent, met pensioen, kies 11. Dit voorkomt heel veel werk in de aanmeldingsprocedure. Het omzetten van visum in Thailand is eenvoudig, goedkoop en gaat snel.
 4.  How you want to enter Thailand: ASQ.

Stap 4:

 We komen nu op een pagina waar de eerste documenten worden opgevraagd voor de Pre approval fase van de Thaise ambassade in Den Haag. Ik neem deze weer stap voor stap met u door:

Travel Details:

Name of Agency’s company:

Vul in: KLM

Phonenumber of agency company:

Vul in: 0906-8376

Personal Information:

Dit spreekt voor zichzelf. Er staat 1 vak tussen met ‘position’ laat deze leeg. Let erop dat u bij uw aanvraag alle doopnamen volledig uitschrijft zoals deze in uw paspoort zijn opgenomen wanneer dit voor u relevant is. Dus geen voorletters of afkortingen. Schrijf alles volledig uit.

Contact details outside Thailand:

Vul hier de gegevens in van uw contactpersoon in Nederland (uw vader/moeder of een goede vriend.) Het gaat erom dat ze weten wie ze moeten contacteren wanneer er iets mis zou lopen in uw verblijfperiode in Thailand) Bij telefoonnummer, vul een nul in. 0. Ook dat voorkomt weer een hoop extra vragen en gedoe.

Contact details in Thailand:

Vul hier de gegevens in van uw vriendin/vrouw/partner, wat van toepassing is. Het adres kan worden aangehouden van haar/zijn ouderlijk huis. Vul bij telefoonnummer gewoon uw eigen mobiele nummer in. Zonder landcode. Dus 06-********

Contact Person:

Houd hier dezelfde gegevens aan als u heeft ingevuld bij Contact details outside Thailand.

Tot zover uw persoonlijke gegevens en de gegevens voor verder contact, mocht er iets voorvallen in Thailand. We scrollen nu verder naar onder, op dezelfde pagina. We zien nu het volgende.

Information on Covid 19 vaccination:

Hier kun je aangeven welk vaccin u heeft ontvangen en welke datums u bent gevaccineerd. Ook moet u hiervan bewijs uploaden. Gebruik hiervoor de 2 pagina’s die u heeft gekregen bij het vaccineren op de GGD locatie en uw gele boekje. Maak een duidelijke foto van deze documenten, op een vlakke ondergrond in een neutrale kleur. Zodat alleen het document zichtbaar is met alle hoeken zichtbaar, zonder kreuken of spiegelingen. Klik op Browse File om te zoeken naar het document. Na het aanklikken moet u niet vergeten ook nog te klikken op de button Upload File. Dus een foto van uw registratiedocument van de GGD en een foto van uw gestempelde Gele boekje. Zend i.i.g. zoveel mogelijk documentatie door aangaande uw vaccinatie waarop uw naam staat, uw toegediende vaccin en de datums. In dit geval: Meer is beter. Alles wat u heeft aangaande uw vaccinatie, uploaden.

Photo of Pasport page:

Let op, dit kan verwarrend zijn. Ze vragen om uw paspoort pagina en laten dan 1 pagina zien van enkel uw persoonsgegevens. Dat is niet genoeg. U moet uw paspoort geheel openklappen en daar een foto van maken. Let erop dat er geen spiegeling zit op de foto anders wordt deze afgekeurd. Let erop dat alle 4 de hoeken van uw paspoort zichtbaar zijn. Geen vingers, handen of andere zaken op de foto. Enkel uw paspoort. Upload, klaar.

We scrollen nog verder naar beneden en dan komen we bij een iets lastigere fase.

Medical Insurance:

Om Thailand in te reizen heeft u nu een verzekering nodig met een extra covid dekking van tenminste 100.000 dollar of meer. De verzekering dient de gehele periode van uw verblijf in Thailand te dekken. Let hierbij op! In eerste instantie krijgt u slechts 45 dagen toegang tot Thailand. Sluit de verzekering in Nederland dus ook voor 45 dagen. Deze moet overeenkomen met uw vliegticket Heen- en terug. Dus stel, u vliegt 10 oktober heen en 24 november terug (45 dagen!) dan moet u nu enkel die periode verzekeren. Uiteraard kunt u gewoon langer blijven en in Thailand uw verzekering eenvoudig verlengen als u dat wenst. Ook kunt u via KLM de retourticket eenvoudig en vaak kosteloos aanpassen naar de datum dat u daadwerkelijk weer naar Nederland reist. Maar voor nu, verzeker enkel deze periode en uw verzekering zal veel eenvoudiger worden goedgekeurd. Ik regel het altijd via Oom verzekeringen. De rest wordt uitgelegd op de website, zeer eenvoudig en u krijgt direct een polis in uw mailbox + een verklaring in het Engels dat u tegen covid gedekt bent in heel Thailand, voor tenminste 100.000 dollar. Kosten? Ongeveer 100 euro voor 45 dagen. Dat varieert een beetje aangaande ieders persoonlijke situatie. Maar 100-120 euro bent u klaar. Ontvangt u de Engelse covid verklaring niet, neem dan even contact met ze op.

