Ook in 2013 kampt Thailand met overstromingen. Ongeveer twee miljoen Thai in 27 provincies zijn inmiddels getroffen door het geweld van het wassende water.

De afgelopen dagen zijn nog eens drie provincies getroffen door overstromingen, waarmee het totaal op 27 komt. De provincie Sa Kaeo is zo goed als onbereikbaar. De bekende Rong Kluea grensmarkt en de nabijgelegen Indochina markt in Aranyaprathet staan onder water. Het dodental van de overstromingen is tot 31 gestegen.

In Bangkok zal de komende 24 uur veel water uit hoger gelegen delen passeren. Tussen 16 en 22 oktober wordt er nog meer water verwacht. Tot nu toe zijn er geen problemen in Bangkok, maar de situatie wordt wel steeds zorgelijker.

Vanuit steden die normaal weinig te maken hebben met overstromingen, zoals Hua Hin en Pattaya, komen steeds meer meldingen van ondergelopen straten. Door de overvloedige regenval kan het water steeds moeilijker worden afgevoerd.

Video overstromingen Thailand 2013

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/s1hHu5OIgbE[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Twee miljoen Thai getroffen door overstromingen (video)”

 1. Rick zegt op

  Typisch Thais om hier niet veel meer aandacht aan te besteden.
  Vnl. Bangkok het economische hart van het land, kun je gewoon niet een paar maanden per jaar onder laten lopen.
  Dit gaat ze op termijn zoveel business kosten maar ja ze zullen wel weer mai pen rai denken.
  In december kan zich niemand de overstroming meer herinneren.
  Zag gisteren nog een foto van Pattaya beach geheel nieuw ingericht maar leek wel of de zee zo de winkels en restaurants in liep.
  Daar trek je echt geen toeristen mee en helemaal niet de zon,zee,strand en shop toeristen uit de bric landen die ze zo graag daar willen hebben nu.

 2. chris zegt op

  Het schijnt nog steeds geen nationale ramp te zijn. De premier gaat rustig naar een conferentie op Bali om de premiers van China en Rusland een hand te geven. (Wat moet haar broer stinkend jaloers zijn; al die connecties die zijn zus opbouwt haalt hij natuurlijk nooit meer in). Er worden wat noodpakketten uitgedeeld namens leden van het koninklijk huis (en een buiten het land verblijvende crimineel) en wat tweederangs politici varen in een bootje rond en maken een praatje hoe erg het wel niet is en dat dit echt de laatste keer is als de gedupeerde volgende verkiezingen op hem/haar stemt.
  Voor de rest besteedt alleen het nieuws aandacht aan de overstromingen.
  Wat zou er nu in Nederland gebeuren als 3% van de bevolking (zeg een half miljoen mensen) voor enige tijd in het water zou moeten leven?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website