Aanhoudende regen in Bangkok

De inwoners van Bangkok moeten de komende dagen rekening houden met een verkeerschaos door de aanhoudende regen.

Wegen zullen overstromen omdat de riolering en de kanalen niet in staat zijn het hemelwater af te voeren.

Volgens de krant ‘The Nation’ breekt de huidige neerslag in Bangkok alle records. De afgelopen vijftig jaar is er niet zoveel regen in een maand gevallen. Het slechte weer zal volgens de Thaise Meteorologische Dienst zeker tot maandag aanhouden. Bangkok en de aangrenzende provincies krijgen te maken met meer regen, storm en heftige onweersbuien.

Weerswaarschuwing voor grote delen van Thailand

Niet alleen Bangkok krijgt te maken met overlast, de weerswaarschuwing geldt ook voor het Centrale deel, lagere gelegen delen in het noordoosten, oosten en zuiden van Thailand. Bewoners in de buurt van rivieren en kanalen moeten zich voorbereiden op de zware regen en mogelijke plotselinge overstromingen. Vooral de verwoestende modderstromen zijn levensgevaarlijk. Wibul Sanguanpong, directeur-generaal van de Meteorologische dienst, adviseert mensen die in risicogebieden wonen het nieuws te volgen en de dagelijkse weersvoorspelling in de gaten te houden.

Ook de scheepvaart moet voorzichtig te werk gaan vanaf vandaag tot het einde van deze maand, voegde hij eraan toe. Door de krachtige wind krijgt de scheepvaart in de Andaman Zee en het bovenste deel van de Golf van Thailand te maken met golven van twee meter hoog. Kleine boten doen er verstandig aan om de komende dagen niet de zee op te gaan.


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Waarschuwing voor veel regen en overstromingen de komende dagen!”

 1. Rik zegt op

  Het is wel een beetje jammer voor Yingluck maar haar beloftes komen maar niet uit.

  Geen prijsverhoging voor voedsel

  Ik werk niet voor mijn broer

  Mijn broer zegt mij niet wat ik moet doen

  Ik zal mijn best doen en de verkiezingsbeloftes nakomen

  En dan de laatste (voorlopig)

  Er zal geen sprake zijn van overstromingen in Thailand in 2012!

  Ik vraag me af hoe de PM en de rest van haar overheid hier weer een mooie draai aan kan gaan geven zodat het vast en zeker weer eens de schuld is van iemand of iets anders.

  Hoelang zou zij en de rest van de regering dit nog vol kunnen houden? Denken jullie dat de Thai dit allemaal blijft pikken?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 11 stemmen)
  • Holland Belgium House zegt op

   De Thai zal t wel blijven pikken, al word de kliek die er tegenin gaat wel steeds groter, echter het bedrijfsleven moet helemaal niks pikken!
   Zit er ook dik in dat grote auto merken in de toekomst naar vietnam gaan verdwijnen om autos in elkaar te zetten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 4 stemmen)
 2. HansNL zegt op

  Hoe kan dat nou?

  Een of andere minister heeft toch beloofd, nee gezworen, dat er in 2012 geen
  overstromingen zouden zijn?

  Of is dit wellicht een van de wonderbaarlijke adviezen van de Chinese techneuten die door de regering gevraagd zijn te adviseren?
  Zo in de trant van: “niets doen, gewoon laten overstromen, gebeurt maar een keer in de 8-10 jaar”.
  Tenslotte betekent maatregelen nemen om de overstromingen te voorkomen dat alle rivieroevers onbebouwd moeten zijn dat veel inkomsten ophouden met binnenstromen. het verlies dat we hebben door de overstromingen wordt door de 8-10 jaar winst toch goedgemaakt.
  En de mensen?
  ach nie belangrijk, de regering maakt een fondsje, en iedereen is weer blij.