Upload uw polis en uw Engels verklaring en u bent klaar met de eerste fase. U krijgt nu in beeld te zien dat de Ambassade uw aanvraag gaat beoordelen en u krijgt een code te zien waarmee u zelf de status kan checken. Maak hiervan een foto. Deze heeft u later nodig om weer te kunnen inloggen in uw aanvraag in de CoE omgeving.

Stap 5: Pre Approval:

Indien u bovenstaande stappen exact hebt doorlopen zoals ik heb aangegeven, ontvangt u binnen een dag de pre approval goedkeuring van de Thaise ambassade. Bij mij was dit zelfs binnen 3 uur. U ontvangt hiervan een bevestigingsmail en die ziet er als volgt uit:

Dear MR. ********************************************

Royal Thai Embassy, The Hague has pre-approved your registration/application for COE.
Please go to the registration website and provide further information such as travel details, plane ticket and AQ booking confirmation (or payment confirmation of SHA Plus accommodation if you will enter Sandbox programme) within 15 days.

Please go to the registration website and provide further information such as travel details, plane ticket and ASQ/ALQ confirmation letter (if any) within 15 days.

You can check the status of your registration/application by clicking “check the result” on https://coethailand.mfa.go.th Your 6 digit code to check your registration/application status is :

****** Hier staat uw persoonlijke 6 cijferige code

Ga nu weer naar https://coethailand.mfa.go.th/ en Scroll naar onderen in de pagina en klik het vakje aan met de tekst ‘I hereby ackknowledge that i have read and understood the information above’ Daarna komen we weer in het CoE aanvraag gedeelte (zie stap 1-2-3 van de procedure) scroll nu naar onderen en klik op de gele button Edit personal Information. Er opent nu een scherm waarin

U uw paspoortnummer moet invullen. Uw voornaam(en) zoals deze op het paspoort staan vermeldt en zoals u deze heeft opgegeven bij de registratie van uw CoE. Let op, bij de achternaam geen tussenvoegsels gebruiken, want dan wordt uw aanvraag niet gevonden.

Voorbeeld. U heet Jan van Loon. Vul dan bij Familyname alleen -Loon- in. En niet -van Loon- Let erop dat u bij uw aanvraag alle doopnamen volledig uitschrijft zoals deze in uw paspoort zijn opgenomen wanneer dat op u van toepassing is.

Stap 6:

Vul dan de 6 cijferige code in die u heeft ontvangen in uw e-mail en dan moet u de volgende documenten uploaden voor de uiteindelijke goedkeuring.

Vliegticket: Ik vlieg het liefst met KLM, direct. Deze tickets kun je online boeken via https://www.klm.nl Je kunt betalen met Ideal online bankieren met iedere bank in Nederland, of creditcard. De gemiddelde kosten van een retour liggen momenteel rond de € 600,00 per ticket. U koopt een vliegticket en krijgt alles direct in uw mailbox. Sla deze e-mail op en upload deze in het CoE systeem. Dat werkt hetzelfde als uw pre approval fase. Uploaden in het systeem van de CoE aanvraag en klaar. U kunt via deze mail ook eenvoudig uw retoureis wijzigen, gratis, naar de datum dat u daadwerkelijk weer naar Nederland wenst te reizen wanneer u in Thailand u visum heeft omgezet/verlengd. U hoeft verder niets in te vullen, omdat u geen tussenlandingen etc. heeft. Vul bij vertrek in Amsterdam. Vul bij laatste luchthaven voor aankomst Thailand ook weer in Amsterdam. Dat is voldoende.

