De scholen in Bangkok die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen, hervatten hun lessen niet op 1 maar op 6 december en in zeven zwaar overstroomde districten op 13 december of later.

Meer dan 15.000 evacuees die hun toevlucht in een school hebben gezocht, dienen te verhuizen. Zij gaan naar jeugdcentra en een padvinderskamp in Thon Buri.

– In een vijver bij een huis in het district Bung Khong Long (Bung Kan) heeft de grenspolitie 32 blokken payung (palissander) gevonden. De politie was getipt dat het hout er lag om naar Laos te worden gesmokkeld. Arrestaties zijn nog niet verricht. Zie pagina Illegale houtkap.

– De snelweg tussen Bang Pa-in en Bang Phli (snelweg 9) blijft tot het eind van de maand gratis.

– Het Education Loan Fund verleent een vrijstelling voor 2 jaar aan schuldenaren die werken of wonen in een gebied dat overstroomd is. Ongeveer 2 miljoen personen zouden begin volgend jaar moeten beginnen met het aflossen van hun schuld. Hoeveel daarvan voor uitstel in aanmerking komen, vermeldt het bericht niet. De periode waarin studenten een aanvraag kunnen doen, wordt verlengd tot 31 december.

– Politieagenten in regio 3 in de provincie Nakhon Ratchasima gaan rijstvoorraden van boeren bewaken. Na de overstromingen is de prijs van prijs omhoog geschoten. De boeren is ook geadviseerd zelf bewakingsploegen te vormen.

– Zes hoofdwegen in het noorden en noordoosten van Bangkok zijn onbegaanbaar. Ze zijn gesloten voor het verkeer.

– Circa 2.000 bewoners blokkeren al 2 dagen de toegangsweg naar een fabriek van aardgas in het district Chana (Songkhla). Ze eisen een compensatie van 5.000 baht per persoon van PTT Plc omdat de fabriek het milieu verontreinigt en hun gezondheid schaadt. Onderhandelingen met de commissie die toezicht houdt op de fabriek, hebben niets opgeleverd. Als gevolg van de blokkade is er een tekort aan aardgas voor voertuigen in drie zuidelijke provincies.

– Vrijwilligers in Ratchaburi hebben een folder gemaakt met schoonmaak- en hersteltips voor bewoners die terugkeren naar hun huis. De folder wordt verspreid onder 4.200 evacuees.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website