Het regent in grote delen van Thailand en niet zo weinig ook.

Bangkok werd vanochtend getroffen door tropische stortregens. Er viel gemiddeld 80-90 millimeter. Vooral Min Buri en Khlong Sam Wa werden ook zwaar getroffen met zeker 90 millimeter regen. Dit is het gevolg van de Typhoon Nari die al voor veel ellende in Zuidoost-Azië heeft gezorgd.

Sommige delen van de Thaise hoofdstad raakte overstroomd door de trage afvoer van hemelwater. De autoriteiten proberen het waterpeil in de Khlong San Saeb te verlagen zodat het regenwater beter kan worden afgevoerd.

Thailand staat onder invloed van een lage drukgebied die zorgt voor veel regenval. Hoewel de Typhoon Nari zijn meeste kracht heeft verloren, zorgt deze depressie voor veel regen in het noordoosten en oosten van het land.

Meer regen verwacht

Voor vandaag en morgen wordt er meer regen verwacht ook de wind zal verder aantrekken. De komende dagen moeten de bewoners van Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Surin, Buri Ram, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Kalasin, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Si Sa Ket, Yasothon, Nong Khai en Bung Kan, rekening houden wateroverlast door de aanhoudende regen.

Het Noorden en Noordoosten van Thailand komt vandaag en morgen onder invloed van een hogedruk gebied uit China. Dit zal voor een temperatuurdaling van 5-8 graden Celsius zorgen.

De typhoon Nari ligt nu boven Da Nang in Vietnam en verplaatst zich verder over Vietnam, Laos en Thailand. Wel is de Nari inmiddels afgezwakt tot een tot een tropische storm

Bron: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Veel regen in Bangkok, Pattaya en andere steden in Thailand”

  1. Ruud Louwerse zegt op

    Zojuist ook geplaatst op ander item. Kreeg deze foto toegestuurd van de Beachroad Pattaya ( gisteren) Zelf nooit zo nat gezien.

    • Khun Peter zegt op

      Nee, heb ik ook nog niet eerder gezien. Tjonge, jonge….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website