Ik ben er!

15 december 2020

‘We zijn er bijna’, en ‘de laatste loodjes…..’ waren koppen boven m’n eerdere bijdragen over de terugkeer naar Thailand. Het is inmiddels gelukt: ik ben in Bangkok aangekomen en ik onderwerp me nu aan de voorgeschreven quarantaine.

Ik vloog zondag met Lufthansa via Frankfurt naar Bangkok, en zit inmiddels in het Chorcher hotel in Samut Prakan. Ik heb dezelfde weg afgelegd – en zit in hetzelfde hotel – als bloglezer Ferdinand die onlangs zijn ervaringen beschreef – zie www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-terug-naar-thailand/

Op de donderdagmorgen voor vertrek heb ik bij coronalab.eu/pcr-test/ de vereiste Covid test ondergaan. Test je voor 11.30u dan krijg je in de avond de uitslag, stellen ze – en dat werd waargemaakt. Getest om 11u, uitslag/certificaat had ik rond 20.30 in de mail. Op het certificaat stond als tijdstip 20.14u en vanaf die aangegeven tijd begint de 72uurs termijn te lopen. Vrijdag tekende mijn huisarts een ‘fit to fly’ certificaat en daarmee had ik alle documentatie compleet.

Op zondagmorgen werd bij het inchecken op Schiphol, afwijkend van de ervaring van Ferdinand, alle nodige documentatie ook inhoudelijk gecontroleerd. De Bombardier CRJ 900 zat op een paar stoelen na vol. Wat de ervaring bij de overstap in Frankfurt betreft lopen we weer gelijk op: vertrek vertraagd door de uitgebreide documentencontrole, als gevolg waarvan 2 reizigers, alhoewel probleemloos ingecheckt, uiteindelijk niet mochten instappen en hun bagage weer werd uitgeladen.

Overigens was het 24 jaar geleden dat ik een lange-afstandsvlucht met Lufthansa gemaakt had, vanuit een Afrikaans land. Ik was toen niet erg onder de indruk, maar deze nieuwe kennismaking smaakt naar méér. Correct en vriendelijk, goede service.

De laatste jaren vloog ik altijd met EVA in Premium Economy, en Lufthansa biedt op de lange afstanden deze klasse tussen Economy en Business ook aan. Voor mij de meerprijs dubbel en dwars waard. In de Airbus A350-900 die zo schat ik, voor iets meer dan de helft gevuld was, staan de stoelen in Premium Economy in een ruime 2-3-2 opstelling.

Op Suvarnabhumi aangekomen ging het ook vlot door alle controles heen. De wielen van het vliegtuig raakten om 08.00u de grond en om 08.40 stapte ik in het hotelbusje. In die tussentijd zijn de papieren weer een keer of drie, vier gecontroleerd, gestempeld, getekend, is je temperatuur twee keer opgenomen, en word je vriendelijk en netjes de weg naar het volgende ‘station’ gewezen. Het hele proces loopt gesmeerd, iedereen kent z’n rol en weet wat ‘m te doen staat. De Immigratie-ambtenaar die m’n paspoort behandelde gaf het terug met ‘Welcome to Thailand’, gevolgd door ‘Happy New Year, Sir!’.

Overigens: bij géén van de vele documentencontroles werden er vragen gesteld over mijn verzekeringsverklaring van het Zilveren Kruis waarin, zoals bekend, geen minimum bedragen worden genoemd. Ik had voor de zekerheid een paar zinnetjes in het Thais in het hoofd opgeslagen om te kunnen uitleggen dat de dekking in feite ongelimiteerd was, maar ik had ze niet nodig. Ik noem het maar even nadrukkelijk omdat er ook op dit blog regelmatig wat twijfels/onduidelijkheden over bleken te bestaan.

Zoals gezegd, net als Ferdinand in zijn artikel met een busje naar het Chorcher – spreek uit Chorcheur – hotel en daar aangekomen na een korte check de kamersleutel gekregen. Ik had een Junior Suite geboekt (45.000 baht) voor wat meer ruimte. De eerste indruk is dat ik daar geen spijt van ga krijgen. Die junior suites zijn op de hoeken gesitueerd, dus aan 2 zijden ramen, Een zitgedeelte met een comfortabele sofa met een fors formaat TV (er hangt nog een kleinere tegenover het bed) met een schuifdeur naar het balkon gaat me vast helpen de komende 15 nachten/16 dagen door te komen!

