Waarschuwing voor hevige regen

De Thaise media waarschuwen voor hevige regen en mogelijke overstromingen in het noordoosten, oosten en de centrale regio’s van Thailand.

Het weer zal in het teken staan van een tropische storm ‘Gaemi’ die het komend weekend (vrijdag t/m maandag) Thailand bereikt en voor veel overlast zal zorgen.

Het goede nieuws is dat er voor de komende dagen niet veel regen verwacht wordt.

De verwachte regen markeert de komst van de tropische storm ‘Gaemi’. Deze bevindt zich nu boven de Zuid Chinese zee op ongeveer 700 km ten oosten van Da Nang in Vietnam, maar stoomt op richting Thailand.

Vooral op 6 en 7 oktober zal het flink tekeer gaan zo verwacht de Thaise Meteorologische Dienst

Omwonenden in de buurt van heuvels en waterwegen moeten rekening houden met modderstromen, aardverschuivingen, overstromingen en wateroverlast.

Voor de volgende regio’s geldt een weerswaarschuwing: Khon Kaen, Mahasarakam, Roi Et, Kalasin, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Si Sa Ket, Yasothon, Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Buri Ram, Surin, Suphanburi, Kanchanaburi, Nakhon Pathom, Ratchaburi, Prachin Buri , Sakaeo, Nakhon Nayok, Chachoengsao, Chanthaburi, Chonburi, Rayong, Trat, Phuket, Phang Nga, Krabi, Trang, Ranong en Satun.

Zie voor meer info: Nieuws uit Thailand van Dick van der Lucht.

4 reacties op “Waarschuwing voor hevige regen komend weekend”

 1. jeffrey zegt op

  prima initiatief om de weersverwachtingen te vermelden.
  kan een hoop ellende geven , wanneer je niet op de hoogte bent.

  (wij hebben al enkele malen een storm over koh samui zien razen).

 2. willem zegt op

  Dank voor de weersinfo. Vorig jaar rond deze tijd zat ik in Maha Kharasam in Isaan. Kon haar huisje alleen via een motorbootje(via de regering) bereiken. T is zo sneu voor de Thai en het mooiste is dat ze gewoon blijven lachen! Dagelijks werden in het restaurant waar we dagelijks aten extra zandzakken neergelegd om het stijgende water in te dammen. Ik gaf die jongens maar elke dag n fles cola,daar ik me schuldig voelde om relaxed aan mn Singha te zitten en zij in de hitte de zandzakken moesten versjouwen. Ik kijk nu dagelijks op jullie side hoe het met t weer staat. Nogmaals dank voor de dagelijkse info!

 3. hans van den pitak zegt op

  Eerst zien en dan geloven. Die Gaemi moet dan eerst rechtsomkeer maken. De afgelopen drie dagen is hij alleen maar verder van ons weggetrokken. Afgelopen zondag lag het centrum op 113 graden oosterlengte en nu op 117,5. Wil die in het weekend in Thailand zijn dan moet hij 180 graden draaien en dan nog heel hard gaan bewegen. Ik geloof er niets van. Bovendien heeft hij nog steeds de kracht van een tropische storm. Als hij in die hoedanigheid in Vietnam aan land gaat komt hij in Thailand aan als een diepe of gewone depressie en die hebben we hier nu twee per drie dagen. We zien wel.

 4. Luc Dauwe zegt op

  Hallo ,Mag ik het Emailadres van Mathieu hebben over verzekeringen.

  Groeten Luc Dauwe


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website