Tijgerfamilie gespot in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Flora en fauna, Opmerkelijk
Tags:
31 maart 2017

Voor het eerst in vijftien jaar zijn er wilde tijgerwelpjes gezien in Oost-Thailand. De tijgerfamilie is vastgelegd op camera in een nationaal park. Dit bijzondere voorval geeft hoop voor de toekomst van de bedreigde diersoort, zo zeggen deskundigen.

Er leven in Thailand en Myanmar naar schatting nog maar zo’n 220 tijgers. In heel Azië leven naar schatting nog maar 3900 tijgers, terwijl de teller een eeuw geleden nog op 100.000 stond. De wilde dieren worden met uitsterven bedreigd, onder andere door stroperij en handel in tijgerbotten, organen en pelzen. Het leefgebied van de wilde dieren is ook sterk afgenomen.

Dr. Suksawang van het nationale park is verheugd met het teken van leven van de dieren. “Maar we moeten waakzaam blijven”, zegt hij. “Want goed bewapende stropers blijven een gevaar.”

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Tijgerfamilie gespot in Thailand”

  1. T zegt op

    Dit is natuurlijk prachtig nieuws, maar minder prachtig is dat ook die vieze stropers dit nieuws lezen. Ik hoop dat de populatie in alle rust kan groeien en stroperij keihard aangepakt zal worden.

  2. Hein zegt op

    Mooi bericht… nu maar hopen dat de populatie stropers gaat afnemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website