Uw boekingsbevestiging van uw ASQ-hotel boeking:

 Hier gaan we de documenten van onze ASQ-boeking uploaden. Ik maak hiervoor gebruik van Agoda. Ik ben al meermaals in hetzelfde hotel geweest (Holiday Inn Bangkok Sukhumvit 11) en deze beviel mij uitstekend. Goed eten, eten te bestellen via 7-eleven en het is de goedkoopste optie die er is) Een top hotel is niet nodig, u mag gedurende 7 dagen uw hotelkamer toch niet af. Maar dit hotel is echt goed en zeer veel waar voor uw geld. Een directe link naar het ASQ-package van mijn hotel vindt u hier: https://www.agoda.com/holiday-inn-express-bangkok-sukhumvit-11/hotel/bangkok-th.html Voor 1 persoon ligt de actuele prijs op 490 euro. Dat is inclusief 2 covid tests die u moet ondergaan op dag 1 van uw aankomt en de laatste dag op uw vertrek. Het betreft een ASQ-periode van 7 dagen. Voor 2 personen in dezelfde kamer ligt het actuele tarief op ongeveer 790 euro. U kunt betalen via Creditcard, een directe bankoverschrijving en soms ook Ideal. U kunt het hotel eventueel bellen voor speciale verzoeken: +66 2 119 4777 U ontvangt direct een boekingsbevestiging van Agoda, dus niet direct van het hotel. De boekingsbevestiging van Agoda is genoeg en deze komt in pdf-vorm in uw mail en deze kunt u opslaan en ook weer uploaden in het CoE aanvraagsysteem.

U bent klaar. Voor mij was deze hele procedure binnen 4 uur geregeld. Alles goedgekeurd en wel. En ik heb dit al meermaals verzorgd voor mijzelf en andere mensen. Telkens binnen een dag alles ok als u de stappen volgt zoals ik bovenstaand heb uitgelegd.

Kostenplaatje 1 persoon:

 • Vliegticket KLM € 600 euro
 • Covid-19 verzekering Oom € 120 euro
 • Hotel ASQ+ Holiday Inn Sukhumvit 11+ pick up van Airport met taxi  € 490 euro
 • Totaal 1210 Euro

Voor 2 personen liggen deze kosten op ongeveer 1600 euro in totaal

De kosten vallen dus gewoon heel erg mee. De verhalen van duizenden euro’s om er überhaupt te komen zijn gewoon niet waar.

Succes! Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn, stel ze dan hier en dan probeer ik deze zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Ingezonden door Sander (S.a.a)

64 reacties op “Lezersinzending: Procedure om een CoE aan te vragen uitgelegd”

 1. Osen1977 zegt op

  @Sander, heel erg bedankt voor je duidelijke uitleg. Hoop hier eigenlijk geen gebruik van hoeven te maken als ik in 2022 naar Thailand vlieg. Mocht dit nodig zijn dan zal ik zeer zeker je post raadplegen voor hulp.

  • s.a.a. zegt op

   We hopen allemaal dat vanaf 1 november al deze maatregelen komen te vervallen. Het blijft echter een mysterie of, hoe en wanneer dat allemaal gaat gebeuren. U weet ook, in Thailand kan alles veranderen binnen een dag. Tot op heden is dit echter de meest effectieve manier gebleken. Hopelijk, tot snel!

 2. Aad d zegt op

  Heel erg bedankt dit was precies waar ik naar opzoek was super!!!

 3. Peter zegt op

  Duidelijke verhaal, echter de uitleg mbt de OOM verzekering is te rooskleurig. Ik wil voor 8 maanden naar Thailand en dit kost me bij OOM bijna 400 euro per maand per persoon. Dat wordt een dure grap dus, bovendien voor grootste deel dubbelop met de al lopende zorgverzekering.

  • Dat heeft te maken met je leeftijd, als je jong bent kan men zich al verzekeren vanaf € 30,- per maand.

  • Cornelis zegt op

   Ja, dat is ook mijn probleem. Misschien is het mogelijk die verzekering na in Thailand binnengelaten te zijn weer op te zeggen? Ik ben in iedergeval niet van plan voor de 6 maanden die ik wil blijven volstrekt onnodig 2400 euro extra af te tikken

   • s.a.a. zegt op

    Precies Cornelis.

    Pak die verzekering voor 30 dagen. Daarna gewoon laten verlopen. Maar de 30 dagen moet je hebben om een CoE te verkrijgen. Maar mocht je daar Covid19 oplopen en erdoor in het ziekenhuis komen, dan heb je wel een probleem. Maar die kans is naar mijn menig gewoon te verwaarlozen.

    • Je bent gewoon verzekerd via je Nederlandse basis zorgverzekering, dus je bent altijd verzekerd, ook als je die van OOM laat verlopen.

