Een opmerkelijk inititief van de Thaise politie in Bangkok. Straathonden gaan daar helpen wat te doen aan de criminaliteit. De honden hebben een speciaal vest gekregen, dat is uitgerust met een verborgen camera en een blaf-detector.

Als de hond iets niet vertrouwt en begint te blaffen, gaat de camera automatisch aan en begint met filmen. Een bewaker in de buurt kan dan meteen live meekijken en de politie bellen mocht dat nodig zijn.

Een filmpje over dit inititief kan je hier bekijken:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5tENMyFWqLs[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “‘Thaise straathonden nu ogen en oren van de politie’”

 1. kees en els zegt op

  Wat een goed idee. Ik neem aan dat deze honden gesteriliseerd zijn en goede voeding krijgen. Prachtige job.
  Heb alarm op mijn property maar de hond vertrouw ik meer dan de electronica. We horen aan zijn geblaf of er mensen zijn – een rat – of een slang. Hiep hiep hoera voor de doggies !

 2. Rob zegt op

  De ‘straathonden’ op het filmpje zien er weldoorvoed en goedverzorgd uit, ik denk dan ook dat het geen echte straathonden zijn. Maar het is wel een leuk initiatief. Beter zou het zijn als de overheid in Thailand met een sterilisatie en castratie-progamma voor deze arme honden zou beginnen. Ook zou er een registratieplicht voor hondeneigenaren moeten komen en stevige boetes voor verwaarlozing, want als men nu de hond beu is wordt hij of zij op straat gegooid. Nu wordt het aantal straathonden alleen maar groter.

 3. ruud zegt op

  Erg goed verborgen vind ik die camera niet voor een verborgen camera.
  Dat lijkt me ook zinloos, als zo’n hond een vestje aan heeft.

  De bewaker zelf zal trouwens wel vaak in beeld zijn, namelijk iedere keer dat hij de hond te eten geeft.

  En iedere keer, dat hij besluit het eten maar zelf op te eten.

 4. Stefaan zegt op

  Ik vrees dat die honden geen lang leven beschoren zijn. Ze zijn té opvallend verzorgd én voorzien van een felkleurige band : een doorn in het oog van criminelen. En veel Thai haten honden.

 5. Mark zegt op

  Het zal soms wel enkele interessante beelden opleveren voor de Thaise politie, maar de bulk opnames zal toch bestaan uit blaffende honden die motosai’s nahollen, fietsens in de kuiten proberen bijten, joggers opjagen en vooral veel hondensex.

  Een onweerstaanbare drang naar procreatie zit namelijk in beesten hun genen en daar zijn ze hoofdzakelijk mee bezig, als ze niet liggen te pitten tenminste 🙂

  • Khun Peter zegt op

   Ik denk niet dat je het begrepen hebt. Er zit namelijk een filter tussen in de vorm van een bewaker dus de politie ziet alleen beelden als er echt wat aan de hand is.

 6. bunnagboy zegt op

  In het vervolg zullen we dus naast enkele bankbiljetten ook wat hondenvoer moeten meenemen om boetes te vermijden…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website