‘Thaise mannen zijn kleiner geschapen dan farang’

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
6 mei 2019

The Grandfather Rock op Koh Samui,

Verhalen over Thailand hangen vaak van clichés aan elkaar. Zo raakte ik een keer in gesprek met een expat die mij wist te vertellen dat Thaise vrouwen meer op westerse mannen vallen omdat deze groter geschapen zijn dan Thai en daarnaast ook nog beter in bed. 

Ik knik dan altijd braaf en begin over een ander onderwerp of reken af en ga weg. Toch is de lengte van de penis een onderwerp waar veel mannen zich nog wel eens druk om maken. Gelukkig stellen Britse onderzoekers deze mannen nu gerust: een penis van 7 tot 8 centimeter in ontspannen toestand is heel normaal en in erectie is het gemiddelde 13,12 centimeter

In het onderzoek zijn zeventien eerdere studies naar de penislengte bij elkaar gebracht. Het betrof de gegevens van 15.521 mannen waarbij de penis door een hulpverlener is op gemeten volgens een standaard procedure.

Volgens onderzoeker David Veale van King’s College London kan het onderzoek hulpverleners helpen om mannen te overtuigen dat hun penis ‘heel normaal’ is. De resultaten kunnen mannen geruststellen, maar ook voor extra stress zorgen. “Sommige mannen moeten begrijpen dat de helft van de populatie per definitie minder bedeeld is dan gemiddeld.”

Bij 95 procent van de mannen is de lengte van de penis in hangende toestand tussen de 6,5 een 11,5 centimeter. In opgewonden staat is dat tussen de 10,5 en 16 centimeter. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen voor rassenvariabiliteit en ook leek de penismaat niet afhankelijk van testikelgrootte, schoenmaat, leeftijd en vingerlengte. Alleen de lichaamslengte lijkt een klein beetje van invloed.

Ook de omtrek werd door de onderzoekers in kaart gebracht. Een ontspannen lid heeft gemiddeld 9,31 centimeter omtrek, in erectie is dat 11,66 centimeter.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BJU International.

Bron: Gezondheidsnet

22 reacties op “‘Thaise mannen zijn kleiner geschapen dan farang’”

 1. DKTH zegt op

  Grappig, laatst was er ook een onderzoek met betrekking tot condoom aankopen en het viel op dat er in Thailand met name condooms gekocht worden door de Thaise jeugd in de maten XL en XXL en dat baarden de condoomproducenten weer zorgen omdat dan de kans op scheuren en afglijden toeneemt (waarmee men dus verondersteld dat men de condooms te groot koopt). In andere (Aziatische)landen werd dit verschijnsel niet geconstateerd. Of de Thaise jeugd is inderdaad groter geschapen of hun ego is groter en wil men “show-off-en” ten overstaan van anderen! Ik ga voor het laatste.

  • ruud zegt op

   De Thaise jeugd houdt zich bezig met de zeer gevaarlijke hobby van het (zelf) inspuiten van siliconen in de penis.
   Dan wordt het formaat vanzelf groter, zij het alleen in de omtrek.

 2. rene23 zegt op

  De condomerie in de Warmoesstraat bij de wallen in Amsterdam verkoopt speciaal voor de aziatiche mannen een wat kleinere maat dan gebruikelijk.
  Dus misschien klopt het verhaal wel degelijk dat de Thaise man wat minder bedeeld is dan de farangs.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Vier jaar geleden is er een bijna wereldwijd onderzoek gedaan, waar per land, continent, ras, wel degelijk significante verschillen uit naar voren kwamen.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/1899281/2011/03/18/Penislengte-wereldwijd-in-kaart-gebracht.dhtml