44 reacties op “Ik ben er!”

 1. Ferdinand zegt op

  Hoi Cornelis,

  Welkom in het hotel.
  Succes met je quarantaine.. zo te zien heb je alle ruimte.
  Ik heb nog 4,5 dag te gaan en dan vertrek ik het wijde Thailand in.
  Mijn afgelopen 11 dagen zijn redelijk vlot verlopen.
  Donderdag a.s. nog de 2e Covid test. Die wordt hier iets grondiger gedaan dan in NL.
  In NL werd het wattenstaafje even in de keel en een keer in het linker neusgat gestoken.. in 10 sec gepiept.
  Hier werd goed links en rechts in de keel gewreven en met een tweede staafje in beide neusgaten zelfs 2x.. Dat was zeer irritant en onverwachts.. maar goed, zolang het maar negatief is zijn we tevreden.

  Je bent dus mooi op tijd vertrokken uit NL wegens de lockdown en het negatieve reisadvies…

  Ik vond Lufthansa ook prettig om mee te vliegen, maar ik zat helemaal achterin, economie klasse.
  Heb je enig idee hoe groot het prijsverschil is met premium economie? Ik had dat achteraf ook moeten doen.
  De Airbus wordt nog niet zo lang gebruikt, meestal vlogen ze met een Boeing 747 op Bangkok.
  Mijn terugreis in maart is in ieder geval met een 747…

  Groet

 2. Cornelis zegt op

  Ha Ferdinand, mijn ticket voor Premium Economy was 865 € voor een retourtje, incl. 2x 23 kg bagage. Mef stoelreservering voor 4 trajecten kwam daar 134 € bij. Noodzaak is dat laatste niet, zodra je online kunt inchecken is het gratis. Ik deed het omdat ik 100% zeker wilde zijn van een stoel aan het gangpad.

  • Cornelis zegt op

   Oh, en die Airbus: die is véél energiezuiniger dan de al wat oudere Boeing 747 en dat scheelt, zeker met die lage bezettingsgraad, natuurlijk aanzienlijk qua opbrengsten.

  • Ferdinand zegt op

   Ik heb rechtreeks bij Lufthansa geboekt en heb €825 betaald excl stoel reservering en 1x 23 kg ruimbagage.
   Dus dat prijsverschil is een stuk kleiner dan bij Eva Air, blijkbaar.. of het boekingsmoment kan duur of goedkooper uitvallen.

   • Cornelis zegt op

    Da’s maar een heel klein verschil! Ik heb ook rechtstreeks bij Lufthansa geboekt en misschien heeft het inderdaad met het boekingsmoment te maken. Mijn terugreis is pas in juni, maar meestal betaal je juist meer bij een langere verblijfsduur. Ik was in ieder geval aangenaam verrast door de prijs.
    Ik had ook nog even bij Singapore Air gekeken omdat die ook Premium Economy heeft, maar daar kwam het zelfde ticket uit op 1500 €, met als ‘bonus’ een wachttijd van 9 uur in S’pore…..

 3. Michiel Spaapen zegt op

  Welkom in Thailand Cornelis,

  Goede keuze qua hotel. Ziet er mooi uit. Ik zit voor een hoop meer geld in de Rembrandt Suites op een kleinere kamer, zonder balkon.

  Drie keer per dag kip, ’s ochtends ongeboren en voor de lunch en diner om beurten in Mexicaanse, Indiase en Thaise stijl.

  Moet mijn eigen vaat wassen en bedelen om servetten, koffie, thee en zoetstof. Zeker niet aan te bevelen.

  Nog 9 nachten en ik ben weer vrij. Succes op je mooie kamer.

  Michiel

 4. Driekes zegt op

  Ik denk dat elke Nederlander die vanaf nu in Thailand aankomt dubbel zo blij is vanwege de lockdown in NL.
  Elke dag feest in Thailand, prachtig weer en hoppe hoppe hoppe, 3 keer op en weer en schoon is t’ie weer.

 5. Evert zegt op

  Dag Cornelis,

  45.000 Baht is all inclusive? Of ….?
  Nog andere bijkomende kosten?

  • Cornelis zegt op

   Nee, daar komen geen kosten bij, normaal gesproken. 2 covid testen, 3 (keuze-)maaltijden per dag, een voorraad drinkwater, een aantal kartons softdrink en melk, plus koffiestrips etc. zijn inbegrepen. Er is nog een beperkt lijstje van dingen die ze voor je uit de 7/11 halen en die moet je uiteraard afrekenen. En natuurlijk de taxi bij vertrek!