  +Vrij naar James Michener’s Hawai…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 5 stemmen)
 3. meel joseph zegt op

  ik vraag me soms af wat deze regering er nu can aan doen dat het uitzonderlijk zo hard regend,
  me heeft de riolering jaren laten rotten, en nu is dat plots de schuld van deze regering
  maak je geen zorgen de villa,s van de ellite zullen niet overstromen, hoe zou dat toch komen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 7 stemmen)
  • Rik zegt op

   Ik zeg ook niet dat het alleen de schuld is van deze regering hoor het klopt dat dit probleem er jaren is. Wat ik wel zeg is dat deze regering gekozen is door mensen op basis van keiharde beloftes (en hier en daar wat extra handgeld) 1 van die beloftes was : Er zal geen sprake zijn van overstromingen in Thailand in 2012!

   En wat de zgn elite betreft daar horen de leiders van de reds zelf net zo goed bij en denk je nu echt dat ze om de andere (arme) mensen geven? Het was gewoon de grootste groep mensen die het makkelijkst te beinvloeden en te manipuleren was om de verkiezingen te winnen.

   Het grote probleem (in mijn ogen) is dat zolang de broer van zich met het land blijft bemoeien er geen structurele (noodzakelijke) veranderingen zullen plaats vinden en dat is juist wat het land zo nodig heeft.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 9 stemmen)
 4. Harold zegt op

  Tsja, als na een heftige regenbui diverse soi’s rond Sukhumvit al onderlopen, dan komen deze voorspellingen zeer ongelegen. Hier in Bangkok overheerst onrust onder de bewoners, ze vrezen opnieuw voor een hoop ellende.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. teun zegt op

  Op TV de afgelopen dagen gezien waarom riolering in BKK weinig regen aankan. Na de aanleg van de riolering heeft men vergeten om het systeem regelmatig (dat heet ook wel onderhoud) door te spoelen en schoon te maken. Daar bestaan speciale voertuigen voor, maar hier wordt dat in de week van de (alweer) zwaarste regenval met de hand gedaan. En als je dan ziet wat eruit komt…… Dan is het ook geen wonder, dat riolering niks (meer)kan hebben.
  Het bestuur van BKK (Abhisit cs) zouden er beter aan doen de hand in eigen boezem te steken i.p.v. de regering (Yingluk cs) te verwijten, dat ze te weinig doen in het gebied ten noorden van BKK. In de periode dat Abhisit de regering vormde heeft hij er ook niks aan gedaan om er structuur in te brengen. Maar ja, structureel en anticiperend denken dat is hier niet in de mode.
  Men heeft het veel te druk met gezelschapsspelletjes als “zwarte pieten” , “monopolie” en “pesten”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 7 stemmen)
 6. Holland Belgium House zegt op

  Sterker nog, ik heb haar horen zeggen tijdens de vorige grote overstromingen dat ze zou aftreden als er weer overstromingen waren dit jaar!
  Ik denk dat ze die woorden al lang vergeten is hahahaha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 5 stemmen)
 7. Willem van Doorn zegt op

  Duidelijk is dat er met betrekking tot de waterbeheersing een deskundig plan moet zijn, minder duidelijk is of er dat al is, en nog minder duidelijk of en zo ja wanneer dat uitgevoerd gaat worden. (Volgens sommigen is er al werk in uitvoering, maar die uitvoering is nog niet ver genoeg gevorderd; hoe zou dat ook kunnen, het betreft hier een werk van grote omvang).
  Wat dit alles te maken heeft met de rood-geel strijd? Alleen maar dat rood de schuld geeft aan geel, en geel aan rood. En waarvan de schuld eigenlijk? Dat niemand het weer kan voorspellen; inzonderheid is onvoorspelbaar in welke jaren er meer regen valt in het regenseizoen dan gemiddeld . Wel dunkt mij is de kans groot dat -ingevolge wereldwijde omstandigheden- de onregelmatigheden in het weer nog zullen toenemen.

