Overwinteren in Thailand is voor de senioren onder ons een uitstekende optie. Het Thaise klimaat staat garant voor prima omstandigheden.

Ben je van plan om de wintermaanden in Nederland te ontvluchten? Overweeg dan om te overwinteren in Thailand.

De winter begint rond 22 december. Winter in Nederland betekent meestal: korte dagen, grijs en grauw weer. Tot 21 maart een kwestie van afzien want dan begint de lente weer. Veel Nederlanders, voornamelijk senioren, ontvluchten deze tijd. Begin januari is een favoriete tijd om te vertrekken, de feestdagen zijn achter de rug en de saaie eerste drie maanden van het nieuwe jaar breken aan. Niet direct de leukste maanden of je moet van kou houden.

Wat is overwinteren?

De betekenis van overwinteren is volgens het woordenboek: ‘iemand die de winter doorbrengt in een warmer klimaat’. ‘Overwinteren’ bestaat al heel lang. Zelfs in de oertijd trokken mensen in Noord-Europa met de mammoets mee naar het zuiden. Vooral de ouderen onder ons hebben steeds meer moeite met de kou. Wanneer er sneeuw valt of het is glad komen ze het huis niet meer uit. Een andere reden is dat de donkere dagen het humeur negatief beïnvloed. Het kan zelfs deprimerend werken.

Overwinteren betekent voor een aantal dat ze vertrekken richting het zuiden op zoek naar een temperatuur van boven de 15 graden. Ze komen pas weer terug wanneer het in Nederland lente gaat worden.

Wie zijn de overwinteraars?

De meerderheid van de overwinteraars zijn gepensioneerden en (oudere) arbeidsongeschikten. Daarnaast is er nog een groep die genoeg geld heeft en daarom niet inkomensafhankelijk. Overwinteren kan op veel manieren. Ontspannen met een touroperator naar een appartementje in de Algarve. Naar de Spaanse Costa, of verder richting Azië kan natuurlijk ook.

Overwinteren: goed voor de gezondheid

Medisch deskundigen zijn het er over eens, in de herfst en winter wanneer het buiten langer donker is, kun je last krijgen van een winterdepressie. Je voelt je dan somber en lusteloos, en je hebt meestal concentratie- en energie problemen. Vaak is er ook een grote slaapbehoefte en eet men meer.

Het UV-B licht van de zon heeft een goede reputatie. Steeds meer wetenschappers melden dat een afgepaste dosering ‘B – zonnestralen’ een genezende werking heeft op de huidziekte psoriasis en op een aantal typen eczeem. Depressies verdwijnen door de weldaad van de zon en het zonlicht. Ook kan UV-B zonnestraling en de warmte, verlichting bieden bij sommige vormen van reuma.

Overwinteren in Thailand

In Thailand schijnt de winterzon volop. Ideaal tegen de winterdip. De gemiddeld laagste (dag)temperatuur in Thailand is 20° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37° C. April is de heetste maand. In de winter kan in het noorden en noordoosten de temperatuur ’s avonds en ’s nachts zakken naar circa 15°C.  Als de zon opkomt, is het snel weer een graad of 28. Het droge seizoen loopt van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken, want de kans op regen is zeer gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is een stuk lager.

46 reacties op “Overwinteren in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Hardstikke goed overwinteren. Ik doe het al enige jaren. Alleen ook hier wordt alles duurder en nu met de vervelende eurokoers wordt het er niet beter op.
  Misschien wel leuk als jullie wat tips konden geven van bepaalde appartementen of hotelkamers die bij verblijf van drie maanden of langer een leuke prijs hebben
  Ik heb nog een hele ruime kamer voor 16500 per maand . Maar das zoeken hoor als je bijvoorb eeld naar Hua Hin of Chaam zou willen

