Noodkreet van Gringo: sigaren!

Door Gringo
Geplaatst in Oproepen
Tags:
18 juli 2019

Iedereen, die mij kent, weet dat ik een verstokte sigarenroker ben. Ik ben gehecht aan een bepaald soort en merk sigaar, die ik vele jaren lang bij een sigarenzaak in Alkmaar koop. Nu ik in Thailand woon, kan ik die sigaren natuurlijk niet zelf afhalen en een praatje maken met de beheerder van de winkel, maar daar heb ik wel wat op gevonden.

Ook al vele jaren lang brengen familie, vrienden en kennissen die sigaren voor mij mee. De een komt eens per jaar, de ander twee keer en er zelfs “koeriers”, die wel 3 of 4 keer per jaar langs komen. Het netwerkje van koeriers zorgt er voor, dat ik vrijwel het hele jaar onbekommerd mijn favoriete sigaar kan roken. Als er al eens een hapering in de levering voorkomt, koop ik hier in Pattaya een alternatief, die wel goed, maar ook veel duurder is.

En nu doet zich die vertraging in de aanvoer weer eens voor, komt ook gewoon doordat er minder reizigers naar Thailand komen om de u wel bekende redenen. Als extra tegenslag komt dan de mededeling van de lokale winkelier, dat de door mij gewilde sigaar als alternatief is uitverkocht en hij niet weet, wanneer zijn verkoopvoorraad weer wordt aangevuld.

Ik zit nu bijna zonder, vandaar mijn noodkreet (er gebeuren ergere dingen op de wereld, hoor!) om mij een dienst te bewijzen. De vraag is dan ook, zijn er Nederlanders of Belgen, die op korte termijn (zeg binnen 14 dagen) naar Thailand komen en die wel sigaren voor mij willen meenemen?

U hoeft er niet veel voor te doen. Als u mij wilt helpen, bestel en betaal ik de sigaren via Internet bij mijn sigarenzaak in Alkmaar. Die stuurt de sigaren, keurig verpakt, aan een door u opgegeven adres in België of Nederland. U opent de verpakking en stopt de dozen met sigaren in uw bagage. Uiteraard mag u die dozen ook openen om te controleren of het echt om sigaren gaat en niet om smokkelwaar.

Als u naar Pattaya komt, is het makkelijk om elkaar te ontmoeten, maar als u van Bangkok doorreist naar een andere stad, kom ik naar de luchthaven om de sigaren in ontvangst te nemen. Als vergoeding voor de moeite de sigaren mee te nemen, geef ik de koerier 500 Baht per doosje sigaren. De meeste koeriers nemen twee doosjes voor mij mee.

Ook als u mij niet direct kunt helpen, omdat uw reis naar Thailand pas later is gepland, kunt u mij toch van dienst zijn, want de “schoorsteen” moet ook later blijven roken, nietwaar?

Ik zie uw eventuele instemming met het voorstel graag tegemoet. Stuur dan een mailtje naar de redactie; info@thailandblog.nl, en ik neem contact met u op om verdere afspraken te maken. Alvast bedankt voor uw reactie!

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website