Ergerde veel lezers van Thailandblog zich aan onbeschofte Russen bij het buffet, de Chinezen kunnen er ook wat van getuige deze video. 

Laat een groep Chinezen los in een ‘All you can eat’ restaurant in Chiang Mai en je hebt genoeg materiaal voor een opmerkelijke video. ‘De gemiddelde straathond in Thailand heeft nog meer fatsoen’ zo schrijft iemand op Facebook.

In de video is onder meer te zien dat men de borden gebruikt om op te scheppen en men tracht elkaar weg te duwen bij het buffet.

Video: Vretende Chinezen bij buffet in Chiang Mai gaat viral

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/8YE3irZMtO8[/youtube]

21 reacties op “Vretende Chinezen bij buffet in Chiang Mai gaat viral (video)”

 1. Sjaak S zegt op

  Nou ja, vretende… Opscheppende wel… ik heb zo langzaam wel het gevoel bij die Chinezen dat ze dat wel moeten doen, anders gaan ze leeg uit.
  Wat een mentaliteit. Ik heb ze gelukkig persoonlijk nog niet zo beleefd.
  Die mensen hebben nog een lange weg te gaan naar een beetje medemenselijkheid….

  • Gerrit van den Hurk zegt op

   Gadverdamme wat een onbeschofte beren zeg!!
   Maar wij hebben toch nog een graadje erger meegemaakt. Om te kotsen dat volk!

 2. Thomas zegt op

  Mijn God! Dit kan toch niet echt zijn? Het is echt te erg voor woorden! Haha, wat een me … euh … beesten. Ik heb te doen met de chinezen die wel netjes zijn en hiermee geconfronteerd worden.

 3. Nico zegt op

  Tja,

  Toen ik voor het eerst met mijn familie “uit eten” ging werd er ook ongelofelijk veel opgeschept en niet volledig opgegeten. Ik ben toen expres blijven zitten tot alles opgegeten was. Daarna werd er nooit te veel opgeschept want anders blijft die falang zitten.

  Deze mensen zijn misschien ook voor het eerst “uit eten” maar in China geld wel de regel ikke, ikke enne Ikke

  Er zal nog wel een lange weg te gaan zijn voor alle Chinese medemenselijkheid kennen.
  Dat wordt ze echt niet bijgebracht.

  Groetjes Nico

 4. Jan zegt op

  en eten ze wel netjes hun bord leeg ?

 5. marc zegt op

  zijn wel echte onbeschoften al verschillende malen gezien in hotels en winkels in bangkok,amaai zeg.

 6. Kees 2 zegt op

  Heb Chinezen meerdere keren meegemaakt in het goedkope restaurant (begane grond in de hoek bij de balie van de airport bus naar Jomtien) op Suvarnabhumi Airport.

  Altijd wel enkele hard pratende (nagenoeg schreeuwende) personen daarbij.

  Verder zat een keer aan mijn tafel een Chinees (man) die zijn onderlip op het bord liet rusten en vervolgens met 2 stokjes het eten naar binnen schoof. Geen moment hief hij zijn hoofd op, hij schoof maar door tot het bord leeg was.
  Ik heb hem (en vooral zijn vrouwelijke disgenoot) met woord en gebaar duidelijk gemaakt dat hij at als een onbeschoft varken.

  • Vincent E zegt op

   Die manier van eten bij chinezen is voor hun vrij normaal. Je ziet het overal in China, Hongkong en/of Taiwan, maar wel meestal bij de gewone man. Maar ze vinden het absoluut zelf niet onbeschoft.
   Groeten

   • Fred zegt op

    Ik heb het inderdaad zelf ook vaak meegemaakt in China en dacht toen ” op die manier kan ik het ook met stokjes eten “.

 7. Harrybr zegt op

  In 2009 met een stel Chinezen in Guangzhou een toeristische trip gemaakt. Daar hoorde ook een buffet bij. Ik heb nog nooit alles zo snel “op” zien gaan… Je moest er uiterst rap bij zijn, want anders vond je alleen nog maar lege borden.
  Ook geen wonder bij een volk, wat al 2000 jaar hongersnoden meemaakt. Zelfs de huidige 50-ers kunnen zich nog goed herinneren, dat ze niet aan eten, maar aan iets anders moesten denken, want.. eten was er nogal eens niet.

 8. Mister BP zegt op

  Hoewel mijn vrouw en ik steeds vaker Chinezen op vakantie tegenkom, hebben we nog geen negatieve ervaringen opgedaan. Het valt wel op dat ze altijd met grote groepen zijn en de restaurants, die zich op deze groep richten, hebben alleen lange tafels met koud tl licht. Ze zijn wat schichtig omdat ze alleen Chinees spreken. Maar is er een die wel Engels spreekt, proberen ze onmiddellijk contact te krijgen.

 9. Renévan zegt op

  In Chiangmai zijn Chinezen in veel all you can eat restaurants (moo khata, thai barbecue) door dit gedrag niet meer welkom. Er staat doorgaans duidelijk aangegeven dat je extra moet betalen voor wat je niet opeet. Vraag me af hoe dat hier afgelopen is.