  wie weet wat jullie nog in petto hebben We wachten af

  Ruud

  • frank zegt op

   Beste Ruud,

   ik heb zelf een woning in Hua Hin, maar tracht die te verhuren tijdens de wintrmaanden en ga dan naar Jontien, waar de huurprijzen echt wel heel wat lager liggen. Je kan makkelijk een klein maar mooi appartementje huren voor een prijs die tussen de 10 en 15.000 Baht ligt en daarvoor heb je een living met kitchenette, een aparte slaapkamer en een badkamer. Ook in Hua Hin ken ik zelfs een plaats waar je voor 8.500 Baht per maand een heel mooie kamer kunt huren in een hotel met zwembad. Het enige probleem is at je wel zelf een vervoermiddel nodig hebt.
   Groetjes
   Frank

 2. Louwrens zegt op

  Ik ben sinds februari 2009 gepensioneerd, en heb een vriendin in Udon Thani sinds 2004. Ze is lerares, speelt momenteel een belangrijke rol bij de invoering van lesgeven in het Engels op Thaise middelbare scholen, en wil absoluut niet in Nederland wonen. Ik had al perioden van 2 en 4 maanden bij haar doorgebracht, we beschikken over een grote alleenstaande woning even buiten de rondweg, en dit keer ben ik hier van begin september tot eind februari. Om bekende belastingtechnische redenen kan ik hier per jaar slechts een half jaar min 1 dag zijn….
  Het bevalt buitengewoon goed, de 10 redenen om hier te overwinteren ken ik waarschijnlijk wel. Al moet ik toegeven, dat enerzijds de prijzen (relatief t.o.v. de euro) blijven stijgen en anderzijds heel wat maskers van de gezichten van vele Thai gaan als je hier frekwent bent. Maar ik mis Nederland nauwelijks, geniet volop van weer en voedsel, dus volgende winter maar weer, denk ik zo!

  • John zegt op

   Hoi Louwrens, ik zie dat je schrijft “om bekende belastingtechnische redenen kan ik hier per jaar slechts een half jaar min een dag zijn. Nu heb je mij en andere nieuwsgierig gemaakt. Wil je dit uitleggen aub.
   Groetjes

   • Louwrens zegt op

    Hi John, ik vrees dat mijn opmerking van destijds niet valt te staven. Ik ben door een of andere tekst op internet op de veronderstelling gekomen, dat wanneer je tenminste een half jaar in het buitenland zou verblijven, je zou vallen onder het belastingregime van het andere land. Consequentie o.a. dat je niet in aanmerking zou komen voor heffingskortingen, hypotheekaftrek, e.d., wellicht ook verlies van een AOW-jaar, dus 2% minder AOW-pensioen. Edoch, ik heb het verdrag met Thailand (1975) bekeken, de spelregels van de belastingdienst t.a.v. verblijf in het buitenland, en nergens wordt gerept over de grens van een half jaar binnen 12 maanden. Broninkomsten, zoals pensioen en AOW worden a priori belast in de het land van uitgifte.
    Wat ik nu in redelijke haast heb kunnen ontdekken, is dat
    – de fiscale woonplaats van een natuurlijk persoon is de plaats waar je huis staat, heb je in beide landen een huis geldt waar de relevante economische binding ligt, ergo waar pensioen, AOW en andere uitkeringen vandaan komen,
    – wanneer je binnen 12 maanden meer dan 8 maanden, niet noodzakelijk aaneensluitend, in een ander land verblijft, dien je je te laten uitschrijven uit het woonplaatsregister, en dan geldt wellicht het probleem wel, want dat wordt doorgegeven aan de belastingdienst.

    Maar eerlijk gezegd heb ik na wat uitpluizen geen helder beeld gekregen, dus ook ik hou me aanbevolen voor wijzigingen en aanvullingen op dit verhaal. Er zijn ongetwijfeld expats die vanuit hun ervaring hierover wat kunnen zeggen.

    En excuses voor het creëren van misschien misplaatste verwachtingen.