 6. Jozef zegt op

  Cornelis,
  Bedankt voor je duidelijke info, ben blij voor jou dat het “so far, so good” verlopen is.
  Mooie, ruime kamer ook, gaat je zeker lukken om je tijd daar uit te zitten.
  Ik hoop dat binnen een redelijke termijn de quarantine periode iets ingekort wordt, dan zet ik ook de stap naar mijn geliefd Thailand.
  Weet alleen niet zeker of er bij vertrek uit Belgenland ook dezelfde voorwaarden gelden.
  Zo, houd de moed erin, en ik wens je alvast een zonnig en gelukkig 2021.
  Groeten, Jozef

 7. Is dar hotel voor 2 personen dezelfde prijs of moet je dubbel betalen

  • Cornelis zegt op

   De prijzen van de quarantainehotels zijn gebaseerd op één persoon. Bij alle hotels betaal je méér voor 2 personen. Logisch, dubbele maaltijden, dubbele Covid-testen etc. Bij sommige is het gewoon 2x de 1-persoonsprijs, andere rekenen voor de 2e persoon bij voorbeeld 20 – 30% minder.
   Overigens mag er alleen maar een 2e persoon op de kamer als je een bewijs kunt overleggen dat je wettig gehuwd bent. Dat bewijs wordt al bij de reservering gevraagd.

 8. Maryse zegt op

  Cornelis, bedankt voor deze update en vooral Happy New Year! Vind ik erg leuk van de Immigration ambtenaar…
  Sterkte met de quarantaine!

 9. Huib zegt op

  ik heb mijn non immigrant visa in Amsterdam bij Thaise consulaat gehaal, daar werd mijn visa geweigerd omdat er geen bedragen in stond in mijn engels verklaring van verzekering maatschappij. Ik moest een verzekering afsluiten bij AXA voor 7500 Baht voor 3 maanden. Ik denk dat je beter bij de Thaise ambassade in Den Haag kan gaan voor visa misschien dat ze daar wat soepeler zijn met verzekering.

  • Cornelis zegt op

   Je moet verschil maken tussen de aanvraag van een visum en de afgifte van een Certificate of Entry. Dat zijn afzonderlijke zaken met verschillende eisen. En inderdaad, het zou me niet verwonderen dat de Ambassade anders tegen die verzekeringsbewijzen aankijkt dan het consulaat!

  • GER zegt op

   Huib dat overkwam mij het zelfde in den Haag alles voorhanden ook in het engels verzekeringen ziekenfonds en reis verzekering maar visum non immigrant o werd geweigerd omdat ik die verzekering moest afsluiten van 40000 in en 400000 uit voor 5 maanden van ongeveer 750€ .dus dat maakt niets uit.

 10. Rob zegt op

  Dit blijft toch raar die verschillen met eisen, waarom hebben de Thaise vertegenwoordigingen geen eenduidig beleid voor wat betreft de toelatings eisen voor de covid verzekering.
  En voor wat betreft de lockdown in Nederland laten we niet overdrijven het is nu voor 5 weken, in Thailand moet je 15 dagen verplicht in quarantaine dus netto is het in Nederland dan maar 3 weken, maar wij mogen gewoon naar buiten dus wat is het probleem?

 11. Max zegt op

  Goed voor jou dat je Health Insurance Certificate zonder getallen specs van Zilveren Kruis afdoende was om binnen te komen in Thailand. Maar er zijn nu formeel een tweetal extra eisen waaraan moet worden voldaan als je een “non immigrant visa O op basis van retirement” wil bemachtigen: Volgens de site van de Ambassade in Den Haag (@14 december 2020):

  a) Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned).

  b) An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment.

  AA Insure (in Pattaya) stelt dat dit twee aparte verzekeringen inhoudt. En dat terwijl ik ook bij Zilveren Kruis ben verzekerd, die nu sinds kort moeilijk doen over dergelijke regels en dit in handen hebben gegeven van hun juridische afdeling.

  Straks zit ik vast aan drie (!) gezondheidsverzekeringen, en dat vanwege de geruchten over ondervonden afknap bij immigratie in Bangkok.

