Waarom is Thailand zo geliefd bij toeristen en emigranten? Thailandblog.nl vroeg het aan haar lezers, die een duidelijke voorkeur hadden: ‘In Thailand voel ik mij thuis’.

Het leven in Thailand wordt nog plezieriger door de aanwezigheid van Thaise dames en het tropische klimaat. Na meer dan 600 stemmen maken wij de tussenbalans op.

Thailand is een populaire bestemming bij Nederlanders en Vlamingen. Sommigen verblijven tijdelijk in het ‘Land van de Glimlach’ zoals toeristen of overwinteraars. Anderen kiezen voor een definitief verblijf en gaan emigreren. Hoewel iedereen daar zijn of haar eigen reden en gevoel bij zal hebben, vonden wij het interessant om te weten of er een grootste gemene deler bestaat, die aangeeft waarom het in Thailand prettig vertoeven is. Tot nu toe is de winnaar: ‘Het thuisgevoel’.

Hieronder staat de tussenstand van de poll. Op de vraag ‘Wat vind jij het leukste aan Thailand?’ reageerden meer dan 600 lezers. Zij stemden als volgt:

 1. Voel mij hier thuis (20%, 126 stemmen)
 2. Thaise dames (12%, 76 stemmen)
 3. Klimaat (9%, 57 stemmen)
 4. Ladyboys (9%, 53 stemmen)
 5. Geen regels/vrijheid (6%, 40 stemmen)
 6. Mentaliteit Thai (4%, 27 stemmen)
 7. Leefomgeving (4%, 26 stemmen)
 8. Vakantiegevoel (4%, 25 Stemmen)
 9. Thaise heren (4%, 22 stemmen)
 10. Lekker eten (3%, 20 stemmen)
 11. Nachtleven (3%, 20 stemmen)
 12. Tolerantie (3%, 17 stemmen)
 13. Respect voor ouderen (3%, 16 stemmen)
 14. Niet iets specifiek (3%, 16 stemmen)
 15. Natuur (2%, 13 stemmen)
 16. Geen belasting (2%, 13 stemmen)
 17. Cultuur (2%, 11 stemmen)
 18. Goedkoop (2%, 10 stemmen)
 19. Bezienswaardigheden (1%, 9 stemmen)
 20. Stranden (1%, 7 stemmen)
 21. Boeddhisme (1%, 6 stemmen)
 22. Weinig criminaliteit (1%, 5 stemmen)
 23. Weet ik niet (1%, 1 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 616

Stemmen kan nog!

Jij kan nog steeds je stem uitbrengen op de vraag ‘Wat vind jij het leukste aan Thailand?’ In de linkerkolom staat de poll en de uitslagen. Heb je nog niet gestemd doe dat dan snel want binnenkort maken wij de definitieve uitslag bekend.

8 reacties op “Thailand vooral geliefd om thuisgevoel, Thaise dames en klimaat”

 1. Rob V. zegt op

  Het lijkt mij niet dat “thuis voelen” nog verstoten kan worden van de eerste plaats. Het is op zich ook geen verrassende positie, ook ik voel me senang in Thailand maar heb toch gestemd op “de leefomgeving” ook al doet dit niet geheel recht aan mijn gevoelens/redenen. “Thuis voelen” kon ik niet op stemmen omdat ik er maar 1 maand per jaar kan verblijven (er moet immers ook gewerkt worden), dus dan ben ik toch meer een bijzondere toerist/gast die hier eventjes komt samen met Thaise partner. Nu vind ik “thuisvoelen” ook niet concreet genoeg: het gaat om het totaal van aspecten dat ik me senang voel in Thailand: de vriendelijke atmosphere, de mooie tempels en andere bezienswaardigheden waaronder de natuur, mijn eigen vriendin en Thaise vrienden, de nog gunstige prijzen (muv double pricing) enzovoort. Kortom allerlei dingen om van te genieten.

  Wat ik wel opvallend vind, ondanks dat het te verwachten viel, is de hoge score van Thaise dames. Ja er zijn daar veel leuke dames, ik kwam er ook per toeval een superdame tegen, maar je gaat toch niet met nummer 1 reden daarvoor naar Thailand? Het is een leuke bonus bovenop je vakantie en reiservaring. Maar dus niet als primaire reden lijkt mij, eerder als bijkomstig reden dat je hier leuke mensen (vrouwen) hebt om plezier mee te hebben in een gesprek, avondje uit, seks of wat dan ook.

