Kort overstromingsnieuws

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: , , ,
12 december 2011

Tijdens de overstromingen hebben tal van overheidsdiensten geld ontvangen om waterpompen te kopen, maar geen enkele dienst heeft een kwitantie overlegd ten bewijze dat het geld daarvoor is gebruikt. [Het bericht vermeldt niet wat de regering daaraan gaat doen.]

Dit zei minister Kittiratt Na-Ranong (Handel) zondag tijdens een bijeenkomst met kamers van koophandel in Rayong. Hij probeerde ook de zorgen van de particuliere sector weg te nemen over mogelijke corruptie bij de toekomstige herstelmaatregelen van de regering. Virabongsa Ramangkura, voorzitter van het door de regering ingestelde Strategic Committee for Reconstruction and Future Development, staat er borg voor dat de uitgaven zorgvuldig en transparant worden gedaan, aldus Kittiratt.

– Alle stuwen van het land moeten verbeterd worden om te voldoen aan goedgekeurde maatstaven. Het is ook belangrijk dat tweemaal per jaar wordt geoefend met het openen en sluiten van de stuwen. Dit zegt Virabongsa Ramangkura, voorzitter van het door de regering ingestelde Strategic Committee for Reconstruction and Future Development. Het bedienen van de stuwen dat nu nog met de hand gebeurt, dient gecomputeriseerd te worden. Tevens moeten in alle risicogebieden genoeg grote waterpompen worden geïnstalleerd.

– Uit een peiling van de Thai Chamber of Commerce onder 420 bestuursleden van kamers van koophandel is gebleken dat 77 procent de voorgestelde megaprojecten ter bestrijding van de overstromingen een waardevolle investering vindt. 75 procent vindt de aanleg van floodways urgent, 59 procent doet de suggestie belasting te heffen ter financiering van maatregelen om overstromingen te voorkomen.

– Vandaag houdt het kabinet een extra vergadering over de herstelmaatregelen die door de diverse diensten zijn voorgesteld. Het is de bedoeling overlappingen te voorkomen. Ook wordt gekeken of de voorgestelde projecten niet al worden gefinancierd uit de bestaande village funds of de SML-projecten (small, medium en large). Premier Yingluck had zondag een overleg met twee ministers ter voorbereiding van de vergadering.

– District Don Muang, een van de laatste nog onder water staande districten in Bangkok, is over 3 tot 5 dagen droog, zegt het districtskantoor. Gisteren namen duizenden bewoners deel aan een grote schoonmaakoperatie. Premier Yingluck gaf het startschot in Wat Don Muang. De Government Savings Bank was aanwezig met loketten om de compensatie van 5.000 baht per gezin uit te betalen. Tot nu toe hebben slechts 4.713 van de 36.456 gedupeerde gezinnen in Bangkok geld ontvangen. Don Muang was een van de eerste districten die getroffen werden door de overstromingen. In totaal liepen 84 buurten in 65 housing estates onder water.

– De huisvuilophaaldienst lukt het niet om al het afval in het district Bang Kae op te halen. Normaal is het district goed voor 140 ton afval per dag, nu 600 ton. De hulp is ingeroepen van vrijwilligers uit Udon Thani en Bung Kan en soldaten uit Kanchanaburi om te helpen met herstelwerk en het ophalen van afval.

– Honderd bewoners van het Chang Thong housing estate (Pathum Thani) hebben zondag een wegblokkade opgezet op de outbound lane van de Rangsit-Nakhon Nayokweg. Duizend gezinnen zitten al 2 maanden in het water, dat nog 1 meter hoog staat. De bewoners eisten dat het water snel wordt afgevoerd. De demonstranten verspreidden zich nadat een waterpomp was aangevoerd.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website