Je bent ambtenaar of niet en dan voer je gewoon uit wat je wordt opgedragen, zonder vragen te stellen. Er moest een bushalte worden geplaatst en dan doe je dat. Dat de bewoners van het huis achter de bushalte bijna hun huis niet meer uit kunnen komen is bijzaak.

De bushalte was in Taling Chan geplaatst op verzoek van de plaatselijk tempel. Bus 79 naar Ratchaprasong in Bangkok stopt er. Althans als er passagiers staan maar tot nu toe heeft de route nauwelijks buspassagiers opgeleverd: donderdag slechts zes en vrijdag maar twee.

Nadat de foto van de halte op sociale media was verschenen, verplaatsten de ambtenaren gisteren de bushalte. Wie de fout heeft gemaakt is niet duidelijk, de tempel, het busbedrijf en de districts-ambtenaren geven elkaar de schuld.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “This is Thailand: Een bushalte iets te letterlijk voor je deur”

 1. willem zegt op

  Moderator: Thailandblog gaat over Thailand en niet over Nederland.

 2. erik zegt op

  Het mooie is, dat ‘huis’ achter het hek IS de tempel die de halte had gevraagd. De naam van de tempel staat er in het groen op……

  • Tino Kuis zegt op

   Nee hoor, Erik, dat huis is niet de tempel. Die groene zin geeft het nummer van de buslijn aan (สาย 79 wat daarvoor staat kan ik niet lezen) en daarna de naam van de HALTE die gelijk is aan de naam van de nabijgelegen tempel.

   • erik zegt op

    Dan ben ik op het verkeerde been gezet door de tekst: The bus stop is located in front of Wat Chaiyapruekmala for passengers using bus route 79, operated by the Bangkok Mass Transit Authority (BMTA). BKK Post nr 1127852

    Hoe dan ook, het was om eens goed mee te lachen!

  • marino zegt op

   Het huis is niet de tempel Erik. De naam van de tempel staat op de bushalte,zo weten de reizigers waar ze moeten opstappen.

   De huis bewoners hebben klacht ingediend tegen de tempel die de bushalte voor hun huis had laten plaatsen.

   beste groeten

 3. johank zegt op

  valt me nog mee dat de fout hersteld wordt, en dat ze nu de halte gaan verplaatsen i.p.v. het huis 🙂

 4. Franky R. zegt op

  Sommige dingen zijn overal ter wereld hetzelfde.

  Natuurlijk ligt de schuld louter bij de ambtenaren. Die zouden toch toezicht moeten hebben gehouden op de verplaatsing?

  Los van het feit dat de bewoners zelf ook naar de ambtenaren wezen als verantwoordelijken.

  Gevalletje bureaucratische arrogantie, denk ik dan.

 5. tonymarony zegt op

  Nou vraag ik me alleen af of de geen die was begonnen met bouwen ook mischien mee had kunnen denken toen hij bezig was of het wel klopte wat hij aan het doen was , maar ja wie ben ik om een amtenaar te vertellen dat dit toch door een kind van 12 jaar ziet dat het fout is , hoe bedoel je gezichtsverlies nemen.?

 6. Rob V. zegt op

  Tja, iemand heeft op kantoor een verkeerde tekening gemaakt (al dan niet wegens verkeerde of achterhaalde informatie over de situatie) en vervolgens is dit netjes uitgevoerd. Een beetje ambtenaar zou nog even bellen met de tekenaar, maar anderzijds is dit natuurlijk wel extra werkverschaffing. Zo zal een (onder)aannemer ook snel denken: waarom meedenken als ik straks de opdracht nogmaals kan uitvoeren als men dit verplaatst wil zien? Betekent extra werk en inkomsten voor mij, kassa!

  Ken ook voorbeelden hiervan uit Nederland dat men gewoon is doorgegaan onder het mom van ” ja een blinde ziet dat het fout is maar herstelwerk betekent dat ik morgen ook weer werk en dus inkomen heb” .

 7. thailandganger zegt op

  Was onlangs in Bangkok en stond bij On Nut op de bus te wachten, een officiële bushalte met stoeltjes enzo, komt er een betonstort wagen aan en begint beton te storten terwijl er nog mensen op de bankjes zitten. Nou ja die springen wel weg zodat in en rond de hele bushalte gestort kan worden.
  Blikjes en vuil worden ondergestort voor zover ze niet wegdrijven.
  De bussen stoppen niet meer want er wordt beton gestort en zo mis ik een paar bussen.
  Heb er een foto van en als ik wist hoe dan zou ik die er bij voegen 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website