  Over een paar dagen heb ik een afspraak in de Thai Ambassade in Den Haag, en ik zal berichten over wat ze daar nu zeggen. Misschien dat de huidige lockdown in NL alles nu nog gecompliceerder maakt.

  • Cornelis zegt op

   Ben benieuwd naar de uitkomst, Max. Die onduidelijkheid/onvoorspelbaarheid is een slechte zaak.
   Wie kan er overigens uitleggen dat wanneer je een verzekering met een dekking van minimaal 100.000USD hebt, je er ook nog geen voor 40.000/400.000 baht zou moeten afsluiten? ‘The mind boggles’, zeggen de Engelsen zo treffend……

   • Cornelis zegt op

    Nog geen = nog een

  • Cornelis zegt op

   Ik keek ook nog even op de website van de Thaise Ambassade in Zwitserland en daar wordt alleen de 40.000/400.000 verzekering gevraagd voor een non-O. Verder eisen die weer een huur- of koopcontract voor een huis of appartement voor de eerste 2 maanden, of – als je bij je Thaise geliefde verblijft – een uitnodigingsbrief met kopietjes van het huisboekje en de identiteitskaart……
   Verschillen, verschillen……..

 12. gerrit zegt op

  goede middag
  ik heb net een bericht gekregen van visum plus
  daar stond het volgende in sinds kort zijn de regels voor
  de verzekering zeer streng geworden en moet het bedrag
  dus 100.000 dollar min. dekking in de polis vermeld staan
  en ook de 40.000 in en 400.000 out patient moe t worden getoond
  dus succes iedereen

  gerrit

  • Cornelis zegt op

   Dan hebben ze het – al dan niet terecht – over de visumaanvraag, niet over het Certificate of Entry. Daarvoor geldt ook die minimum 100.000 USD eis en due staat niet in mijn verklaring. Toch werd die verklaring door de Ambassade en bij een vijf- of zestal – ben de tel kwijtgeraakt – strenge documentencontroles aanvaard.
   Overigens heb ik persoonlijk niet veel vertrouwen in sommige visumbureautjes, gelet op de volstrekt onjuiste informatie die bij sommige op de website staat.

   • john zegt op

    Visumplus is geen “visumbureautje” maar een visumorganisatie die dit al vele jaren goed doet. Gebruik hen al ongeveer 6 jaar. Hun informatie over verzekering lijkt juist. Terzijde, ze spreken over een visumaanvraag. Jazeker dat noemen ze omdat ze visumaanvraag doen en niet Certrificate of entry. Helemaal juist dus.

    • Cornelis zegt op

     Sorry, wat te generaliserend gesteld!

 13. Ger-Korat zegt op

  Kun je iets vertellen over de vlucht van Lufthansa van Amsterdam naar Frankfurt. Ben benieuwd naar een eventuele vertraging gezien de controles in Amsterdam wat doorwerkt in de latere aankomst in Frankfurt. Had je in Frankfurt genoeg tijd voor de overstap ? Had jaren geleden een soortgelijke vlucht van Amsterdam via Frankfurt en aankomst op een EU-pier en vervolgens een eindeloze gang richting de uitgang om via de uitgang en paspoortcontroles met lange rijen de ruimte voor intercontinentale vluchten binnen te gaan, kostte toen veel overstaptijd.

  • Cornelis zegt op

   Ha Ger, de vlucht naar Frankfurt van 10.55 ging tegen kwart over elf de lucht in, landing in Frankfurt om 12u.
   Vertrek vlucht naar Bangkok om 15.10, dus erg veel speling. In Frankfurt geen 2e bagagecontrole, zoals dat b.v. wel het geval is in Dubai. Alleen paspoortcontrole en daar kon je vrijwel direct dóór. Vervolgens bleek het een hele lange wandeling naar gate Z69 te zijn, aan het uiterste einde van een pier. Ik had heel ruim de tijd, maar ik wist nog niet hoe een en ander zou verlopen bij de gate, gezien de controles. Uiteindelijk begon men rond 14.15 met de documentencontrole. Indien alles OK, kreeg je een stempel op je boardingpass en kon je weer gaan zitten. Tegen 15u begon het boarden en je kwam er alleen in als je dat stempel kon laten zien. Op dat moment stond er nog een aardig rijtje mensen aan te schuiven voor de controle van de documenten. Een deel van de vertraging kwam ook voort uit het feit dat twee ingecheckte reizigers kennelijk niet aan alle eisen voldeden. Die moesten achterblijven, maar de koffers waren al geladen dus die moesten er eerst weer uitgehaald worden.