  De PM heeft een risico genomen: uitgaande van de wens -die de vader werd van haar gedachten- dat het dit jaar wel allemaal zou meevallen, heeft ze “gegarandeerd” dat er dit jaar geen grote overstromingen zouden zijn. Maar dat was de weergoden verzoeken.
  Hoe nu verder? Nou, niet met olie te gooien op het rood-gele vuur. Eerst en vooral moet verzekerd zijn dat het plan volgens men te werk gaat een goed plan is. Misschien is dat plan er al, voorzien van een haalbaar tijdschema bovendien, anders moet het er met spoed komen. Er bestaat in deze wereld, schat ik in -en meent met mij iedere Hollander te mogen inschatten- ruim voldoende kennis op het gebied van het watermanagement.

  Voorts -ik noemde al het tijdschema- ga niet den volke verkondigen dat dit probleem het volgend jaar al (zo goed als) is opgelost.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 11 stemmen)
  • tino zegt op

   Goed verwoord! Dit is de eerste zinnige reactie die ik heb gelezen wat betreft overstromingen en de rol en mogelijkheden van de regering daar wat aan te doen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 4 stemmen)
 8. jogchum zegt op

  Zolang als Thailand bestaat zijn er ergens wel overstromingen geweest. Een goed plan is,
  maak een schuifdak boven dit land naar het voorbeeld van de Amsterdam-se Arena (Ajax)
  Bij regen schuif je het dak dicht, (grapje). Niemand maar dan ook niemand kan de overstromingen op lossen. Ook Nederlandse water deskundigen niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 5 stemmen)
 9. Maarten zegt op

  Natuurlijk zijn de reacties negatief. Yingluck, die vorig jaar opzichtig gefaald heeft, roept overmoedig dat er in 2012 gegarandeerd geen herhaling plaats zal vinden. Nou, dat kan ze niet waarmaken. Ze kan het volk goed manipuleren, maar niet het weer.

  Het is duidelijk dat dit probleem niet op korte termijn opgelost kan worden. Maar geef dan ook geen garanties. De regering is zo opportunistisch, dit is daar een voorbeeld van. Het probleem is niet in een jaar op te lossen, maar ze hebben wel genoeg tijd gehad om in grote lijnen een plan aan de bevolking te presenteren voor de toekomst. Dat had blijk gegeven van visie en had vertrouwen geschapen onder de bevolking. Maar nee, de regering is druk geweest met andere zaken en nu het probleem zich herhaalt, worden ze ineens weer wakker…om na het regenseizoen ongetwijfeld weer in een diepe winterslaap te vallen. Zelf wonen ze immers hoog en droog.

  Negatief? Ja! Maar de regering geeft geen enkele aanleiding tot optimisme.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -4 (obv 4 stemmen)
 10. jogchum zegt op

  Volgens de krant de Nation breekt de neerslag in Bangkok alle records. De afgelopen vijftig
  jaar is er niet zo veel regen gevallen in een maand.
  Op 29 Juli van dit jaar trad het kleine riviertje ”’De Gulp”” door regenval in Nederland buiten
  haar oevers, met als gevolg dat de plaatsen Slenaken en Gulpen veel water overlast kregen.
  Auto’s belanden daar door van de weg en belanden in sloten. Twee dagen geleden hadden
  we de eerste herfst storm volgens het NOS-Journaal in Nederland, en weer stonden in
  Limburg sommige straten met 20 tot 30 cm blank.

  Thailand is gemeten van het uiterste noorden tot het uiterste zuiden 2000 kilometer lang
  Thailand heeft, ik weet wel niet hoeveel rivieren met kilometers lange-zijarmen. Kortom een
  echt water land.
  Als in Nederland het kleine riviertje ””De Gulp”’ nog niet eens kan worden bedwongen, dan
  vraag ik mij toch af wat die Waterdes-kundigen hier met de snel stromende rivieren in Thailand zouden gaan doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Piet zegt op

   Sommige delen van Bkk staan alweer onder water. Het water stond hoog als de stoeprand dus het is weer spannend op het moment.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website