Beste lezers,

De regeling kwalificerende buitenlandse belastingplicht (kbb), ingegaan op 1 januari 2015, vervangt het keuzerecht van buitenlands belastingplichtigen, te worden behandeld als binnenlands belastingplichtige. De regeling verdeelt buitenlands belastingplichtigen in “kwalificerend buitenlands belastingplichtigen” (met belastingvoordelen) en “buitenlands belastingplichtigen” zonder deze.

Belastingvoordelen zijn bijvoorbeeld fiscale aftrekposten en heffingskortingen. Nederlands belastingplichtigen buiten de EER, Zwitserland en de BES landen zijn van kwalificeren uitgesloten. Emigranten binnen de genoemde landen moeten om te kunnen kwalificeren voldoen aan de voorwaarde dat 90% van het inkomen in Nederland wordt belast. Wie niet kwalificeert wordt geacht zijn belastingvoordelen in het woonland te verkrijgen. Als daar echter slechts een klein deel van het inkomen wordt belast brengt dat niets. Belastingplichtigen die niet kwalificeren zijn vaak toch voor het grootste deel van hun inkomen onderworpen aan de hoge Nederlandse belastingtarieven.

Stichting GOED wil graag in contact komen met mensen die door deze regeling sterk benadeeld zijn in hun inkomsten.

Stuur ons een e-mail: contact@stichtinggoed.nl.

Alvast hartelijk dank.

Groet,

Antonietta

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersoproep: Regeling kwalificerende buitenlandse belastingplicht (kbb)”

 1. goort zegt op

  Ik vind dit een zeer warrig bericht.

  Ik volg de belastingartikelen graag, maar hier kan ik geen chocola van maken.

  Wat is hier het binnenland, wat het buitenland? De hele eerste alinea is een onbegrijpelijk verhaal.

  Wat heeft dit met Thaise belastingplichtigen te maken? Heeft dit wat te maken met vrijstellingen in NL voor mensen die in Thailand woonachtig zijn?

 2. Bert zegt op

  Beste Goort, uitgebreide informatie over de “regeling kwalificerende buitenlandse belastingplicht (kbb) en de antwoorden op uw vragen kunt u vinden op de website van de belastingdienst.
  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/wonen-of-werken-buiten-nederland/content/kwalificerend-buitenlands-belastingplichtige.
  Met vriendelijke groeten,
  Bert

 3. Hendrik zegt op

  Sorry dat ik moet reageren maar de stichting goed haalt een paar regels door elkaar. Degene die in
  Thailand wonen en aangifte inkomstenbelasting moeten doen kunnen de juiste aangifte downloaden bij de site van de Belastingdienst. Reuze simpel opgezet door de Belastingdienst en dat mag ook weleens gezegd worden.

 4. Basir van Liempd* zegt op

  Ik heb een inkomsten aangifte 2017 gekregen wat ik moet invullen maar het is voor mij onbegrijpelijk hoe ik dit moet doen. Heb alleen AOW [samen wonend ] en klein pensioen Heb van 2007 vrijstelling dubbele belasting alleen SVB houdt loonbelasting, premie volksverzekering en loonheffing in.Vraag waar moet dit op het formalier vermelden. Ik zie op blz. 6 en 7 vraag 30 en verder weet ik het niet. ik woon in Chiang Mai.

 5. hurm zegt op

  Iedereen die moeite heeft met de Nederlandse aangiftes zou ik aanraden deze te laten verzorgen door VDH
  Belastingconsultancy. Scheelt veel tijd en frustratie. Dhr. V.d. Heijden heeft veel ervaringen met formulieren M en C. Gegevens kunnen digitaal aangeleverd worden, alle correspondentie gaat via mail.
  Info@vdh-belastingconsultancy.nl. Hij heeft ook een website.
  Groet,
  Hurm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website