    • timker zegt op

     Louwrens, volgens mij gaat de 6 maanden -1 dag op voor de NL ziektenkostenverzekering… Over AOW of een overheidspensioen moet je altijd in Nederland belasting betalen! Voor andere uitkeringen/pensioenen kan je, volgens mij, alleen maar vrijstelling in Nederland aanvragen indien je IN NL uitgeschreven bent en het is makkelijker wanneer je kan bewijzen dat je in Thailand belasting betaald.

  • louis zegt op

   hallo
   ben ook gepensioneerd en verblijf meer dan 8 maanden in udonthani, ik vertrek eind oktober tot einde maart. indien je wil kunnen we eens afspreken in udonthani
   danku

 3. Jaap Vermooten zegt op

  Ik denk er hard over om te gaan overwinteren in Thailand samen met mijn vrouw.
  We willen graag naar Chiang Mai en we denken voor een periode van ongeveer 6 weken. Half januari 2012 tot eind februari 2012 is waar we nu in eerste instantie aan denken.
  We hebben daarvoor al wat ijzers in het vuur maar dat zijn condominiums van 1 kamer met wat toebehoren, waarvan men nog niet kan zeggen of ze vrij zijn in die periode. Maar als er iemand is die ons op andere ideeën kan brengen, dan zijn we heel benieuwd en bij voorbaat al dankbaar.
  Wij zijn helemaal nieuw in deze vorm van gepensioneerd zijn. Ik was leraar Nederlands en Engels, heb al een aantal keren Thailand bezocht en ook een aantal weken ervaring in de Isan-regio van Thailand als leraar Engels en ben sindsdien op zoek naar een manier om de winter hier in Nederland te ontvluchten.
  Ik zou het prettig vinden als iemand mij meer wegwijs kan maken bij onze eerste keer overwinteren in Chiang Mai. Wat komt er bij kijken? Waar kan ik het best inlichtingen krijgen? Noem eens een paar websites met kamers, condos, appartementen of guesthouses. Dan kunnen we aan de slag.
  Bij voor baat dank
  Jaap en Ineke Vermooten
  Eindhoven
  Nederland
  [email protected]

  • Gerrit zegt op

   tja,

   ik zal voorstellen eerst bij het Dutch Guesthouse in Chiang Mai te verblijven, Nederlandse eigenaar, kent Chiang Mai op zijn duimpje en weet alle regels betreffende visum’s Hij zal je verder helpen.

   Woon zelf in San Sai een buitenwijk van Chiang Mai en huur een mooi huis voor 8.000 Bhat per maand.

   Groetjes Gerrit

 4. ludo jansen zegt op

  in loei ,llui uitgesproken ,prachtig in het noorde heb je geloof het of niet een luxekamer alles er op en er aan voor 150 bat per dag.wasservice airco douche in biouwkasten.
  er logeren hier bijna geen buitenlanders

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Maar om te overwinteren lijkt me Loei toch wel aan de frisse kant….

   • ludo jansen zegt op

    frisse kant? dat moet ik nog altijd meemaken.
    ben in januari 2009 in loei geweest.
    smorgens een beetje frisjes ….thailand koud? bestaat niet.

    • Henk van't Slot zegt op

     Dit jaar er geweest in Januari,kindjes liepen met ijsmutsen en wollen wanten.
     Ik zelf en de rest van het dorp zaten s’avonds rond een kampvuur om een beetje op temparatuur te blijven.
     De condenswalmen kwamen uit mijn bek van de kou in de nacht,dus zal het zo’n beetje rond het vriespunt zijn geweest denk ik.

     • Henk van't Slot zegt op

      ik heb het nog even aan mijn Thaise vrindin gevraagd die daar geboren is.
      Het dorpje waar ik ben geweest en waar zij vandaan komt heet, Tat Kha en dat ligt zo’n 50 km van Loei.
      Het dorpje ligt in de bergen vandaar dat het er kouder is dan normaal.
      Volgens haar soms ver onder het vriepunt.
      Ik had het er wel gezien na 3 dagen,heb net als de Paus de grond gekust toen ik weer in Pattaya was.