  De Nederlanders kwamen toen op een gemiddelde van 15,87 centimeter, vandaar dat velen wel blijer zullen zijn met dit nieuwe onderzoek.
  De gegevens van beide onderzoeken zijn niet verenigbaar. Dat blijkt uit het feit dat nu 95% in opgewonden staat onder de 16 cm blijft. Bij een gemiddelde van 15,87 vier jaar geleden is dat niet goed mogelijk.
  Het nieuwe onderzoek vertrouw ik niet. De uitkomsten zijn wel geschikt om vrijwel iedereen gerust te stellen en verschillen in rassen zouden natuurliijk politiek niet correct zijn.
  De totale onkunde van de onderzoeker David Veale blijkt uit het citaat “Sommige mannen moeten begrijpen dat de helft van de populatie per definitie minder bedeeld is dan gemiddeld.”
  Hj moet eerst maar eens een introductiecursus statistiek gaan volgen.
  Maar goed, de hulpverleners zullen wel geholpen zijn met deze onzin.

 4. Paul Schiphol zegt op

  Tot zo’n 10 jr geleden was ik een alleengaande Homo, destijds heb ik veel intieme ontmoetingen met Thaise/Aziatische jongens/mannen gehad. (Voor mijn werk zat ik toen, ruim 15 jr. om de maand in Z-O Azië). Ik kan alleen maar onderschrijven dat de gemiddelde penis lengte en omvang niet significant afwijkt van wat ik in NL gezien heb. Wel is het zo dat ik op lange mannen (1,80 +) val, dus mogelijk dat daarom de kleine pikkies bij mij sterk ondervertegenwoordigd zijn gebleven. Maar een Thai/Aziaat hoeft zich niet te schamen voor zijn intieme delen. Wel is mij de kleinere maat van de teelballen opgevallen, iets wat heel prettig is voor de Ladyboys. Overigens houdt ik mijzelf nog altijd vast aan het motto opgedaan in mijn jeugd: “Beter een kleine die steigert, dan een grote die weigert”. En ach, de afmeting is best onbelangrijk, de mens die aan de penis vast zit maakt meer verschil of het een prettig contact is, dan alleen de maat.
  Ook aan de enkele echt “kleine” ontmoetingen die ik had, bewaar ik goede herinneringen en zeker geen teleurstelling.
  Groet, Paul Schiphol

 5. bob zegt op

  Alle gekheid op een stokje: Thais zijn voor Aziatische begrippen redelijk tot groot geschapen. Met hier en daar een uitzondering vooral mannen afkomstig uit de Isan zijn wel eens wat kleiner van lengte en dikte zowel in gewone als opgewonden staat. Echter het verschil zit meer bij de Koreanen, Chinezen en Japanners. Deze zijn redelijk veel kleiner geschapen. In opgewonden staat heb echter geen ervaring opgedaan. Maar wat geeft het eigenlijk: als je maar plezier hebt en je dat ook aan je partner gunt.

 6. Leen zegt op

  Wat mij opvalt bij dit soort onderwerpen is dat er zeer weinig reacties van andere mannen en ook vrouwen komen.
  Maar het klopt wel dat Aziatische mannen kleiner geschapen zijn dan westerse mannen.
  Vorige maand was ik in China, daar heb je heel veel badhuizen waar een afdeling is voor mannen en een aparte afdeling voor vrouwen, dus niet gemengd.
  Ik ben een paar keer in zo,n badhuis geweest en daar douchen ( baden) veel mannen tegelijk, 30 douche koppen in 1 ruimte, veel Chineese mannen hebben een penisje van 1 à 2 Cm lang in doordeweekse toestand.
  Op hun zondags weet ik het natuurlijk niet maar ik schat dat ze dan 5 à 6 Cm lang zijn.

  Na het baden kun je naar een grote ruimte waar een 30 bedden staan met een computer, daar kun je lekker gaan liggen computeren en een voet massage ondergaan.
  Ook kun je daar blijven slapen tot 09.00 uur, daarna gewoon naar je werk of naar huis nagelang je nachtdienst gehad hebt of niet, ik was er een keer om 3 uur in de nacht en er lagen een stuk of 8 mannen te snurken.
  Het is in China de normaalste zaak van de wereld als mannen onderling gezamelijk in bad gaan, ook hangt er een grote TV aan de muur waar je het nieuws kan volgen.