 14. Astrid zegt op

  Sawadeekah,
  Bedankt voor de beloofde update. De hordes zijn genomen. Misschien op de momenten wat irritant, maar je bent er. En in die mooie junior suite is het vast wel uit te houden; ik benijd je! Goed dat je net voor de harde lockdown weg bent. Doe Thailand de groeten van me en stuur alsjeblieft wat zon?
  Veel plezier!

 15. Robert zegt op

  Hallo Cornelis EN Ferdinand,

  Welkom in Thailand, Cornelis.

  Ik verblijf ook in ChorCher. Nog 4 nachtjes dan check ik uit, zaterdag 19 december a.s.

  Succes en sterkte met jullie verblijf hier…

  Groeten,

  Robert

  • Cornelis zegt op

   Groeten, Robert! Het schiet al op voor je!

 16. TheoB zegt op

  Hallo Cornelis,

  Bedankt voor weer een verslag van je wederwaardigheden. Net op tijd vertrokken uit een vanaf vandaag 00:00u 5 weken lang praktisch uitgestorven Nederland.
  Vorige week moest ik naar mijn huisarts(enpraktijk) en heb de huisarts toen ook gevraagd of zij mij een ‘fit to fly’ -verklaring konden geven. De huisarts zei dat een Nederlandse huisarts dat niet mocht doen vanwege de landelijke KNMG-regels en de tuchtrechter. Nu schrijf jij dat jouw huisarts een ‘fit to fly’ -certificaat heeft ondertekend. Kun je dat verder toelichten?

  https://www.ntvg.nl/artikelen/mag-ik-als-arts-een-fit-fly-verklaring-ondertekenen/volledig

  Succes en sterkte met je eenzame opsluiting. Hou ons op de hoogte.

  • Cornelis zegt op

   Dag Theo,
   Ik had op internet een simpel model van zo’n verklaring gevonden. Daarin verklaart de arts dat je geen recente ziektegeschiedenis hebt en fit to fly bent zonder gezondheidsbeperkingen. Dat model vind je in een voorgaand artikel: https://www.thailandblog.nl/coronacrisis/de-laatste-loodjes/
   Ik heb dat een week of wat tevoren naar mijn huisarts gemaild met de vraag of hij dat wilde tekenen of dat ik daar oor elders moest zijn. Zijn antwoord was dat ik gezond was – hij heeft natuurlijk mijn complete (maar gelukkig weinig omvangrijke) ziektegeschiedenis onder handbereik – en dat hij bereid was het te ondertekenen. Twee dagen voor vertrek heeft hij dat dan ook gedaan.
   Los van de richtlijnen/regels lijkt mij ook de huisarts de aangewezen persoon om je – heel algemene – gezondheidstoestand te beoordelen omdat hij je medische dossier heeft. Daar zou ik meer waarde aan hechten dan aan een – vaak duurbetaald – fit to fly certificaat dat wordt afgegeven na weinig meer dan een korte emailwisseling, zoals dat in een aantal gevallen wordt aangeboden.

 17. Eddie zegt op

  Cornelis. Gefeliciteerd met je aankomst in Bangkok. Super leuk dat er meer en meer mensen toch door de wir-war aan regelarijen heen komen.

  Even over de vereisten:
  Ik ben halverwege de gehele procedure in NL.

  Ik heb in A’dam een Non-O Visum aangevraagd. Mijn zorgvuldig verzamelde papperassen werden geaccepteerd, als ik maar bij het ophalen van het visum een COVID-19 verzekering kon overleggen. Ik heb de verzekeraar in Rijswijk benaderd, maar die konden geen garantie geven om binnen korte tijd een polis te leveren. Op aanraden van Cons. A’dam via de website van de Ambassade Den Haag een COVID-19 verzekering afgesloten bij een Thaise partner. Binnen 3 minuten een polis (3 maanden) en 360 euri armer. Bij ophalen van mijn visum werd de polis geaccepteerd.

  Vervolgens het CoE traject in. Mijn aanvraag is 4 keer geweigerd omdat mijn COVID-19 verzekering niet in orde was. Ik moest een polis tonen waarin staat COVID-19 voor $100.000 EN in-bound 400K en out-bound 40K. Die polis had ik niet, want via de website in Den Haag krijg je alleen COVID-19 voor $100.000.