    • hans zegt op

     De hoogste temperatuur gemeten in thailand.

     Udon Thani 43,8 C

     Laagstse in Loei 0,1 Cbron wikipedia

     • Frank Kramer zegt op

      Ik heb wel eens fotos gezien van rijp (aangevroren mist) hoog op Doi Inthanon.
      Dat zal echt wel kouder dan 0,1 C zijn geweest.

      ik heb ook wel eens 45 C in Chiang Mai meegemaakt.

 5. jan splinter zegt op

  Ik heb het aan mijn vrouw gevraagt die weet het ook niet .Waar legt Loei? we wonen zelf ik Chaing-Mai

  • gerrieQ8 zegt op

   Volg de weg 201 en je komt automatisch in Loei. Makkelijker kan ik het niet uitleggen. Succes

 6. apehabe zegt op

  Overwinteren in Z.O.Azië !.
  IK weet er alles van. Voor het eerst samen met mijn echtgenoot in 1985. Daarna bijna jaarlijks van begin Januari tot begin Maart.
  Onze thuishaven was heel Thailand. Van noord tot zuid van west tot oost. Vandaar ook naar o.a. Birma, Laos en Cambodia.
  Hoofdzakelijk gelogeerd in guesthouses. Altijd gezellig kletsen en tips uitwisselen met mede backpackers.
  Dit hebben we volgehouden tot 2003. Toen overleed mijn man.
  Nu lees ik dagelijks met veel plezier en heimwee Uw Thailandblog.
  Ik kan nu niet meer reizen. Teveel kwaaltjes die het onmogelijk maken en inmiddels bijna 80 jaar.
  Gelukkig werkt het koppie nog en hoop ik nog lang te mogen genieten van alle verhalen.

  • Richard zegt op

   Wow wat leuk wat u schrijft ,jammer dat u niet meer kunt reizen ,maar dat u toch dagelijks Thaiblog nog leest …..geweldig !!

  • Nicole Van der Heyden zegt op

   Hallo Harriet,

   Gelukkig dat je zoveel mooie herinneringen hebt! Koester ze maar. Wijzelf, Leo en Nicole – 70 en 58, zijn van plan om te gaan overwinteren in Thailand in de winter 2012-2013. Mijn dochter reist er momenteel rond voor een 3-tal weken. ben erg benieuwd naar haar verhalen. Ze mailt dat het haar mooiste reis is!
   Wens je nog vele mooie dagen toe!
   Veel liefs!
   Leo en Nicole
   Van Doninck-Van der Heyden
   Stationstraat 3
   B 9170 SInt-Gillis-Waas

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste apehabe,

   Wij, ons, het Thailandblog en alle mede bloggers(niks vergeten) zouden graag u
   ervaringen lezen.

   Ik hoop dat het voor u toch een beetje het thaise gevoel terug gaat herbeleven.
   In afwachting van u,
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 7. Cora zegt op

  Overwinteren in Thailand…heerlijk.
  Omdat ik een vutter ben met een oproepcontract kan ik nu makkelijk 3 maanden weg.
  Verleden jaar ben ik voor het eerst zo’n lange periode geweest.
  Het is me prima bevallen. Terug in Nederland heb ik er nog veel plezier van gehad. Ik voelde me stukken beter dan andere jaren in de maanden daarna.
  Hoewel ik een vrouw alleen ben heb ik me er prima vermaakt.
  En ja..het mag allemaal wel wat duurder worden in Thailand maar dat geldt ook voor Nederland.
  Mijn ticket is al geboekt voor eind december dus ben ik aan het aftellen.
  Net als apehabe en vele anderen geniet ik dagelijks van de leuke en leerzame verhalen van dit Thailandblog.
  Bedankt allemaal.