 2. Roel zegt op

  Voor mij ook het absolute thuisgevoel, daarnaast natuurlijk de sociale leefomgeving en de vele medelanders die hier zijn, Altijd wel iets kunnen bespreken in je moederstaal maakt natuurlijk het verblijf hier ook aangenamer en daardoor ook het thuisgevoel.
  Verder speelt natuurlijk het klimaat een belanrijke rol, alsmede dat er altijd wel iets is te doen.Ook de thaise cultuur was voor mij ook doorslaggevend om mij definitief te vestigen.

  Regels heb je overal, ook hier in Thailand, dat er niet naar word geleefd is een andere zaak, Nederland is daarin wel wat te ver doorgedraaid, maar goed regels zijn er om te respecteren waar je ook woont of leeft.

  Leuk onderzoek

 3. RobertT zegt op

  Frappant dat het thuisgevoel op 1 staat aangezien mij niets in Thailand doet denken aan thuis…
  Thuis had ik geen 30 graden het hele jaar, reed ik nooit op een brommertje in een t-shirt en slippers naar het strand, zag ik nooit hele dagen toeristen shoppen en na geroepen worden door sexy dames in weinig verhullende kleding.
  Ik had zelden de deuren en ramen wagenwijd open voor een beetje verkoeling, parkeerde ik mijn auto nooit daar waar het niet mocht, respecteerde de verkeerslichten als ze op rood stonden, irriteerde me aan de gesprekken in het openbaar vervoer omdat ik het kon verstaan en ze nergens over gingen, betaalde me scheel aan een honderdtal belastingen en elke dag Thais eten is voor mij alsof ik elke dag uit eten ben.

  Misschien begrijp ik thuisgevoel verkeerd?

 4. BramSiam zegt op

  Wat mij meer verbaast dan de score van de dames is die voor ladyboys en Thaise heren. Als je die twee bij elkaar telt scoort de herenliefde hoger dan de liefde voor het vrouwelijk geslacht. Niet dat ik er een probleem mee heb, maar verwacht had ik dit niet.

 5. ronny van hofstraeten zegt op

  Zeker het thuisgevoel en ook de vrijheid .Ik kom hier al 23 jaar soms 2X per jaar en dat zijn mijn bevindingen .Ook de kalmte van de Thai spreekt mij aan ,en zeker als je van het stressvolle Europa komt is dit zeker welkom .

 6. Jan Greep zegt op

  Ik voel mij hier thuis met een Thaise dame of Ladyboy!
  689 respondenten. Boeddhisme, Stranden, Bezienswaardigheden, Cultuur, Natuur e.d. scoren nauwelijks.
  Laat iedereeen zijn eigen conclusies maar trekken. Geeft een aardig inzicht in TB’s audience!

 7. Jacques zegt op

  Leuk om naar de stand te kijken van de enquête. En de teller loopt door. Er kunnen nog best wat vakantiegangers bij.

  Ik zou de uitslag anders willen formuleren dan Jan Greep.
  Thaise dames, ladyboys, Thaise heren en nachtleven scoren op dit moment 30%. Dat is ook een indicatie.
  Ik ben benieuwd naar de eindconclusies van de redactie.

 8. Fred CNX zegt op

  Ik wilde niet aan de pol meedoen omdat ik een aantal opties aan wil vinken; denk ook dat de mensen die op Thaise dames gestemd hebben dat euvel hebben en dus de lekkerste optie gekozen hebben. Natuurlijk komen komen zij ook voor het relaxte leven en andere zaken die het leven aangenaam maken.
  Ruim twintig jaar geleden kwam ik hier voor het eerst en vanaf bijna de eerste dag had ik het gevoel dat ik hier op een of andere manier hoorde te zijn, een tweede moederland.
  Dus toch maar met de pol meegedaan: Ik voel mij hier thuis.
  @RobertT: heeft niets te maken met een vergelijking hoe het er in Nederland toegaat en hier, heeft te maken met of je je ’thuis’voelt. Dat thuisgevoel heb ik in Nederland ook nog steeds;)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website