Voor de negentiende keer werd op hemelvaartsdag in Woudrichem het Nederlands Kampioenschap Vischbakken gehouden. Een oer-Hollandse wedstrijd met dit keer een zeer ‘exotische’ uitslag. Twee Thaise vriendinnen sleepten drie van de vier belangrijkste prijzen in de wacht.

Noes en Joy, twee vriendinnen uit Thailand met een Nederlandse man, zijn de beste vrouwelijke visbaksters van Nederland. De juryleden van het NK Vischbakken proefde blind en konden absoluut niet weten dat ze massaal vielen voor de bakkunsten van de Thaise dames. Joy is pas een half jaar in Nederland en deed eigenlijk voor de grap mee. Veel meer dan “Ik heb gewonnen”, is ze in onze taal nog niet machtig.

De enige man die een belangrijke prijs won, was Jan Timmermans. Hij won de wisseltrofee van het NK Vischbakken 2015. Door een bizarre kronkel in het wedstrijdreglement kan een vrouw geen wisseltrofee meer winnen als ze al een tweede of een derde prijs heeft gewonnen voor de beste gebakken poon of de best gebakken zalm. Raar maar waar!

De deelnemers aan ‘de wedstrijd van het jaar’ bakten hun vis op nostalgische kacheltjes die op hout werden gestookt. Boven het oude vestingstadje hing dan ook urenlang een dikke, vette, naar vis stinkende walm. De bezoekers kon het allemaal niet schelen: meer dan tienduizend liefhebbers waren afgekomen op wedstrijd, walm of niet.

Bron: Omroep Brabant – Op de website van Omroep Brabant staat ook een leuk filmpje: http://goo.gl/AIx9un

1 reactie op “Thaise vriendinnen kapen nationale titels op het NK Vischbakken in Woudrichem”

  1. Peter@ zegt op

    Bij de grote losstaande viskraam op de Haagsemarkt bij het Hobbemaplein staat ook al jaren een Thaise visbakster te bakken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website