  • marijke dam zegt op

   Hallo Cora en apehabe

   Zonet je reactie gelezen op Thailandblog over overwinteren in Thailand.
   Vorige maand ben ik voor het eerst 3 weken alleen naar Thailand gegaan. En voor het eerst beleefd wat het betekend om alleen rond te reizen. Het is me prima bevallen en omdat ik volgend jaar met vervroegd pensioen ga, gaan mijn gedachten er naar uit om misschien ook voor langere periode in de winter naar Thailand en evt. omringende landen te gaan.
   Ik ben op zoek naar tips en reiservaringen van (de al wat oudere) alleenstaande vrouwen, Deze afgelopen vakantie was ik bv veel te zwaar beladen, en logeerde ik in hotels via een reisbureau aldaar. Adressen van guesthouses bv dat lijkt me nl idd. veel gezelliger qua uitwisselingen ed.

 8. Adie zegt op

  Ja, wij willen nu ook voor het eerst 2 maanden naar Thailand,
  we zoeken nog een apartementje vanaf ongeveer half december.
  Dus als je ons iets kan aanbieden graag.

  • zacharias Krikke zegt op

   Hallo, eind december kan net een beetje knap worden, want we hebben maar 6 bungalows. Even de site aankijken kan geen kwaad. Succes bij het zoeken, Wantana & Zacharias http://www.lilawadee-resort-bangsaray.com

 9. Marijke zegt op

  Ook wij gaan over 3 maanden weer lekker naar changmai om te overwinteren.Dat doen we zo lang het nog kan ieder jaar.Maar inderdaad door de euro word het wel wat duurder maar goed het is niet anders.Wij huren een 2 kamer app in changmai kunnen zelf koken als we willen en hebben een mooi balkon om lekker buiten te zitten.We vermaken ons prima daar.Vooral de laatste winter als je hoort dat hier sneeuw ligt en 20 graden onder nul en wij met de airco aan dan denk je lekker toch ik heb waar voor mijn geld.Wij zijn al lekker aan het aftellen tot het weer tijd is om te gaan.

 10. Mooie condo in Mae Ramphung.Ligt buiten Rayong aan de kustweg naar Ban Phe.Vandaar is de overtocht naar Ko Samet. Condo ligt recht tegenover het strand. Boven een eetzaak waar je heerlijk en goedkoop kunt eten. Naam Mel’s Place. Ik heb er div.keren overwinterd (als alleenstaande vrouw) en mij nooit onveilig gevoeld. Ook gunstig gelegen voor uitstapjes te maken. Weinig toerisme,vnml. overwinteraars .Geen druk “nachtleven” of disco’s.

 11. Jan en Martien zegt op

  Ook dit jaar gaan wij wederom,net als de afgelopen 10 jaar,de Nederlandse winterperiode
  ontvluchten.
  Wij vertrekken net na de kerst,die wij als vanouds met familie doorbrengen,en nemen op 29 december het vliegtuig richting Thailand.
  Wij verblijven dan 3 maanden in Jomtien,dat ligt tegen Pattaja aan maar is gelukkig iets rustiger.
  Met z,n tweeën zijn we weinig want we hebben daar ondertussen een kennisse kring
  van meer dan 30 personen opgebouwd,die komen niet alleen uit Nederland naar Thailand,maar daar zitten Denen,Russen,Thaise mensen en ook personen bij die naar Australië zijn geemigreerd vanuit Nederland,en die wij nu al die jaren daar ontmoeten.
  Wij genieten dus volop en hopen dit nog jaren lang te kunnnen en mogen doen.

  • ludo jansen zegt op

   zou het kunnen dat ik jullie eens ontmoet heb in oktober 2007 ,en januari 2012 ,toen de russen alles om zeep hebben geholpen,alles hadden opgekocht ? restaurantjes met russische menu,s .verschrikkelijk.
   hebben jullie een wassalon in nederland ?

   • Jan en Martien zegt op

    Hoi Ludo.
    Nou ik denk niet dat wij jou ontmoet hebben,de enige Ludo die wij kennen is die ui GTST.
    De Laatste paar jaar verblijven wij in appartement van Katalina complex in Jomtien.
    Groetjes Jan en Martien.