  Dus, via AA HuaHin een link naar ACS Frankrijk. Polis voor 6 maanden, max 500.000 Euro dekking 330 Euro betaald. Polis binnen 1 minuut in de e-mail. Bellen met customer service Frankrijk, een zeer correcte dame, zeer kundig en 4 uur later een addendum aan mijn polis met de 400K en 40K gespecificeerd.

  Beide polissen in het CoE process ingevoerd, 690 Euro armer, maar deel 1 goedgekeurd. Nu vliegticket en ASQ regelen binnen 15 dagen.

  Just sayin’…

 18. Eric zegt op

  “Vrijdag tekende mijn huisarts een ‘fit to fly’ certificaat en daarmee had ik alle documentatie compleet”.

  “..bij géén van de vele documentencontroles werden er vragen gesteld over mijn verzekeringsverklaring van het Zilveren Kruis waarin, zoals bekend, geen minimum bedragen worden genoemd”.

  IOfficieel schijnt een huisarts dit niet te mogen doen en zijn er wisselende verhalen te vinden wat betreft het al dan niet moeten vermelden van de minimaal 100.000USD Covid-insurance.

  U heeft nu volgens mij een flinke duit euro’s bespaard (met name de verzekering tikt aan). Ik gun het u van harte en ’t zorgt er bij mij wel voor dat ik de neiging heb om de persoonlijke, engelstalige VGZ-verklaring te gebruiken en de huisarts te vragen. Als het honderden euro’s scheelt en gewoon geaccepteerd word.

  Is er een risico en zo ja, hoe groot is dat dan. Ik zie een Thai op Suvarnabhumi Airport niet direct protesteren dat “mijn huisarts in Amsterdam” een F2F verklaring heeft ondertekend i.pv. een commercieel buro.

  • Cornelis zegt op

   Zo lang een arts je ‘fit to fly’ verklaart – dat zijn de sleutelwoorden waar men naar kijkt – zal het de Thaise autoriteiten niet interesseren of dat nu een huisarts is – een ‘instituut’ dat men in dit land eigenlijk niet kent -of iemand due aan een commercieel bureau is verbonden. ‘Fit to fly’ verklaard door een arts: méér criteria zijn er niet voor het certificaat. Zie ook hierboven mijn antwoord aan TheoB.

  • Cornelis zegt op

   Wat je verzekeringsverklaring betreft: je kunt er naar mijn mening vanuit gaan dat wanneer de Ambassade deze bij de CoE-aanvraag accepteert, je verder geen problemen zult ondervinden. Ik had met een markeerstift wat termen aangestreept, zoals ‘inclusief Covid-19’ en de 100% vergoeding.

   • Eric zegt op

    Bedankt voor uw antwoorden en uw verslagen/belevenissen Cornelis. Goed geschreven en belangrijk: erg informatief 🙂

    Heel fijn!

 19. ronald zegt op

  Is er koffer controle zowel op de luchthaven ?
  Kan dus een flesje meebrengen ?

  • Cornelis zegt op

   In principe kan de douane gewoon je koffer controleren, maar in de praktijk loop je zo door. Die douane-ambtenaren zijn er ook niet happig op al te dicht bij die potentieel besmette reizigers en hun bagage te komen. In de ASQ hotels is alcoholgebruik niet toegestaan, maar er komt niemand je kamer in.
   Heb zelf een goeie Single Malt in de koffer, maar die gaat pas open als ik weer op mijn basis in Chiang Rai ben.

 20. Sjaak S zegt op

  Gelukkig ben ik in Thailand, maar als ik nu in Quarantaine had gemoeten, vanuit Nederland of Duitsland komend, had ik een reden gehad om nog een goede Laptop te kopen met een heel goede grafische kaart en mijn virtuele headset, de Oculus Quest 2 en ik zou een paar uur per dag in een virtuele wereld duiken. Twee weken lang, wat een droom om zoveel tijd daarvoor te hebben zonder gewetenswroegingen omdat je eigenlijk de vijver moet schoon maken of het gras maaien hahaha…

  Het verheugt mij te lezen dat Lufthansa goed bevallen is. Ik heb er dertig jaar met veel plezier gewerkt (tot aan 2012) en ik ben nog steeds lid van de Lufthansa familie, krijg dus ook mee wat er achter de coulissen gebeurt (niet bepaald om vrolijk van te worden). Maar ik weet van de meeste collega’s dat ze hun best doen. Waren er nog Thaise flight attendants op de vlucht? Ik had gelezen dat de Thaise basis gaat sluiten en deze allemaal op straat staan, maar ik weet niet wanneer dat moet gebeuren. Het maakt mij verdrietig, ik ken zeker de helft van mijn Thaise ex-collega’s die toch al meer dan 20 jaar bij LH werken….

