Vliegtuigkerkhof in Bangkok (video)

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
12 maart 2020

Als je er oog voor hebt biedt een wandeling door de straten van Bangkok telkens wonderbaarlijke gezichten, toch moet het een verrassing zijn als je plotseling op een braakliggend terrein een aantal commerciële vliegtuigen ziet staan.

Dat terrein bevindt zich in de buurt van Soi 103 aan de Ramkamhaeng Road dat nou niet echt in de buurt van een vliegveld gelegen is. Het zijn dan ook geen luchtwaardige vliegtuigen maar delen van afgeschreven kisten, die daar geparkeerd staan op een soort vliegtuigkerkhof. De vliegtuigen worden daar ontmanteld en ontdaan van waardevolle delen en metalen.

Op dit moment staan de twee MD-82 toestellen, die vroeger werden geëxploiteerd door Orient Thai Airlines. Enkele jaren geleden stonder er ook twee Boeings 747, intussen is er één compleet ontmanteld en verdwenen.

Hoe die vliegtuigen met zo’n lengte – de romp van aanwezige MD-82 is toch wel 40 meter lang – daar zijn terechtgekomen is eigenlijk een mysterie, de toestellen zijn er in ieder geval niet zelfstandig naar toe gevlogen.

Interessant is dat eenzelfde type vliegtuig van Orient Thai Airlines betrokken was bij een dodelijk ongeval enkele jaren geleden. Misschien herinnert u zich dat op 16 september 2007 een MD-82 bij de luchthaven van Phuket neerstortte en explodeerde, waarbij 89 mensen om het leven kwamen. Dat vliegtuig vloog onder de naam van One-Two-Go, een inmiddels ter ziele gegane budgetcarrier van Orient Thai Airlines.

De aanwezige vliegtuigdelen zijn al van de belangrijkste delen ontdaan. Van het interieur is het tapijt, overhead bins en toiletten nog steeds intact. Zuurstofmaskers, veiligheidshandleidingen en andere andere onderdelen liggen verspreid over het terrein, het lijkt bijna of de vliegtuigen daar zijn neergestort.

Het is best interessant om er een kijkje te nemen, velen gingen u al voor. Op YouTube zijn meerdere video’s te zien, ook enkele gericht op een paar gezinnen die in door gordijnen afgedekte delen van de vliegtuigrompen wonen. Leuk toch, om even in de cockpit te gaan zitten en je de captain te wanen.

Het terrein is weliswaar afgesloten, want privé-eigendom, maar met een vriendelijk woord en een briefje van 100 Baht laat de bewaking u wel toe.

Voor een impressie van het terrein koos ik uit het aanbod op YouTube de onderstaande video:

Bron: o.a. Coconuts Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vliegtuigkerkhof in Bangkok (video)”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Staat op Google Maps keurig vermeld als toeristische attractie.
    .
    https://goo.gl/photos/x8sGs2AAsu2T36PP6


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website