 12. Anna van de hoef zegt op

  Ik ben een vrouw van 70 jaar en ga al jaren 3maanden naar thailand, ik verblijf in pattaia op de naklua road dat bevalt me uitstekend , alles is te lopen. Ik vind jullie thailandblog fantasties dank je wel !

 13. willem zegt op

  Ludo,je hebt helemaal gelijk. Ik heb Pattaya ook zien verpauperen door ”onze oostblok vrienden”. In de walkingstreet zijn al Russische Agogo-bar’s geopend met alleen ”oostblok-dames”. Ik kom 21 jaar in Pattaya en heb zoveel zien veranderen in negatieve zin, en ze blijven maar hotels bijbouwen. Als dat maar goed gaat. Ik duik lekker Isaan in, ”waar het leven nog goed is”. Groetjes!

  • Peter Holland zegt op

   Ludo, het is inderdaad een gruwel, ik kom hier al van af 77 en het bijna niet te geloven hoe hoe de extreem sterke invloed van onze oosterburen heeft gehad is de laatse 10 jaar.

   s

   zojuist bij typen halverwege per ongeluk op enter gedrukt, dus hier even op nieuw
   Het is vooral een gruwel voor de thailandgangers die hier al komen uit de tijd van toen de muur er nog was, er ver daar voor, ik kom 35 jaar in Thailand en er was toen geen rus te bekennen, op zich is het eigenlijk niet zo erg als er zich een nieuwe groep aan dient, maar deze nemen hun prominente aanwezige cultuur mee, en gaan niet meer naar huis, en ja dat is even schrikken geblazen.
   Ik heb soms wel eens het gevoel dat ik in het oostblok zit, ik ben daar vroeger vaak geweest, en hier word ik niet echt vrolijk van.
   Realiteit is dat dit niet en nooit meer te veranderen val, erg jammer eigenlijk want voor mijn gevoel doet dit een enorme afbreuk aan het “Thailandgevoel”
   We moeten er maar mee keren leven spijtig genoeg!

   • Peter Holland zegt op

    Wat ik ook nog even kwijt wil is het feit dat Russich toerisme niets nieuw is in Azie.
    Toen de Amerikanen met de straart tussen de benen Vietnam ontvluchten, in 1975 kwam er snel snel een stroming Russiche toeristen, in Laos en Vietnam, dit waren immers bijna Russische deelstaten.
    De Vietnamezen zelf waren daar niet blij mee, want in die tijd hadden de Russen weinig geld om te spenderen, en betaalden met roebels, en waren vreselijk lomp ten opzichte van de GI’s
    Nu komen ze in Pattaya met koffers vol met geld, en ja je geld hebt kan je alles.
    Waar je ook naar toe gaat in Thailand, je zult ze tegen komen al ware het een zwerm sprinkhanen, Het is helaas niet anders.

 14. JW. Markies zegt op

  Ga in november voor 3 maanden overwinteren in Cha am en vroeg me een beetje af wat de prijzen van bier/wijn daar zijn. Ook andere info over Cha am en omgeving zijn van harte welkom. Gastvrije groet, JW.

 15. pratana zegt op

  wel waar ik graag zou overwinteren moest dat kunnen is Chanthaburi Laem Sadet en verder de kust volgen naar Cambodja toe. Maar helaas ben ik nog veel te jong(-50) en heb schoolgaande dochter dus verplicht juli/augustus en dat zolang ze thuis woont en studeert! Maar ooit hoop ik er te zijn en zonder de minste spijt zie al bangelijk naar de koude donkere periode die eraan komt…snif;)