  De clubs in Walking street zitten vol met westerse mannen, als er een meisje naast een man gaat zitten en haar handen dwalen een beetje af, dan kijkt ze verbaast over de omvang en de lengte !
  Dus de conclusie lijkt me simpel, de Thaise man is kleiner geschapen dan de westerse man.

  • BA zegt op

   Die dames op walking street die kijken daar doorgaans niet meer van op hoor 😉

   Overigens, als je Japanse porno fragmenten ziet dan valt wel op dat de man meestal klein geschapen is, tov de westerse tegenhanger.

 7. frank zegt op

  Het is natuurlijk ook een verkooppraatje om je ego te strelen. Als ze een afrkaan ontmoeten zeggen ze natuurlijk dat die weer de beste is. Andersom ook vaak gezien dat een meisje een klant afwijst op die manier ; door te zeggen dat hij te groot geschapen is. Klant toch trots en begrijpt niet dat hij net gedumpt is.

 8. yvonne zegt op

  Hahaha, lekker belangrijk allemaal!
  Ze zeggen toch niet voor niets, beter een kleine die stijgert dan een grote die weigert heren broeders!

 9. lung addie zegt op

  Eigenlijk is het voor diegenen die hier een antwoord op willen heel eenvoudig. Vraag het gewoon aan je Thaise vriendin/vrouw. De meesten hebben toch wel al met meer dan één merk brommer gereden en kunnen je dus best op een objectieve van antwoord zijn. Tenzij ze zich natuurlijk heiliger dan de Paus willen voordoen .

  Lung addie

 10. Peter zegt op

  Even iets leuks. Maar wel eerlijk hoor. Hoop dat het niet zo maar geweigerd word want tik dit toch allemaal maar.

  Ik als man tientallen jaren naar het mannen toilet geweest om te plassen. Is niet bijzonder. Nu ruim een tiental jaar het zelfde in thailand.

  Verbaas mij er altijd over, en waarom mag ik niet eerlijk zijn. In Nederland doet men de gulp open en gaat plassen.

  In thailand heel en heel vaak niet. Eerst gaat de riem open. Dan bovenste knoopje. Dan gulp open. Dan gereedschap uit onderbroek. En hou het maar kort. Uiteindelijk gaat alles weer dicht en na handen wassen naar buiten. Een heel ritueel in het mannen urinoir.

  Heb mij hier enorm over verbaasd. Heel heel vaak gedacht waarom. In Nederland doen wij dat niet. Nooit gezien riem open broek open etc etc.

  Heb mij kapot gepeinsd. Kon enkel bedenken….zal wel niet zo zijn…..maar wellicht wel…..kon enkel bedenken dat het gereedschap te klein is om onder de onderbroek uit te halen zonder het ritueel van riem los etc etc.

  Echt waar …als je man bent en na openbare gelegenheden bent geweest moet je dit ook zijn opgevallen.

  Raar maar lekker eerlijk onderwerp.

  • lung addie zegt op

   Beste Peter,

   mij is hetzelfde opgevallen en stelde me ook vragen hier bij. Niet dat ik geinteresseerd ben op de manier waarop een ander plast, maar het viel wel op, je kan er gewoon niet naast kijken en ik had het vroeger in ons land nooit gezien.
   Bij navraag bleek dat de gulp van een herenbroek in Thailand kleiner is dan deze van een westerse broek. De ritssluiting is centimeters korter….. of dit iets met de grootte van de Thaise penis te maken heeft weet ik niet.
   lung addie

 11. chris zegt op

  Toevallig vandaag een onderzoek op thaivisa.com . http://www.thaivisa.com/forum/topic/805831-science-thailand-ties-india-for-2nd-shortest-manhood/?utm_source=newsletter-20150305-1358&utm_medium=email&utm_campaign=news

 12. David zegt op

  Thaise mannen moeten niet onderdoen voor Westerlingen. Chinezen, Koreanen en Filipijnen wel.
  Spreek uit ervaring, maar heb er natuurlijk geen 15.000 getest. Zeg maar steekproefsgewijs… lol.
  Dus een wetenschappelijke bewering is het niet.
  Verder, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, en wie dat leuk vind kan mee fluiten!

