Lekker zwemmen in het zwembad bij je hotel in Thailand, of toch niet? Canadese wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de hoeveelheid urine in zwembaden en wat blijkt? Je zwemt in gemiddeld 75 liter urine, zo schrijft NOS.nl

De onderzoekers namen afgelopen zomer zo’n 250 monsters uit 31 zwembaden die werden vervolgens geanalyseerd op een stofje dat veel voorkomt in urine.

In een zwembad met ruim 800.000 liter water blijkt zo’n 75 liter urine aanwezig te zijn; dat is ongeveer één liter plas op 11.000 liter zwemwater. Bij een zwembad van ongeveer de helft kleiner, zat ongeveer 30 liter urine in het water.

De hoeveelheid plas in het zwemwater hangt ook af van het aantal mensen in het zwembad. Uit een eerder en groter onderzoek uit 1997 bleek al dat één zwemmer gemiddeld zo’n 70 milliliter urine uitplast in het water.

De Canadese onderzoekers wijzen erop dat urine niet schadelijk is, maar zeggen wel dat het slecht voor de gezondheid kan zijn, omdat de urine kan reageren op chemische stoffen in het zwemwater.

En jij, plas jij wel eens in een zwembad?


» Laat een reactie achter


10 reacties op “Leuk zo’n zwembad bij je hotel maar je zwemt wel in 75 liter urine”

 1. hans hu zegt op

  Laat je niet bang maken….urine is in principe steriel mits…..1 liter op 11.000 liter zwemwater is ook niet fris maar toch niet gevaarlijk. Hoeveel liter ongebonden chloor zit er op 11.000 liter? iemand?
  Het klink niet fris allemaal maar het lijkt mode die bang makerij tegenwoordig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Jan Thiel zegt op

  Daarom zwem ik NOOIT!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. John Chiang rai zegt op

  Persoonlijk wil ik mij niet op de borst kloppen,maar ik hoef echt geen wetenschapper te zijn om dit vast te stellen. Ook bij de laatste zin van het bovenstaande artikel,waarin deze wetenschappers tot de conclusie zijn gekomen dat Urine niet schadelijk is,terwijl ze toch er op wijzen,dat het toch onder omstandigheden slecht voor de gezondheid kan zijn
  Voor iedere normaal denkende mens,is alles wat slecht is voor de gezondheid,automatisch schadelijk,of zie ik dat niet goed???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. andre zegt op

  op schepen gooien wij 20 -40 ml per 1000 ltr ongebonden chloor in het drink -water dat is 1 tot 2 liter per 50000 liter water ..
  in veel zwembaden zitt trouwens broom ipv chloor .

  overigens het grootste bestanddeel van urine is water ..

  Voor degene die nu uit hygienisch oogpunt in de zee willen gaan zwemmen , bedank dan,
  – dat elke vis daan naast het urineren ook zijn grotere behoefte doet ..al eeuwen !
  -Mensen zowieso urineren ,
  – oudere schepen ook hun sewage ( Toilet ) water onbehandeld overboord pompt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 5. job@jyvon.nl zegt op

  toevallig weet ik dat het Thai Garden Resort Pattaya samen met een Duitse professor een dure installatie heeft laten aanbrengen waardoor het zwemwater zelfs zogenaamd “drinkwater kwaliteit” behaalt.
  Om de twee maanden moet worden gecontroleerd of de kwaliteit van het zwemwater dit predicaat behoudt.
  Een dure investering, maar toch …..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Dee zegt op

  zwemmen in een zwembad is echt niet mijn ding, maar wat zeggen ze van een beetje PLASwater in een zwembad, terwijl de oceanen vol zitten met PLAStiek!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Slagerij van Kampen zegt op

  Het probleem is natuurlijk dat een ieder die even stiekem zijn blaas leegt denkt dat hij de enige is die tegen de etiquette zondigt. Helaas voor u: Uw buurman of buurvrouw in de swimmingpoole denkt er net zo over.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Carolien zegt op

  Er werd ook verteld in dat zelfde item dat het neerkomt op zo’n 7 emmers per zwembad. Een druppel dus. Ik zwem al mijn hele leven met heel veel plezier en ben er nog steeds. Als we ons overal bang door laten maken kunnen we beter in bed blijven liggen en wachten op ons einde. Alhoewel dan de kans op doorligwonden weer erg groot word 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 9. David H. zegt op

  OK, tijd voor een slimme chemicus om een productje te ontwikkelen dat toegevoegd aan zwemwater bvb gedurende 10 minute water rond een urineerder een heel opvallend kleurtje geeft in zijn onmiddelijke omgeving zodat de identificatie hem een serieuze zwemboete oplevert, en tevens de schaamte misscien herhaling verhinderd ..?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Jasper van Der Burgh zegt op

  Dan zou ik ook maar nooit meer in de zee gaan zwemmen. Alle vissen moeten namenlijk ook regelmatig naar het toilet…..
  Alle gekheid op een stokje: In Thailand gaat 9 van de 10 keer de rioolinhoud onbehandeld de zee in op enkele honderden meters uit de kust. Je zwemt dus in Thailand altijd in de poep en pies (en erger) van alles en iedereen. Het is maar dat je het weet!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website