    • Cornelis zegt op

     Wanneer ik terug ga is dat op basis van een tot medio mei lopende verblijfsperiode op een Non-O plus een re-entry permit, en de Ambassade eist dan een verzekering voor de resterende verblijfsperiode, ook als ik aantoonbaar eerder Thailand weer zou verlaten.
     Ik lees op de OOM website dat hun verzekering dagelijks opzegbaar is en dat je dus nergens aan vast zit

 4. Rene zegt op

  Zeer goed uitgelegd.
  Bedankt.

  Rene

 5. fred zegt op

  Wie terugvliegt met een re-entry permit moet naast de 100.000 dekking ook nog de de 400.000 in en 40.000 out dekking kunnen voorleggen net als iemand die met een non-o visa (3 maanden naar TH wil)

  Buitenlandse verzekeringen willen die verklaring zelden geven.

  Dus daar wringt al een ander schoentje.

  • s.a.a. zegt op

   Beste Fred,

   Dat klopt. Deze uitleg is van toepassing op visa exemption met 45 dagen toegang tot Thailand + 30 dagen verlenging. Daarna kunt u het visum overzetten naar de door u gewenste vorm. Er zijn veel lokale bureau’s in o.a. Pattaya, Hua Hin, Bangkok en Phuket om u hierbij te helpen. Dit is de manier om het snelste toegang te krijgen tot Thailand voor de eerste maanden. De rest kunt u beter lokaal, in uw verblijfplaats in Thailand, regelen. Dat is mijn ervaring van de afgelopen 12 maanden.

   • Cornelis zegt op

    De ‘visa exemption’ van 45 dagen bestaat niet meer. Is weer 30 dagen.

 6. Dirk zegt op

  Beste Sander ik stel het geweldig op prijs, dat u met dit uitvoerige bericht omtrent toegang tot Thailand uw medemens , die dat ook van plan is uitvoerige informatie verstrekt. Echter is het nu zo gemakkelijk, zeker voor ouderen niet met alle computerhoepels die ze moeten doorspringen. Nogmaals u deed goed werk, maar een land , dat en zeker de bewoners die van het toerisme afhankelijk zijn een dermate drempel op te werpen roept bij mij de nodige vraagtekens op. Wat nu terugkeert naar Thailand , keert terug naar vrouw of vriendin een reguliere toerist is met een loep te zoeken.
  Wil Thailand terugkeren naar redelijke normaal, dan geregistreerde covid vaccinaties, voor vertrek een geslaagde test en verplichte reisverzekering of totale dekking van zorgverzekering in eigen land.
  Zo simpel kan het zijn, maar wie ben ik…..

 7. Jan van der Zwan zegt op

  Hatelijk Dank voor de geweldige uitslag.

  Jan

 8. Jan van der Zwan zegt op

  Hartelijk dank voor de geweldige uitleg.

  Jan

 9. Desiree zegt op

  Eindelijk een uitleg die mijn man en ik goed snappen. Heel erg bedankt wij gaan dit zeker gebuiken

 10. Gerard zegt op

  Ik heb het CoE net binnen, een week voor vertrek. Ja het is goed te doen, maar als je een klokje verkeerd doet of vergeet dan kost het toch veel tijd. Twee keer moeten wachten op de ‘pre-approval’ en dat duurde beide keren 48 uur….
  Ik ga in ‘Phuket Sandbox’ en ben getrouwd, dat zorgde voor best veel extra/bijgevraagde formulieren. Dacht drie keer oprecht dat het qua invullen niet mis kon, tja…

  Na de ‘pre-approval’ op zoek naar hotel PCR-test met weer nieuwe codes. Regelen, betalen, betaalbewijzen uploaden. Het blijft veel werk.

  De PCR testen blijven, de verzekering blijft… echt enthousiast zullen de meesten nog niet worden.
  Kortom: bedankt voor je uitleg voor al diegene die nog gaan komen, maar ik blijf me afvragen of de animo intussen gegroeid is. Ik denk dat velen een jaartje overslaan.

  Desalniettemin: ben ook weer blij dat ik na een weekje ‘zandbak spelen’ weer naar huis kan!

 11. Jan Willem zegt op

  Beste Sander,

  Helder stuk, ik heb nog 2 vragen.

  1.Hoe zit het als je niet rechtstreeks vliegt, als voorbeeld overstappen in Dubai en dan naar Phuket?

  2. Emirates heeft een Covid verzekering bij de boeking, echter als ik jouw verhaal lees moet je de Covid verzekering afsluiten in stap 4 terwijl de vliegtuig boeking pas in stap 5 gebeurt.

