Draaischijf Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , , ,
21 augustus 2015

Laat er geen misverstand over bestaan; Thailand is een fantastisch vakantieland en dat zal niemand ontkennen. De vele malen dat ik het land met een huurauto en eveneens met openbaar vervoer, van noord tot zuid en van oost tot west heb doorkruist zijn legio.

Toegegeven, deze reeds heel wat jaren gepensioneerde fanatieke reiziger verblijft er slechts als toerist maar opgeteld heb ik er inmiddels geen maanden maar jaren doorgebracht. Denk dat ik met enig verstand van zaken mag oordelen. Voor sommigen is Thailand wat je noemt het beloofde land en bestaan andere landen slechts om even over de grens te wippen met als doel de verblijfsvergunning weer voor een aantal maanden te verlengen.

Omringende landen

Thailand en met name de hoofdstad Bangkok is een fantastische ‘draaischijf’ om vandaar ook eens over de grens te kijken en je horizon te verbreden. Vanuit de metropool Bangkok kun je gebruikmakend van een aantal low budget vliegmaatschappijen, zoals onder andere AirAsia en Cebu Pacific voor zeer redelijke tarieven een aantal naburige landen bezoeken. Laos, Cambodja, Vietnam en Maleisië liggen wat je noemt naast de deur. Vanuit Laos kun  je een heerlijke tweedaagse bootreis richting Chiangrai maken.

Cambodja en Siem Reap met het wereldberoemde tempelcomplex Ankor Wat is gewoon een must. Voor een prikkie vlieg je naar Kuala Lumpur de hoofdstad van Maleisië en vanaf het schiereiland Penang per boot naar Indonesië kost je de kop niet. Medan is vanaf de aankomsthaven een heerlijke verblijfplaats. Aan de haven staan legio lieden klaar om je er heen te brengen. Vietnam dat een beetje Westers aandoet en waar je van de Franse en de Vietnamese keuken kunt genieten ligt vanuit Bangkok eveneens naast de deur. Daarbij niet te vergeten de schitterende steden Ho Chi Minh -voorheen Saigon genaamd- en Hanoi.

Ooit gedacht aan China? Ook dit onmetelijk grote land is vanuit Bangkok gemakkelijk en niet te duur bereikbaar. Een vlucht van Bangkok naar China’s hoofdstad Peking, pardon Beijing zoals de plaats tegenwoordig officieel heet,  is een fluitje van een cent. Of wil je de Filipijnen bezoeken en Manila met haar Spaanse invloeden eens ontdekken? Per boot vanuit Manila naar de mooiste van de meer dan 7000 eilanden. Het kan allemaal en eenvoudig. Vanuit Manila en overigens ook vanuit Bangkok, kun je weer voor niet al te veel geld naar Incheon vliegen en vanaf het vliegveld bereik je met de trein non stop in 40 minuten het centrum van Seoul. Een leuke trip om eens met Zuid-Korea kennis te maken.

Voorbereiding

De voorpret begint al bij de voorbereiding. Internet is daarbij onmisbaar en een formidabel hulpmiddel om je te oriënteren en een reisschema samen te stellen.

Prijzen van vluchten en hotels je kunt het allemaal heel simpel vinden. Zodoende kun je  vooraf ook een financieel plan maken om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Maak het reisschema niet te strak en gun jezelf de nodige rust. Je hoeft echt niet alle bezienswaardigheden te bezoeken, want reizen is een vermoeiende bezigheid.

In twee of drie weken zowel het noorden van Thailand willen zien en daarna nog afzakken naar Samui of Phuket? Alles kan, maar dan ga je wat ik noem op z’n Amerikaans op reis; Europa in een week.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Draaischijf Bangkok”

 1. Christina zegt op

  Ook China is goed te doen Let wel op dat je een visum hebt. Complete rond trip met Thai Airways gedaan schitterend.

 2. Timo zegt op

  Ja lijkt me allemaal heel spannend en leuk die tripjes. Maar heeft iemand ervaring wat betreft hotels boeken of doe je dat bij de vliegmaatschappij. En hoe zit het met de visums die je waarschijnlijk toch nodig zult hebben? Waar vraag je die in Thailand aan?

  • Josep Jongen zegt op

   Timo, Via Internet kun je werkelijk alles vinden omtrent eventueel benodigde visa en waar je die in bijvoorbeeld Bangkok kunt verkrijgen respectievelijk of je die bij aankomst kunt krijgen op het betreffende vliegveld. Hotels boeken idem op internet. Kijk maar naar de betreffende sites als Booking, Agoda etc. Ook de vluchten gewoon zelf boeken via internet. Kijk maar eens naar de site van AirAsia vanuit Bangkok of Kuala Lumpur. De wereld ligt aan je voeten. En zo jong ben ik ook niet meer. Gewoon een beetje durf.
   Alle in mijn artikel genoemde reizen heb ik vanuit Bangkok ondernomen en voor China mijn visum daar geregeld. De voorpret en planning is toch ook een heerlijk gebeuren voorafgaand aan de reis. Het gaat allemaal heel gemakkelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website