  Ik wens je een paar prettige dagen tijdens je Quarantaine… die rust zal je niet zo snel meer krijgen…. 🙂

 21. Cornelis zegt op

  Ha Sjaak, toen ik over Lufthansa schreef moest ik wel even aan jou, oud-steward bij die maatschappij!, denken. Nee, ik heb geen Thais personeel aan boord gezien. Zoals ik schreef: een positieve ervaring en ik ben van plan ook bij toekomstige vluchten naar Azië serieus naar de mogelijkheden bij Lufthansa te kijken.

  • Sjaak S zegt op

   Geweldig. Ik mag dan wel al 8 jaar weg zijn, en ga deze maand met vervroegd pensioen, maar het is en blijft mijn vlieger-familie.. en als ik lees wat jij schrijft, doet me dat echt iets!

   In ieder geval welkom terug in Thailand!

 22. Rober zegt op

  Dag Allemaal.

  Wij zijn inmiddels aangekomen in Bangkok en zitten in het Centre Point Pratunam.

  De vlucht hadden wij geboekt via Swiss, met een tussenstop in Zurich. Moet zeggen dat het op Schiphol redelijk rommelig verliep bij de incheckbalie. Er werd alleen gevraagd naar CoE en Covid verklaring. In Zurich een tijd moeten wachten op de aansluitende vlucht. Hier werd een stuk beter gecontroleerd. Uiteindelijk mochten vier passagiers niet mee en werd de bagage eruit gehaald. De bezettingsgraad was best hoog omdat er vanaf veel aanvliegpunten mensen naar deze hub vliegen. Zelfs in business zat bijna 90% bezetting.

  Ook de FtF verklaring werd hier gevraagd. Overigens was het verkrijgen van deze verklaring het grootste punt van ellende in de voorbereiding. Geen enkele huisarts wilde dit verstrekken. Hierbij ook nog terechtgekomen bij Medimare, dat € 60 vraagt voor een dergelijke flutverklaring die daar Fit to Travel heet. Heb er daarom zelf ook maar eentje gemaakt op basis van het VWS formulier. Dat is een pdf, die vervolgens eenvoudig is te voorzien van een aangepaste opdruk Fit to Fly. Geen haan die erna kraait. Je levert trouwens hier ook het T8 formulier in dat eigenlijk hetzelfde omhelst.

  In Bangkok was het na het uitstappen buitengewoon goed geregeld. Blijkbaar hebben zij er nu ervaring mee. In een paar stappen wordt je paspoort en bijbehorende formulieren gecontroleerd en bij elkaar gestoken. Daarna is de feitelijke controle eenvoudig en snel. Ik had een verklaring van CZ die alleen aangeeft dat Covid is gedekt en dat er geen maximum aan de vergoeding is verbonden. Geen enkel probleem hiermee.( Mijn partner kreeg van VGZ geen dergelijke veklaring en heeft inderdaad een extra verzekering afgesloten via ACS in Thailand). Ook bij Immigration verloopt het heel snel. Op het moment dat ik bij de bagageband aankwam draaiden de eerste koffers erop! Hiermee kun je vervolgens als een speer langs de douane. Zij staan er wel, maar houden afstand van de bagage.

  Vervoer naar het hotel verliep ook voorspoedig. In de auto, met keurige scheidingswand, en een marsmannetje als chauffeur, naar het hotel gereden. Daar weer een temperatuurcheck en naar de kamer geleid.

  Vanaf nu aftellen en jezelf vermaken tot na de kerst. Ben in ieder geval blij dat wij vetrokken zijn voor de lockdown, omdat het misschien nog wel eens lastig kan worden om te vertrekken. De commotie mbt Schiphol loopt aardig op en wellicht wordt de druk op “noodzakelijke” buitenlandse reizen nog opgevoerd.

  Succes voor iedereen die nog “onderweg” is.

 23. Cornelis zegt op

  Welkom in Bangkok, Rober. Goed te lezen dat ook bij jou alles goed is verlopen en ook je verzekeringsverklaring geen problemen opleverde!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website