  Jan Willem

  • Fred Kosum zegt op

   “Emirates heeft een Covid verzekering bij de boeking” Klopt en kost niets ( dus voor sommige voordeel van € 400 per maand).
   Is het geen mogelijkheid om Emirates ticket kopen nog in stap 4?. De verzekering bewijs zou dan verstrekt worden en naar ambassade geüpload worden En in stap 5 reeds gekochte tickets uploaden ?
   In het verleden melde iemand dat deze verzekering niet geaccepteerd zou zijn. Wat was toen het probleem?

   Fred Kosum

   • Cornelis zegt op

    Ik heb uit de diverse reacties hier en in de sociale media begrepen dat ook wat de Emirates verzekering betreft het probleem is dat de gewenste bedragen niet expliciet worden vermeld,

  • s.a.a. zegt op

   1) Wanneer u gebruik wenst te maken van de Phuket sandbox constructie geldt hetzelfde als het hele verhaal, maar het wordt dan lastiger met het aangeven van transits, vluchtnummers en de Covid19 verzekering die dan ook moet worden afgesloten voor de eventuele meereizende (Thaise) partner. Het zijn simpelweg meer stappen die doorlopen moeten worden en dat kost dus meer tijd en is fout gevoeliger.

   2) Dat klopt. Je moet eerst eens verzekering uploaden in pre approval-fase en pas na die approval kun je tickets uploaden. Als je die verzekering via Emirates er graag bij wilt hebben dan zit er dus maar 1 ding en dat is op voorhand, voor de pre approval, al de vliegtickets kopen. En ja, dat is een klein risico natuurlijk.

   • Anne zegt op

    De verzekering van emirates werd bij mij zonder problemen geaccepteerd. Op dit moment kun je bij emirates zonder kosten je ticket annuleren en zonder opgaaf van reden. Geen risico dus als je alvast tickets koopt. Dit kun je ook vinden op de website:

    Tickets booked from 1 April 2021
    All tickets issued from 1 April 2021 will be automatically valid for travel for 24 months.
    Within that time, you have the flexibility to change the dates and ask for a refund at no extra charge. You can make the changes online through Manage A Booking or call your travel agent.

    Als je de tickets hebt gekocht stuur je een mailtje naar [email protected] en vraag je om een proof of insurance en dan heb je alles wat je nodig hebt.

    • Cornelis zegt op

     Goed om te lezen dat de Emirates verzekeringsverklaring in uw geval werd geaccepteerd. Het vervelende is dat je daar, gezien sommige andere ervaringen, blijkbaar niet voor 100% op kunt rekenen.

 12. John Chiang Rai zegt op

  Voor iemand die zijn familie bezoeken wil,en tevens niet goed bekend is met online en het lezen van de Engelse taal ,is het prima uitgelegd.
  Voor een normale toerist blijf ik het een enorme rompslomp vinden,om van de hoge verzekeringskosten en de dure covid testen nog maar te zwijgen.
  Ik ga als toerist dit jaar met mijn Thaivrouw voorlopig naar het Spaanse eiland Tenerife waar wij samen erg tevreden zijn,een haast intacte toeristen structuur voorvinden, en een stuk minder kosten en gedoe hebben.
  Thailand kan voor ons,en daarmee zijn wij zeker niet alleen,als er geen veranderingen komen nog best een jaartje langer wachten.

 13. Frank zegt op

  Zeer bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Ben alleen benieuwd hoe het met de te verstrekken van info, indien je bv met Qatar Airways vliegt van AMS via Doha naar BKK.

  Wij zijn verzekerd via DSW. Eerder werd hier gemeld, dat zij ook een zgn. Thailand verklaring afgeven.

 14. Frank zegt op

  Kleine aanvulling op bovenstaande… Ik heb zojuist gebeld me DSW. Zij geven de zgn. Thailand verklaring uit.

 15. Joop zegt op

  Dank voor deze zeer nuttige informatie en duidelijke uitleg. Maar je kan dus van mening verschillen over wat een EENVOUDIGE procedure is. Voor iemand die minder bedreven is met computers (een digibeet zoals ik) is dit toch een heel lastige drempel!

  • s.a.a. zegt op

   Probeer het eens met de uitleg aan uw zijde. U zult zien dat het alles meevalt. 🙂 Alle begin is moeilijk, beste Joop. Maar het is echt heel goed te doen, ook voor mensen die geen of minder aanleg/affiniteit hebben met computers.

