Suvarnabhumi stroomt misschien niet onder water, maar de luchthaven zou ook kunnen uitvallen door een elektriciteitsstoring. Japanse veiligheidsexperts, op verzoek van de regering ingevlogen, noemden dit risico na een briefing en inspectieronde van 2 uur.

Ze zeiden dat het vliegveld goed beschermd lijkt, maar voor meer definitieve conclusies hebben ze meer tijd nodig om de details en de ontwerptekeningen van het vliegveld te bestuderen. De elektriciteitsvoorziening zou in gevaar kunnen komen, wanneer water door de dijk om de luchthaven lekt en niet snel genoeg kan worden weggepompt, aldus de Japanners.

Suk Puangthum, adjunct-general manager onderhoud van de luchthaven, denkt dat de 23 km lange dijk rond het vliegveld het water wel kan tegenhouden. De dijk is met 50 cm verhoogd tot 3,5 meter. Het water in het kanaal buiten de dijk staat nu slechts op 0,8 meter boven zeeniveau en de twee waterreservoirs van het vliegveld, die een capaciteit hebben van 4 miljoen kubieke meter water, zijn nog maar voor 25 procent vol.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Elektriciteitsstoring ook risico voor Suvarnabhumi”

  1. Robert zegt op

    Vanmorgen opgestegen van Suvarnabhumi. De afwateringskanalen naast de taxi en runways staan in ieder geval kurkdroog. In noordelijke richting vertrokken, afgedraaid richting zuidoosten naar Rayong. Dezelfde vertrek route als ik op 18 October vloog. Terwijl ik 3,4 weken geleden echt flinke stukken onder water heb zien staan lijkt het alsof er reeds veel opgedroogd is, onder deze route althans.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website