Protesten alom in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , , ,
26 november 2011

De Thaise autoriteiten hebben het niet gemakkelijk. De afgelopen twee dagen kwamen op verschillende plaatsen in Bangkok bewoners in actie. Een overzicht:

– Nonthaburi. Bewoners hebben de Administrative Court (Bestuursrechtbank) woensdag gevraagd de regering opdracht te geven om haar pogingen te staken snelweg 340 en de Kanchanapisekweg te redden, omdat dit de wateroverlast in het district Bang Bua Thong zou verlengen.

– Pathum Thani. Bewoners van de Rattanakosin housing estate sloopten een vloedwal van zandzakken op de outbound rijstrook van de Phahon Yothinweg.

– Pathum Thani. Bewoners van Lam Luk Ka onder leiding van Surapong Suebwonglee, voormalig minister van Financiën, vragen het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, de big bag barrier (vloedwal met zandzakken van 2,5 ton) op de Vibhavadi Rangsitweg te verwijderen.

– Pathum Thani. Bewoners van Rangsit en Lam Luk Ka blokkeerden woensdag de tolweg Ding Daeng-Don Muang en eisten van het Froc dat de afvoer van water uit hun woongebied wordt versneld.

– Pathum Thani. De rector van de Rangsit universiteit heeft woensdag de bewoners van Pathum Thani opgeroepen meer druk uit te oefenen op het Froc om ernst te maken met het afvoeren van water. De universiteit staat in het zwaar overstroomde Muang Ake housing estate, ten noorden van Don Muang. Op zijn Facebook-pagina stelt de rector voor desnoods de Vibhavadiweg en de Don Muangtolweg te blokkeren.

– Don Muang. Bewoners van Sai Mai en Don Muang sloopten woensdag een big bag barrier op de Kor Por Or intersection op de Phahon Yothinweg, waardoor het waterniveau in Bang Khen steeg. Op de Phahon Yothinweg waar het water 32 cm hoog stond, steeg het 22 cm. Bewoners van Sai Mai en Saphan Mai meldden dat het waterniveau niet was gestegen, wel was de stroomsnelheid toegenomen.

– Bang Khen. Bewoners van Ram Intra dreigden donderdag de Ram Intra Road te blokkeren wanneer de regering niet iets doet aan het stijgende waterniveau door de sloop van de vloedwal op Kor Por Or.

– Bang Kae. Honderd bewoners blokkeerden een deel van de outbound rijstrook van de Kanchanapisekweg. Ze protesteerden tegen het openen van de Khlong Maha Sawat stuwen, omdat ze bang zijn dat daardoor meer water hun woongebied instroomt.

Directeur Somsak Khaosuwan van het National Disaster Warning Centre zegt dat de bewaking van de vloedwallen moet worden opgevoerd om ervoor te zorgen dat de waterafvoer zoals gepland verloopt. ‘Removing the floodwalls can’t ease the flood situation. On the contrary, it takes longer to drain the flood because the water spreads. If the floodwater is contained, we can deploy water pumps and drain the water more efficiently.’ Volgens Somsak is het van het grootste belang dat de bewoners begrijpen op welke wijze het water wordt beheerst.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website