 16. Frank zegt op

  Hartelijk bedankt yoor je duidelijke info.
  Alleen nog 1 vraag: Hoe zit het met de inpatient/ outpatient verzekering ( 400.000/40.000 baht)?

  M vr Grt, Frank

  • s.a.a. zegt op

   Bij Oom zat die er bij mij direct bij zonder verdere vraag/toelichting. Ik heb een extra polis gehad in het Engels waar de 100k extra covid19 dekking op stond gespecificeerd en de 400.000/40.000 baht in-out patient stond daar ook tussen.

 17. Arie zegt op

  Beste Sander,
  Wij hopen eindelijk onze familie in Thailand weer te zien we vliegen op 16/12/2021 wanneer is dan de beste datum om de CoE aan te vragen ?

  • s.a.a. zegt op

   Dat is afhankelijk van de dan dienstdoende regels. De verwachting is dat tegen die tijd alle inreis-maatregelen voor Thailand zijn opgeheven. U kunt dan dus weer gewoon inreizen zoals u dat gewend bent.

   Voor nu, wordt er een advies gedaan om tenminste 14 dagen van te voren te starten met het aanvragen van een CoE wanneer u gebruik maakt van de ASQ constructie. En 30 dagen wanneer u gebruik maakt van de Sandbox constructie. E.e.a. staat ook vermeldt op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag.

   • Arie zegt op

    Sander bedankt laten we dan maar hopen dat de regels zijn opgeheven

 18. Wiebren Kuipers zegt op

  Prachtige uitleg, maar je zal maar zo met al die papieren op vakantie moeten. Dan ook nog eens 7 dagen in een kamer moeten verblijven. Met vaccinatie kun je al in steeds meer landen terecht. Jammer ook voor de bevolking daar. Zeker ook omdat de reisverzekeringen Covid 19 nu gewoon volledig dekken bij code oranje. Volledig wil zeggen dat alle kosten worden betaald mits je medische kosten hebt meeverzekerd. Zelfs als het gerechtvaardigd meer is dan 100.000 euro. Gerechtvaardigd moet wel aan de orde zijn, want een pleister in het Bangkok Pattaya Hospitaal kost al snel 25 euro. Koop je de hele voorraad bij een SevenEleven mee op.

 19. BramSiam zegt op

  Beste Sander, hartelijk dank voor de heldere uitleg. Mijn situatie is iets anders, met een OA visum, maar hopelijk gaat het snel lukken..

 20. Onbekende Nederlander zegt op

  Moderator: Off-topic

 21. Eddy Pront zegt op

  Sander ,

  Prachtig uitgelegd.

  Is er ook zo’n uitleg als je nog niét gevaccineerd bent ??

  Net vertrokken voor de lockdown.

  “Tijdelijk” in een Europees land gestrand bent , waar je Niét gevaccineerd wordt omdat je nergens in dat bewuste land in de computer staat geregistreerd !

  Je bent Tourist …. en die worden niet gevaccineerd , ook niet via een Dokter , ook niet met een urgentiebewijs !

  Oplossing ?

  Groet

  Eddy

 22. Paco zegt op

  @ Sander a.a.
  Hulde aan jou voor je constructieve bijdrage. Die waardeer ik bijzonder!
  Echter…. deze bijdrage klopt niet helemaal:
  Je schrijft namelijk: “Deze procedure geldt enkel voor volledig gevaccineerde mensen”.
  Welnu, dat ben ik, dus dan zou jouw procedure ook voor mij moeten gelden, toch? Maar dat is ie niet.
  Het begint bij jouw Stap 3, punt 3: “Kies hier voor nr. 11”! Die kan dan wel voor jou en veel andere mensen gelden, maar zeker niet voor mij en vele anderen die, net zoals ik, in het bezit zijn van een geldig Non Imm-O. Wij moeten derhalve echt niet kiezen voor nr. 11, maar voor nr. 10! Dus de rest van jouw uitleg is niet helemaal voor deze categorie van toepassing. Mijn KLM ticket betreft een retourvlucht van AMS naar BKK. Ik kom dus niet terug naar AMS. Ik woon al 10 jaar in Thailand en heb dus een Thais telefoonnr. Mijn contactpersoon is mijn Ned. dochter met een NL tel.nr., mijn Thaise vriendin, ook contactpersoon, heeft uiteraard een Thais tel.nr. Dus waarom jij adviseert geen landcode op te geven bij het tel.nr, hoe goed bedoeld dan ook, is op mijn situatie dus ook niet van toepassing.
  T.a.v. de Covid verzekering wijkt de situatie voor iemand met een Non-O visum ook nogal af. Ik heb een dure ziektekostenverzekering bij “April” en die dekt tot $ 100.000 expliciet incl. Covid. Maar de Thaise overheid vindt dat niet genoeg: ik MOET als extra ook nog een andere (Thaise) verzekering nemen die zowel Inpatient (400.000 Baht) als Outpatient (40.000 Baht) dekt. Dus ze dwingen mij onnodig dubbel verzekerd te zijn voor het In-patient gedeelte. Matthieu van AA Insurance Hua Hin heeft daar een oplossing voor. Die verzekering hoeft maar 3 maanden te duren, dat wordt blijkbaar door de Embassy geaccepteerd, maar die kost algauw ook weer (7400 Baht) € 190 extra. Die informatie komt dus in jouw verhaal niet voor, om overigens begrijpelijke redenen.