 10. petra zegt op

  Heb dit zelf persoonlijk nooit gezien. Wel dat wij vanuit hotel in Roi Et vertrokken via een nette eetzaal en na 30 minuten in een chaos terug kwamen. Kan me er nu wel iets bij voorstellen……..
  Wel ondervonden dat chinezen snel zijn . We hadden bakkerij-lunchroom op de Belgische grens.
  Een maal per maand kwamen er ‘smorgens om 6.30 uur paar bussen met chinezen langs ( aan) die Europa in 5 dagen “deden”. Ze stopten bij onze zaak en binnen 20 minuten waren wij “los” Inc. de souvenier-spullen die wij op verzoek van de reisleiding verkochten. Alle koffiekoeken en snacks waren op.
  Dus dat tempo zat er wel in.

 11. Leo Th. zegt op

  Deze video spreekt voor zich. Beroepshalve ook vaak Chinezen meegemaakt met onaangepast gedrag; ik sprak ze erop aan waarna de meesten zich in het vervolg wel beter gedroegen. Zo bont als deze Chinezen heb ik nog nooit meegemaakt maar in de jaren 70 kwam ik meermalen op de Canarische eilanden waar toen ook al ‘all you can eat buffets’ waren, grotendeels bezocht door Nederlanders en Duitsers, die het buffet ook bestormden alsof ze een hongerwinter achter de rug hadden. Bij één van deze buffets werd door de reisleiding geadviseerd oude kleding te dragen. Het waarom bleek toen na enige tijd iedereen elkaar ging bekogelen met het voedsel. Een soort ‘Songkran’ maar i.p.v. water en poeder werd er met aardappelen, gehaktballen, puddinkjes, enz. gegooid. Ben snel weggegaan en was voor lange tijd uitgekeken op ‘all you can eat’.

 12. T zegt op

  Dit is al veel langer bekend, niks nieuws onder de zon Chinezen zijn vaak nog erger als Russen heb ik al veel langer geleden gezegd maar nu staat het nog een keer extra mooi op camera.

 13. janbeute zegt op

  Ware het niet .
  Dat Thailand blij is elk jaar meer en meer van deze kwaliteits toeristen te mogen ontvangen .
  Die dan weer een mega impuls geven aan de TAT en de Thaise economie .
  Wij echter de van oudsher levende westerse farang , voor lange jaren komende als toerist of overwinteraar of wonende op retirement in Thailand .
  Die jaarlijks wel daadwerkelijk vele specimen in de Thaise economie pompen , denk alleen maar aan de Isaan als voorbeeld .
  Worden steeds meer aan regeltjes onderworpen .
  Dus Thailand wees blij met al die Chinezen en koester hen want van hun moet je het straks hebben denk je .
  You find out .

  Jan Beute .

 14. Albert zegt op

  In februari ruim 3 weken door gebracht op Patong Beach Phuket.
  De laatste keer was 7 of 8 jaar geleden na vele jaren elk jaar daar vertoeft te hebben.
  Voor mij waarschijnlijk de laatste keer.
  Het barst er nu van de Chinezen en Russen met het hierboven aangehaalde “eet patroon”.

  Daarbij genomen de absorbitante prijzen op het strand en het strandstoelen beleid is dit de druppel.

 15. Marjo zegt op

  Onlangs een “leuke ” snorkeltrip gehad met 200 Chinezen…..ervaring om nooit te vergeten !! En idd, er was een luchbuffet, waar al een vorige groep had gezeten…..er lag net zo veel op de tafels, op de grond en op de achtergelaten borden als er ooit in die pannen had gezeten…..om van de herrie nog maar te zwijgen !

 16. Roger zegt op

  Zoals deze Chinezen, waren de Russen ook een aantal jaren geleden in de all-in hotels in Turkije, Spanje of andere oorden van het massatoerisme.
  Ik denk dat de hoteluitbaters maar eens goed moeten nadenken of ze kiezen voor de ‘normale’ gasten of voor een groep die nog niet opgevoed is. Wat brengt het meeste op. de eerste groep zal weg blijven wegens de tweede groep. De eerste zal ook meer verteren, individueel gezien.
  Ik denk dat de westerse mensen ook dergelijk gedrag vertoonden lang geleden. Een massa Chinezen vinddt nu zijn weg naar het buitenland, zoals daarvoor de Russen. Dat vraagt een aanpassing.

 17. sandra zegt op

  ja ,wij ondervinden dat ook dat chinezen ongemanierd zijn. sta je in een rij aan te schuiven, lopen zij gewoon de hele rij voobij en doen hun ding,lawaai dat ze produceren is zeer storend als je in een hotel verblijft waar de muren al niet te dik zijn en ga je naar de massage om te ontspannen , nou als er chinezen binnen komen dag relaxtime.

 18. Nicole zegt op

  Als ik dit zou zien in een restaurant ging ik accuut weg.
  Trouwens in veel duikcentra komen ook steeds meer chinezen, die ook niet bepaald geliefd zijn.

  Zelfde als met de Russen. Nieuwe welgestelde generatie?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website