De redactie van Thailandblog krijgt dagelijks veel vragen van toeristen die bang zijn dat hun vakantie door de overstromingen in het water valt. Deze bezorgdheid is niet nodig. Vooralsnog zijn er geen meldingen uit de toeristische gebieden of steden die dergelijke zorgen rechtvaardigen.

De situatie bij de toeristische gebieden in Bangkok is normaal. Bangkok is erg groot. Bij overstromingen worden eerst de buitengebieden getroffen. Dat zijn gebieden waar normaal gesproken geen toeristen komen. Mocht je van plan zijn naar Ayutthaya te reizen informeer dan eerst even naar de situatie te plekke. Ayutthaya is een stad die in de gevarenzone ligt.

Vanuit de toeristische plaatsen zoals Pattaya, Phuket, Chiang Mai, Koh Samui en Hua Hin bereiken ons geen berichten van overstromingen. Na een hevige plensbui staan er soms wat straten blank, maar dat is vrij normaal in deze periode van het jaar.

Nieuws over overstromingen

Thailandblog medewerker Dick van der Lugt zorgt voor een dagelijkse update van het overstromingsnieuws op Thailandblog. Neem daarom een gratis abonnement op onze e-mail nieuwsbrief en je wordt dagelijks op de hoogte gehouden. Inschrijven kan links bovenaan op de homepage. Je kan natuurlijk ook iedere dag even op Thailandblog kijken voor het laatste nieuws over de overstromingen. Wij hebben een aparte categorie op Thailandblog aangemaakt waar alle berichten gerubriceerd staan: www.thailandblog.nl/category/overstromingen-2013/

Tot nu toe hoeven toeristen zich geen zorgen te maken en kunnen zij gewoon reizen naar de vakantiebestemming. Een prettige vakantie gewenst in het mooie Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Overstromingen 2013 Thailand: geen gevolgen voor toeristen”

 1. jeffrey zegt op

  Na de regentijd komt het mosquitenseizoen op gang.
  Er is volop water geweest en de temperatuur is hoog.
  In 2011 werd er gewaarschuwd voor:leptospirosis, hepatitus A, cholera, typhoid, conjunctivitus en dengue.
  Volgens dedoor de regering uitgegeven folder waren bovengenoemde ziektes:diseases to be cautious during floods.

  Productschaarse kwam in 2011 voor (o.a. geen singha water meer in de schappen).

  Het lijkt eop dat de hotelprijzen in bangkok aan het stijgen zijn.
  Het hotel waar ik in maart nog 1400 baht betaalde is nu 1300 baht voor thaise mensen en 2000 baht voor een farang.

 2. chrisje zegt op

  Vandaag nog eens naar het strand gegaan in Bangsaray (25km van Pattaya)en veel volk onder de palmbomen vandaag een lekker zonnetje.
  Vanmorgen even naar Samut Prakan gereden is in de omgeving van Bangkok geen enkel probleem.

 3. Pim zegt op

  Overstromingen in Hua Hin .
  In de 10 jaar dat ik er woon was dat alleen maar erg leuk voor een toerist om dat mee te maken.
  Vroeger was het wat meer overlast dan nu .
  Sinds er betere riolering is aangelegd voor het water uit de bergen de stad in stroomt is er eigenlijk geen lol meer aan om dat te mogen beleven .
  Die halve meter water die er hoogst zelden op een paar plaatsen staat is meest snel verdwenen .
  Advies om een leuk plaatje te maken voor de vakantieganger is als deze het hopelijk mee mag maken altijd de camera bij de hand te hebben .
  Afgelopen zondag heeft het bijzonder het geregend ,wij hebben genoten .

 4. suzanne zegt op

  lieve reisigers, ik ga 14 okt naar bangkok en verblijf langs de Chao Phraya rivier..bij de phiman riverside guest house..deze gaat zoals ik overal lees overstromen..weet iemand hier wat meer over? is t handig om te annuleren en ergens anders te boeken of zou ik gewoon afwachten? ik heb al een mail gestuurd naar de website waar ik had geboekt

  • Khun Peter zegt op

   Beste Suzanne, misschien lezen wat in het artikel staat?

  • chris zegt op

   beste Suzanne
   ik heb het even precies op de kaart opgezocht; woon er ook niet zover vandaan, maar dan aan de andere kant van de rivier. Volgende week worden de hoogste waterstanden van de Chao Phraya verwacht, dus precies in de week dat jij komt. Ik schat de kans op natte voeten op 75 %. Een vriend van me runt en hotel ook gelegen aande Phraya en hij verwacht ook natte voeten. Je kunt het natuurlijk afwachten en als het echt nat is een ander guesthouse zoeken. ER is denk ik voldoende te huur want het is geen hoogseizoen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website