  Ik geef je het advies c.q. doe het verzoek om duidelijker aan te geven in je overigens uitstaande posting, dat jouw beschrijving van de procedure NIET geheel van toepassing is op Non-O visa, dus groep 10 in het CoE.

 23. lonnie zegt op

  Moderator: Visum vragen moeten niet aan Sander worden gesteld maar aan Ronny (via de redactie)

 24. Alex zegt op

  Sander, dank voor de eenvoudige en heldere uitleg.. Top !

 25. Wim zegt op

  Sander je schrijft bij ; Contact details outside Thailand: schrijf bij telefoonnummer een nul (0).
  Gaan ze met 0 akkoord of begrijp ik het verkeerd, is het volledige telefoonnummer niet nodig?

  Wim

  • s.a.a. zegt op

   Ja, daar gaan ze mee akkoord

 26. Peterdongsing zegt op

  Wat fijn dat er mensen zijn die de moeite nemen, om dit soort dingen zo duidelijk mogelijk uit te leggen..
  Echt iets waar waarschijnlijk veel andere lezers hun voordeelmee kunnen doen.
  Goed gedaan Sander.

 27. Pieter zegt op

  Sander. bedankt voor je top uitleg.
  Het is misschien niet voor iedereen van toepassing maar het brengt je in ieder geval een heel eind op de goede weg.

 28. B.Mossel zegt op

  Deze uitleg is voor veel mensen toch moeilijk.Vooral ouderen die digitaal problemen hebben zal het een moeilijke aanvraag zijn.Ik zelf ben 86 jr zal dit niet foutloos kunnen.Hier zou een bureau moeten zijn om tegen betaling te laten verzorgen.Hopelijk weet u iemand dan verneem ik dat graag.Bedankt voor u moeite van dit bericht die voor andere wel uit te voeren is.met vr gr Bernardo

  • Dirk Devrieze zegt op

   Er bestaat idd een bureau dat voor u de zorg voor de coe , covid verzekering en boeking hotel van uw keuze op zich neemt . het enige dat je hen moet verschaffen via e-mail is :
   – bewijs van volledige vaccinatie
   – je reisschema ( flight itinary)
   -copy passport.
   bekijk hiervoor website : http://www.royalvacationdmc.com

 29. Kees zegt op

  Bedankt Sander, dit zijn bijdragen waar veel lezers blij van worden

 30. herman buts zegt op

  De uitleg die je geeft klopt maar je vertrekt wel van de eenvoudigte veronderstelling zonder visa dus voor korte termijn gaan, eerste rechtzetting is dat je visa excempt slechts 30 dagen meer is en geen 45 meer.Voor diegenen die langer gaan en een visa nodig hebben begint het verhaal daar al met de nodige documenten persoonlijk naar de ambassade en 3 dagen later mag je normaal gezien je visa afhalen, dit kost je dus al 2 halve dagen.
  Je verplichte covidverzkering moet de volledige termijn van je verblijf dekken, dit wordt gecontroleerd aan de hand van je vluchtticket, dus hiermee gaan schipperen lukt echt niet niet. Je kiest voor Bkk Quarantaine wat weer de gemakkelijkste oplossing is, maar voor mij niet de aangenaamste zeker niet als je voor korte termijn gaat. Kies je voor bvb de Sandbox dan moet je ook nog eens je PCR testen ( vanaf 1 october nog maar 2) vooraf betalen en mee invullen op je COE aanvraag. Persoonlijk denk ik dat zolang de procedure zo blijft er weinig echte vakantieganger gaan arriveren. Zelf vertrek ik 15 october (heb mijn COE al) maar wel voor 5 maanden en ik zou die rompslomp niet doen voor 4 weken.

