Een groep van 13 toeristen hebben deze week doodsangsten moeten uit staan toen de boot waarop zij verbleven voor de kust in Zuid-Thailand kapseisde en binnen luttele tijd zonk.

Dit hachelijke avontuur is gefilmd door de Zweedse duiker Dennis Karlsson die het op Youtube plaatste. Op de video zie je toeristen die in blinde paniek van de boot proberen af te komen. Wanhopige mensen staan op de boot te schreeuwen en uiteindelijk springen ze van boord in een uiterste poging om hun eigen leven te redden.

De boot met de naam Aladdin zou naar verluidt illegaal opereren en bevond zich tussen Bon Island en Tachai Island in het Zuiden van Thailand. Een toegesnelde boot uit Phuket was in de buurt en kon de toeristen uit zee redden.

Het gezonken vaartuig heeft Ranong als thuishaven en was op weg voor een vierdaagse vaartocht. Thaise ambtenaren verklaarde de boot illegaal toeristen vervoerde omdat het daar niet voor geregistreerd stond.

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet hebben alle dertien passagiers het drama overleefd.

Video Panic as tourist boat sinks in Thailand

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/yMDTs9_z2_s[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Toeristen in doodsangst op zinkende boot in Thailand (video)”

 1. Farang tingtong zegt op

  Verschrikkelijk je zal het maar mee maken wat zullen die mensen een doodsangst hebben gezeten gelukkig zijn zij allemaal gered, wat ik mij wel afvraag en ik weet wel je mag niet oordelen maar in dit geval doe ik het toch, hoe kon die man (een duiker ) dit op zijn gemakje filmen.
  Mooi hoor dat wij het nu ook kunnen bekijken en het staat op youtube dus een hoop likes, maar ik denk dat ik in zijn plaats eerst die mensen was gaan helpen en ik zou op dat moment totaal niet aan filmen hebben gedacht.

  Wij gaan in BKK heel vaak met het pontje over de Chaophraya river en dan stappen er soms zoveel mensen op dat dat ding helemaal scheef hangt volgens mij is er helemaal geen limiet en geen controle op , dan ben ik ook blij als ik er weer vanaf ben.
  Wel een leuke vraag misschien weet iemand dit, word er gecontroleerd of de pont over de Chaophraya river niet overbelast is voordat hij naar de oversteek maakt.

 2. janbeute zegt op

  Zag ik gisteren al op Thai visa .com , mijn Thaise ega en ik hebben deze video met afschuw aanschouwt .

  Vreselijke situatie .
  Trein – Bus – of mini bus .
  Je bent je leven hier zeker niet zeker .
  Kontrole op veiligheid ed ontbreekt hier op alle fronten
  Geld geld maken dat is het enigste waar ze hier nog aan denken ten koste van alles .
  Hou je van een beetje avonduur dan is Thailand zeker een uitdaging geworden .
  Ik zie het hier elke dag in mijn eigen omgeving ongelukken van elk soort , met veelal dodelijke afloop .

  Jan beute

 3. Rick zegt op

  En de reddingsboei gewoon laten hangen laten mee zinken handig had alweer 1 leven kunnen redden.
  Maja blinde paniek maakt blind zullen we maar zegggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website