Thailand is voor velen een ideale vakantiebestemming. Af je nu kort of lang in ‘Land van de Glimlach’ verblijft het blijft een bijzondere ervaring.

Afhankelijk van hoe lang je blijft, moet je wel je het juiste visum kiezen. Voor een vakantie tot 30 dagen heb je geen visum nodig. Ga je bijvoorbeeld overwinteren en blijf je voor een langere periode, dan moet je een visum voor Thailand aanvragen.

Vakantie tot 30 dagen

Thailand wordt door velen gezien als het ultieme vakantieland. Er is voor ieder budget een accommodatie beschikbaar. Voor 5 euro per nacht slaap je in een prima hostel. Zelfs een 5-sterren hotel is in Thailand prima betaalbaar. Zeker als je buiten het koele hoogseizoen gaat.

Het hoogseizoen in Thailand loopt van november tot maart. Het regent het minst en het is er niet te warm. Ook zijn er in die maanden in Thailand veel festivals waaronder het prachtige Loi Krathong, een feest van water en lichtjes. Duizenden wensballonnen die als kleine  sterren de duisternis verlichten en kleine bootjes met kaarsjes worden te water gelaten. Een prachtig en romantisch gezicht.

Maak een ritje met de tuktuk door Bangkok, ga met een gids op zoek naar wilde olifanten in de jungle, slaap in een drijvend huisje op de River Kwai en ontspan op een longtailboot tijdens het eilandhoppen. Proef lokale snacks en exotisch fruit op een traditionele Thaise treinmarkt of combineer een levendig en wat rustiger eiland door met een traditioneel houten zeiljacht langs verborgen baaien van Koh Samui naar Koh Phagnan te varen.

Wil je op een unieke plek met de lokale bevolking op pad? Bezoek dan een lodge waar je verblijft in de groene jungle midden in Khao Sok nationaal park. Een local neemt je mee de rivier op en vanuit je kano ga je op zoek naar aapjes en tropische vogels.

Budgetreizen

Wil je minder betalen voor je accommodatie dan is de regentijd de beste optie. Het regenseizoen (grofweg van juli tot en met oktober) heeft veel voordelen voor reizigers. Het is minder druk en de hotelprijzen zijn het laagst. De temperaturen zijn dragelijk en het landschap is mooi groen. Afhankelijk van de maand en de regio waar je verblijft, duurt een regenbui meestal niet erg lang, soms maar een uurtje. Dan schijnt de zon onmiddellijk weer. Vaak is het overdag droog en regent het in de nacht. Je hoeft niet bang te zijn voor saaie grijze dagen zoals in Nederland, die kennen ze in Thailand niet.

Een ander voordeel van een vakantie tot 30 dagen is dat je geen visum hoeft te regelen. Bij aankomst in Thailand krijg je bij de immigratiedienst een stempel in je paspoort, de zogenaamde visumvrije entree (een visumvrijstelling) van 30 dagen. Dat is gratis. Het is mogelijk de visumvrije entree eenmalig verlengen met 30 dagen.

Overwinteren of langer in Thailand verblijven en je visum

Thailand is uitermate geschikt voor een lange vakantie, bijvoorbeeld als je gaat backpacken of wilt overwinteren. Je kan een condo huren of een bungalow en dat voor prijzen die vele malen lager zijn dan in Europa. Het eten is ook nog eens goedkoop dus een lange vakantie hoeft niet veel te kosten.

In Thailand schijnt de winterzon volop. Ideaal tegen de winterdip. De gemiddeld laagste (dag)temperatuur in Thailand is 20° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37° C. April is de heetste maand. In de winter kan in het noorden en noordoosten de temperatuur ‘s avonds en ‘s nachts zakken naar circa 15°C.  Als de zon opkomt, is het snel weer een graad of 28.

Ben je van plan drie maanden of langer in Thailand te blijven bijvoorbeeld om te overwinteren dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ben je 50 jaar of ouder dan kan je een Non – Immigrant visum type “O” aanvragen. Daarmee mag je 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Ben je jonger dan 50 jaar dan kan je een toeristenvisum voor 60 dagen aanvragen. Deze kan je bij een Immigration Department in Thailand tegen betaling verlengen met 30 dagen.

Het is dus belangrijk om vooraf goed na te denken over je reisduur en de eventuele gevolgen voor een visum. Regel dat goed want een visumoverschrijding in Thailand kan voor flinke problemen zorgen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website