Anders dan anders (deel 1)

Door Angela Schrauwen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , , ,
17 november 2019

Vandaag een nieuwe blogger op Thailandblog, de Belgische Angela Schrauwen. Welkom Angela! Dit schrijft zij ter introductie:

Schrijf niet graag in de Ik-persoon zodat Hij en Zij wordt gebruikt in mijn reisverhalen. HIJ: toen 55 jaar brandweerman van beroep nu op pensioen en ondertussen 68 jaar. Avontuurlijk en sportief ingesteld en een beetje macho. ZIJ: toen 54 jaar nu 67 jaar gesteld op luxe en verwennerij. Studeerde 6 jaar de Thaise taal bij Thaibel nu Thaivlac.


Anders dan anders (deel 1)

Vier jaar lang boekten ze een reis naar Thailand via een gerenommeerde reisorganisatie.  Voor haar het summum van een vakantie, voor hem te veel poeha. Om de kerk in het midden te houden had ZIJ de vorige keer beloofd dat HIJ de volgende keer mocht kiezen… Maar wauw, was dat even schrikken. Het werd een rugzakvakantie! Weg chique Resort, weg uitgebreide ontbijtbuffetten, weg marmeren badkamers waar ZIJ al haar spullen kon in neerpoten. Zijn argumenten: “hoelang ben je in je kamer? Je komt kilo’s bij van al die ontbijten. Je hebt dat allemaal niet nodig.”

De discussie werd niet alleen thuis gevoerd maar ook aan de toog na de Thaise les tijdens de zo geheten après Thai.  ZIJ moest stilaan het onderspit delven want volgens de meestal mannelijke medestudenten moest ZIJ haar “beloofd is beloofd” respecteren.  Toch kon ZIJ er nog enkele veto’s doordrukken zoals eigen sanitair op de kamer, als het kon een zwembad en een kamer met ontbijt inbegrepen. Oef! Over één zaak was geen discussie mogelijk: ZIJ zou geen rugzak dragen!  Het ging dus een “anders dan anders” reis worden.

Een bijkomend argument was de kostprijs. HIJ zou het nogal goedkoper doen: “we boeken in België alleen onze vliegtuigtickets en in Thailand de accommodatie.”  ZIJ: “en als alles volgeboekt is?  Slapen we dan in de open lucht?” Besluit: ZIJ was niet eerder gerust of ZIJ moest bij aankomst weten waar ZIJ kon slapen. Gelukkig bood een medestudent een oplossing, we konden bij hem een kamer huren  in zijn huis in Pattaya, dicht bij Cosy Beach.  Nu nog wat bedelen voor een Senseo voor haar tasje koffie ’s morgens en het was dik in orde…

Eerste week: PATTAYA

Op 17 februari 2007 stonden HIJ en ZIJ al bij onze vriend aan de deur. Om haar gerust te stellen stelde onze vriend voor om met de moto naar het reisbureau te gaan om onze reis verder uit te stippelen. Bij het terugrijden (ZIJ achterop) ging HIJ onderuit op Pattaya Hill, wat resulteerde in een kapotte elleboog, enkele schaafwonden en een gekneusde heup. De schade aan de brommer was gelukkig niet zo erg. Die had een spiegel verloren maar deze kon terug gemonteerd worden.

’s Avonds had HIJ, voor de tweede maal alweer bijna zijn leven gelaten. Met een hele bende moto-rijders werd naar een visrestaurant gereden in grote snelheid. Plots vloog een helm van de vorige rijder rakelings lang zijn gezicht. Niet te doen! In ieder geval, HIJ en ZIJ hebben heel de week Pattaya verkend met de moto.  Ze begonnen nu een beetje Beach road, Second Road, Third Road en Sukhumvit Road uiteen te kennen.  Wat een drukte!!!  Als je hier kunt rijden kun je het overal, behalve in Bangkok natuurlijk. ZIJ heeft dikwijls doodsangsten uitgestaan met dat links rijden en de manier waarop de Thais zich in het verkeer gedroegen.

Dankzij de vele tips van onze gids hebben zij een hoop bezienswaardigheden ontdekt. Vooral hun bezoek aan The Sanctuary of Truth was de moeite waard.

