Overstromingen treffen Phuket

De aanhoudende zware regenval heeft tot overstromingen geleid op het toeristeneiland Phuket, zo laat de Thaise nieuwszender MCOT weten.

Vele wegen op Phuket en ook een aantal in Patong zijn onbegaanbaar. In sommige gebieden staat het water een meter hoog.

Een aantal doorgaande wegen zijn inmiddels afgesloten voor het verkeer. Het water in het Bang Yai kanaal is fors gestegen. Omwonenden en winkeliers in het zakendistrict Thalang Road hebben zandzakken voor hun huizen en kantoren gestapeld uit angst voor nieuwe overstromingen veroorzaakt door het hoge waterpijl in het Bang Yai kanaal.

De zuidwestelijke moesson beheerst het weer boven de Andaman Zee, Zuid-Thailand en de Golf van Thailand. Bewoners in de risicogebieden van Ranong, Phang-Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun moet waakzaam zijn voor zware regenval en mogelijke overstromingen.


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Overstromingen treffen het toeristische eiland Phuket”

 1. Tak zegt op

  Een paar miljoen toeristen per jaar bezoeken Phuket en ook Patong Beach. De foto is van Patong. Patong heeft nog steeds dezelfde infrastructuur als 20 jaar geleden. Waar elders in Phuket de wegen goed zijn, heb je in Patong vol op problemen. De lokale burgermeester komt al 20 jaar uit dezelfde familie. Deze familie bezit de firma PIsona welke 80% van de Tuk Tuk bezit. Ja dat veel te dure vervoersmiddel en als je niet op past schoppen ze je met 5 a 6 man even het ziekenhuis in. Daarnaast de berucht discotheek Hollywood waar al enkele buitenlanders het leven hebben gelaten. Hoe kan nou dat er nooit een andere burgermeester komt. Dat is heel makkelijk een kwart van de kiezers werken voor deze familie en de ander drie kwart krijgt 1000 per persoon als ze op hem stemmen. Daarom blijven de Westerse toeristen steeds vaker weg en komen er nu Chinezen, Russen, Arabieren en Indiase mensen. Deze mensen blijven meestal maar kort en hebben weinig te besteden. Geen wonder dat alleen in Patong Beach 2500 veel te dure condootjes niet aan de straten stenen worden kwijt geraakt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
  • Neushoorn zegt op

   Wat gebeurt er dan in discotheek Hollywood? Nog nooit van doden gehoord daar?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website