 13. Roswita zegt op

  Nou hier is dan een reactie van een vrouw: Hoewel ik niet zo vaak van deze Hansworsten gebruik heb gemaakt. Val namelijk op vrouwen en af en toe wil er wel eens een knappe ladyboy tussen zitten. Wat de ladyboys kan ik zeggen dat de meeste die ik heb “ontmoet” toch wel vrij klein waren geschapen, ook qua omtrek. Maar ja in mijn geval mag dat de pret niet drukken. hahaha

  • David zegt op

   Hoi Roswita.

   De ladyboys nemen hormonen en dergelijke.
   Dit werkt op de impulsen die de erectie ‘natuurlijk’ stimuleren.
   Heb er gekend toen ze man waren, en een jaar later als vrouw, en dat had effectief een invloed op het mannelijk lid. Maar zoals eerder gepost, ieder vogel(tje) zijn bek(je). En elke ornitoloog of vogelspotter heeft wel zijn/haar favoriet ;~)

   Dat mensen deze posting lullig vinden, wel dat men zich onthoudt van commentaar. Vind het best leuk, interessant en zie er gelukkig ook humor in.

   Groeten!

 14. Paul Schiphol zegt op

  Hallo Ruud, interessant dat Thaise jongens zelf siliconen in hun lid inbrengen om dikte te verkrijgen. Komt dit uit openbare bron, of ken je zelf jongens die hiermee experimenteren? Reden; hoe gaat dit, je haalt geen siliconen spuit bij de Home-Pro en spuit het zomaar onderhuids vol. Bij borst-, bil-, heup- en andere vergrotingen gaat het altijd over een “implant” gevuld met siliconen. Achtergrond, als dit een broodje aap verhaal is, is het belangrijk dat we dit niet als waar verspreiden, voor je het weet gaat een onfortuinlijke knul werkelijk rechtstreeks met bouwmarkt siliconen aan de slag.
  Groet, Paul Schiphol

  • Harold zegt op

   Het is waar, zie ook http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519113/

   Uit deze medische rubriek blijkt ook dat aziatische mannen denken of te klein geschapen zijn.

  • Leo Th. zegt op

   Paul, enkele jaren geleden is een neefje van mij van in de twintig, die nota bene in een pharmacy werkte, zo super stom geweest om zijn geslachtsdeel door één of andere kwakzalver uit Udon Thani te laten misvormen door het, zoals ik begrepen heb, inderdaad te laten injecteren met siliconen. De prijs was een paar duizend baht en het resultaat rampzalig. Hij had er ontzettend veel spijt van maar hij vertelde ook dat hij beslist niet de enige was die zich door deze beunhaas had laten ‘behandelen’. Vond het erg tragisch voor hem en had hem eventueel financieel willen helpen voor herstel operaties door een vakbekwame plastisch chirurg maar daar zag hij, om welke redenen dan ook, van af.

 15. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Ooit in het begin dat ik in Thailand verbleef deden zij een spel met papier.
  Het papier werd vergeleken met jou duim(nagel).
  Zij vouden het papier op een aparte wijzen en maken er een gat in ter grote van jou duim nagel.
  Na het open vouwen van het papier bleef er een gat over wat dan overeen kwam met de
  omvang van jou penis.

  Ik weet niet meer hoe het precies in zijn werk ging qwa vouwen.
  Misschien weten mensen wel hoe het gaat.

  Ik heb mij kostelijk vermaakt met deze Thaise mannen.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 16. Kees zegt op

  De Thai verstaan onder een groot mannelijke lid iets anders dan wij. Wij meten de lengte, de Thai de omvang. Die lengte is vrij onbelangrijk, de dikte is alles. Vandaar die wens tot inspuiten om het geslacht dikker te laten lijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website