 16. Tjitske zegt op

  In 2014 willen wij, mijn man en ik, voor 2 maanden naar Thailand. We denken zelf aan de maanden februari en maart. Graag zouden wij langer gaan maar helaas moeten wij beiden nog een paar jaar werken.
  Nu willen wij die 2 maanden in 2014 graag op ons zelf zitten om te kijken of ons dit bevalt omdat wij toch over een paar jaar voor 5 a 6 maanden die kant op willen.
  Wij willen graag in de buurt van Pattaya zitten maar niet in Pattaya zelf of Jomtien. Zelf denken wij meer aan Naklua, Ban Lamung, Ban Saray etc.
  Nu heb ik al zitten googlen op rent a condo for short time. Hier is weinig aanbod omdat het meestal vanaf minus 6 maanden wordt verhuurd. Wat er wel per maand aangeboden wordt is erg duur.
  Wie kan ons helpen aan ideeen?
  Van 21 december tot 10 januari zitten wij in Pattaya en willen wij ons graag gaan orienteren. Dus mocht iemand voor ons een aanbod hebben of iemand weten dan horen wij dat graag!!
  Alvast bedankt

  • Wantana & zacharias zegt op

   Moderator: commerciële boodschappen zijn niet toegestaan.

 17. ynze jorritsma zegt op

  Ik zoek een huis (je) of appartement in Udon Thani voor 3maanden.In de stad of vlakbij de stad ,15 decenber kom ik naar Thailand en ga begin maart weer naar Holland . Misschien weet iemand iets leuks te huur .Gr ynze

 18. Harriet zegt op

  Ik wil in de winter,! 2013/ december en januarie,februari.overwinteren in thailand 2014 . hoeveel kost de reis van madrid naar thailand. En een eenvoudig pension,evt: met ontbijt Ik ben niet rijk! Daarom zoek ik op lowkost reizen.hoe lang duurt de vliegreis? Vanaf madrid of amsterdam? Moet ik ook overstappen? Liefst een directe vlucht, dank u alvast vor uw informatie,harriet

 19. Andre zegt op

  Ik zie dat alles weer draait om huren en verhuren maar komt niemand tegen die er voor zijn gezondheid heen gaat.
  Ik zelf woon hier al jaren en een van de grootste rede is dat ik psoriasis heb en dat ik dat in Thailand stukken minder heb en zeker in de winter maanden.
  Het is wel zo dat als het hier kouder is, December/Januari mijn schilfer huid weer terug komt, ik woon in het binnenland en als ik bij de zee zou wonen zou ik er helemaal van af zijn, zout water of zoute vochtige lucht is het beste voor mensen met eczeem.
  Dat ik daarbij dan ook nog een leuke vriendin heb is mooi mee genomen.

 20. Al zegt op

  Wij hebben in Phuket in Chalong (Patak Villa development) twee grote bungalows (90m2, 2 slaapkamers, grote woonkamer, voor en achtertuintje, veranda) over die wij of jaarlijks of per kwartaal aanbieden aan overwinteraars. Alles (winkels en restaurants) is op loopafstand en er is geen auto nodig. Stuur even een whatsapp 06-13826149 Groet Al

 21. Danny zegt op

  Juliie maken me jaloers.
  Helaas mag ik nog ruim 20 jaar werken voordat ik aan dit soort plannen kan denken.
  Helaas zit hooguit 1 maand per jaar er maximaal in.

  Wellicht eens een baantje zoeken daar.

 22. Handsome zegt op

  Loei, in het noorden en bekend om z’n Thaise wijngaarden ( Chateau de Loei ) is zeker een leuke stad om te overwinteren. De suggestie dat het er ’s winters te koud is, raakt kant noch wal. Het is er dan ’s ochtends lekker knapperig fris, maar zodra de zon opkomt warmt het meteen op. Heerlijke temperaturen!
  Nan, eveneens in het noorden, is ook een optie. Er komen veel Thaise toeristen, buitenlanders zie je er haast niet, vermoedelijk doordat er elke avond en nacht discogedreun te horen valt.

 23. Nico zegt op

  Beste,

  Ik stel voor om eerst in een hotel in Chaing Mai te logeren, bijvoorbeeld het Dutch Guesthouse, de Nederlandse eigenaar Herbert, weet wel diverse optrekjes voor langere tijd en tegen een lage prijs te huren.

  Groetjes Nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website