Voor een toegangsprijs van 600 Baht per persoon hadden ze niet alleen samen met een gids de tempel bezocht, ze hadden ook met een koets gereden, een boottocht gemaakt en een dolfijnenshow bijgewoond. Natuurlijk ontbraken de klassieke Thaise dansen en gevechtsdemonstraties niet op het programma.

The Sanctuary Of Truth

Twee zaken waren haar die daag bijgebleven: de tempel die volledig uit hout was gebouwd zonder dat er ook maar één spijker was gebruikt en het feit dat ZIJ eindelijk eens een dolfijn had kunnen aanraken.

Verder bezochten ze nog Nong Nooch Tropical Botanical Garden. Een 18 km rijden, was niet zo prettig voor haar achterwerk. Een volledige daguitstap want je kon er uren door prachtige aangelegde tuinen slenteren, foto’s nemen en filmen. Op geregelde tijdstippen kon je naar een olifantenshow gaan kijken.  Deze logge dieren konden echt  van alles zoals dansen, voetballen en T-shirts beschilderen.  Toeristen waagden hun leven om even tussen de poten van zo een dikhuid te gaan liggen.  Dat was niets voor haar!  ZIJ zag de dieren liever vrij rondlopen in de jungle. Olifanten zijn immers geen circusdieren.

The Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile farm. Een prachtige tuin met exotische planten en vreemde rotsstructuren.  Honderden krokodillen zowel zoet- als zoutwater exemplaren.  ZIJ lag bijna in de vijver bij het voeren van vlees dat bevestigd was aan een vislijn.  Als zo een krokodil beet, loste ze niet meer..

Jomtien Beach afwandelen met een bezoek aan de wankele kabelbaan maar beloond worden met een schitterend panorama.

Jomtien beach (Den4is / Shutterstock.com)

Bootje varen naar Koh Larn, een eilandje over Pattaya met helderblauw water en wit strand. Ideaal om te zonnen, zwemmen en natuurlijk eten en drinken…

Walking Street ook verkend zowel overdag als ’s nachts. Zij heeft daar Malibu Sapparot leren drinken.  Dat dit ’s nachts problemen gaf om het licht uit te doen in de kamer is een verhaal apart.

Hun laatste nacht was voor haar een slapeloze.  Hun vriend vertrok terug naar België en dus was haar vangnet weg.  Vanaf dan speelden haar zenuwen de Macarena in haar maag en niet veel later speelde het toilet de hoofdrol. Stresskip maakte zich zorgen voor de transfert naar Koh Chang  de volgende bestemming. HIJ snurkte gewoon verder!

8 reacties op “Anders dan anders (deel 1)”

 1. Leo Bossink zegt op

  Hi Angela, welkom hier op het blog. En wat een schitterende start. Leuk verhaal, met veel plezier gelezen en ik hoop dat er nog vele verhalen zullen volgen.

 2. LOUISE zegt op

  Hi Angela,

  Heerlijk een nieuwe blogger te lezen die met humor en zelfkennis de dingen kan verwoorden.
  Welkom.
  Ga nu maar vast zoeken voor een 2-persoons rugzak, die HIJ dus kan dragen.

  Wacht in spanning op deel 2.
  Groetjes,
  LOUISE

 3. timker zegt op

  Een leuke start van een veel belovend verhaal, dat heeft Zij mooi geschreven !!!

 4. l.lagemaat zegt op

  Beste Angela,

  Het leven is geven en nemen!
  Soms wordt de vakantie samen een ultieme ” stresstest” genoemd!

  Maar geniet vooral van de positieve dingen!

 5. Jan zegt op

  Mooi en herkenbaar verhaal!

 6. Frank zegt op

  De “hij,”zij, formule is even wennen. Hopelijk wordt je wat “losser” in jouw stijl .

 7. Ivy zegt op

  Heb even in de spiegel gekeken. Kan er nu om lachen. Mooi geschreven. Dank je wel.

 8. Erwin Fleur zegt op

  Beste Angela Schrauwen,

  Ontzettend leuk dat je ‘Thailandblog’ komt steunen, welkom!
  Mooi en leuk reisverhaal, wat op de motor meer leven is dan de auto.
  Zie uit naar je vervolg!

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website