 31. Teun zegt op

  Sander,

  Is dat geen vreemd telefoonnummer wat je noemt ? Wat heeft dat tel.nr. met KLM te maken ? Op internet wordt er juist gewaarschuwd voor dit dure nummer !
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Name of Agency’s company:

  Vul in: KLM

  Phonenumber of agency company:

  Vul in: 0906-8376

  • s.a.a. zegt op

   Maakt toch niets uit. Het is niet dat u het nummer zelf gaat bellen. Dit is het nummer wat ik altijd gebruik en het nummer wat de Thaise ambassade aan KLM koppelt.

   • Teun zegt op

    Bedankt Sander !

 32. Leo Goeman zegt op

  Fantastische uitleg Sander, hartelijk dank!
  Bestaat er ook een Belgische versie?

 33. brabantman zegt op

  Het genoemde telefoonnummer niet opgeven. Dit is geen KLM maar een ripp off. Voordeel is dat u dit niet bellen hoeft maar de Ambassade zal dit zeker niet doen. KLM nummer: Telefoon: +31 (0)20 – 649 9123

 34. Rudolf zegt op

  Hartelijk dank voor uitleg.

  Groet Rudolf

 35. BS knoezel zegt op

  Sander, prima en duidelijke uitleg. Daar heeft de medemens wat aan.
  Wij vertrekken 14 december as naar Thailand met KLM en hopelijk zijn alle maatregelen dan van de baan.
  Maar ik wil wel attenderen op het aanvragen van een visum bij de Thaise ambassade: dit gaat tegenwoordig met een afspraken internet site.
  Wij kunnen pas terecht op 26 november as, alle dagen van voren zijn nu al geblokkeerd. Dus tijdig aanvragen anders wordt de termijn tussen visum – coe en reizen wel erg krap.

  • s.a.a. zegt op

   Kan allemaal online via de website van de Thaise ambassade in Den Haag. De hele CoE procedure verloopt ook online. Google op Thaise ambassade Den Haag en u vindt de links snel genoeg. Succes!

 36. fred zegt op

  Feit is en blijft dat het een heel gedoe is en helemaal niet eenvoudig. Sowieso moet je naast een pc beschikken over printers en scanners en de nodige vaardigheden met internet toestanden. Het begint al niet zelden met alle documenten proberen te verzamelen die nodig zijn voor de aanvraag van het visum. Ook de juiste verzekering aangaan is niet zelden een sinecure.
  Een stent plaatsen is voor een ervaren chirurg ook relatief eenvoudig maar iedereen is geen chirurg.

 37. Tony zegt op

  Het is mij nog niet duidelijk wat bedoeld wordt onder “duizenden visum kantoortjes”. Zijn dat de “Immigration offices”? Of zijn dat bedrijfjes die helpen om het visum in orde te brengen?

  Is er iemand die stap 3 kan omzetten voor personen die een “Non Immigrant O of O-A” willen vragen?

  Tony

  • s.a.a. zegt op

   Beiden 😉

   Stap 3 omzetten, zoals u vraagt, gewoon bij een bureau binnenstappen en aangeven wat u wilt. Tegen de juiste prijs is ALLES mogelijk in Thailand. Welcome to Thailand !

  • herman buts zegt op

   gewoon voor de optie non immigrant O (nummer 11) kiezen

 38. willem zegt op

  Sander. De regels voor ASQ hotels zijn veranderd sinds 1 october. Als je gevaccineerd bent en de 7 dagen quarantaine doet mag je direct na je eerste negatieve PCR test op dag 1 al je kamer af. Nu mag je naar de relax area, het zwembad of fitness gebruiken. Quarantaine is dan erg goed te doen. Ik heb trouwens deze week mijn COE gedaan.

 39. Gust zegt op

  Weer een vraag in deze moeilijke materie. Moet voor de heenvlucht en de terugvlucht hetzelfde traject geboekt worden ? Kan in ons geval de heenvlucht Brussel – Koh Samui en de terugvlucht Bangkok – Brussel ook geboekt worden ?

  • herman buts zegt op

   Dat kan , maar dat gaat je veel geld kosten. Beter een retourtje Samui nemen en van Bangkok ( ik veronderstel dat je daar moet zijn) een ticketje nemen naar Samui een of enkele dagen voor je terugvliegt.
   Ik veronderstel dat je een reden hebt om van Bkk terug te willen vliegen maar je geeft weinig info waarom je dit wilt doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website