Voor vele Thaise vrouwen is het een bekende reddingsboei uit armoede en uitzichtloosheid: een buitenlandse man met een goed gevulde portemonnee. Omdat de 24-jarige Thaise schone Praiya Suriya uit Khon Kaen ervaringsdeskundige is, wil ze tegen betaling (hoe anders ook) andere Thaise vrouwen de fijne kneepjes van het golddiggers-vak leren.

Ze weet waar ze het over heeft want ze beweert met meer dan 5.000 mannen te hebben gedatet. Suriya wil haar kennis aan andere vrouwen overdragen en biedt daarvoor een online-cursus aan.

Op haar Facebookpagina, die meer dan 35.000 fans heeft, staan foto’s van de aantrekkelijke dame die zegt aanbidders en sponsors te hebben van over de hele wereld. Ze wist bij veel mannen het hoofd en andere lichaamsdelen op hol te brengen, dat leverde haar overnachtingen in vijfsterrenhotels op, maar ook dure vliegreizen, sjieke etentjes en goud plus juwelen.

Voor slechts 14.000 baht (ongeveer 370 euro), biedt ze een online lessenpakket aan waardoor landgenotes makkelijker buitenlandse mannen aan de haak kunnen slaan. Door haar jarenlange ervaring weet ze na tien minuten al of een potentieel slachtoffer wel de benodigde duiten heeft. Suriya laat verder weten dat door haar hulp zeker honderd Thaise vrouwen een rijke buitenlandse huwelijkspartner vonden.

De cursus is een groot succes, verklaarde ze aan Thaise media. Ze heeft zelfs al medewerksters in dient moeten nemen om alle vragen en aanmeldingen op Facebook te kunnen verwerken.

28 reacties op “Thaise geeft les aan ‘golddiggers’: Zo sla je een rijke buitenlandse man aan de haak!”

 1. Ger zegt op

  Ik denk zelf dat deze dame niet genoeg sponsors meer heeft en probeert op een ander manier geld binnnen te harken
  Namelijk een soort van cursus om haar medelandgenotes te plukken.

  • lomlalai zegt op

   nee hoor, ook al heeft ze nog genoeg sponsoren dan nog zal dit kaliber vrouwen iedere kans aangrijpen om het nóg beter te krijgen want “genoeg” komt niet voor in het woordenboek van deze dames….

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Die jonge farangs op de begeleidende foto’s lijken bepaald niet tot de doelgroep te behoren. Qua aantrekkelijkheid misschien wel, maar of ze op die leeftijd al goed in de slappe was zitten? Een voetballer misschien? Die zijn rijk en..jong. Ideaal voor golddigger! Je hebt er in bed tenminste ook nog wat aan en je staat niet voor schut als je ermee over staat gaat zoals wanneer je hand en hand gaat met een ouwe knar! Deze heren lijken eerder low budget travellers, dan Hilton gangers.

 3. chris zegt op

  Al een date gehad met 5000 mannen. Laten we eens aannemen dat je twee mannen per dag date. Dat zijn dan 2500 dagen oftewel dat nemt 6 jaar en 9 maanden in beslag. Ze is nu 24 , dus ze is er al als 17-jarige mee begonnen. Geloof je het zelf?
  Ze bedoelt waarschijnlijk dat ze 5000 Facebook vrienden heeft die ze allemaal wel eens een berichtje heeft gestuurd, op een bepaalde dag….en dan zegt FB bijvoorbeeld: “date: 23 June”.

  • Khun Peter zegt op

   Haha, het is een slimme dame die haar landgenoten een poot probeert uit te draaien. Een zakenvrouwtje.

   • David H. zegt op

    @Khun Peter
    Alhoewel met het kopieer gedrag van de Thai moeten er toch maar enkele cursus betalend nemen en dan verder verkopen / aanbieden ….

 4. kevin87g zegt op

  Ik denk dat er voor veel farangs een paar cursussen moet komen:

  Mensenkennis
  Leer de Thai uit het nachtleven kennen
  Hand op de knip houden

  En een Niet-intrap-cursus.

  (niet dat ze allemaal hetzelfde zijn natuurlijk.. ken genoeg farangs die wel echt een leuke vrouw hebben, meestal wel rond eigen leeftijd, en jaren gelukkig zijn.)

 5. Hans van Mourik zegt op

  Ikzelf heb òòk meer dan 5000 faceboekvrienden,
  en voor zo’n 95% (inmiddels) thaise vrouwen.
  Dat komt omdat ik zo’n 10 jaar engelse les heb gegeven voor de thaise-government-basisscholen,
  en al mijnleerlingen inmiddels volwassen zijn.
  Daarnaast heb ik gelukkig geen huwelijksaanzoeken van deze dames.,omdat zij inmiddels weten dat ik slèchts een AOWtje en een aanvullend pensioentje geniet…en meer niet.

 6. Pat zegt op

  Niet dat ik enig respect heb voor deze dame, maar toch wens ik haar alle succes toe!

  Misschien kan zij er immers voor zorgen met haar vals karakter dat de meest idiote en achterlijke mannensoort, namelijk de naïeve man die zich op een simpele voorspelbare manier laat pluimen door een vrouw, ooit wel zal verdwijnen…

  Geen gram begrip voor een Westerse man die in de val trapt van een Thaise of andere vrouwelijke golddigger!!!

  Go for it Praiya Suriya, go for it.

 7. Jean zegt op

  En dat geld…dat zie je NOOIT meer terug….
  Gewoon je verstand gebruiken en je NIET met zielige verhaaltjes op laten zwepen.
  Lukt het bij jou niet dan gaan ze naar een ander….heel simpel……
  En de uitdrukking van : Uitzonderingen bevestigen de regel”. Nou lus er wel pap van …
  Een goede opmerking van Kevin87g…een niet intrap cursus… Bij deze. Gratis..

 8. Pat zegt op

  Voor alle duidelijkheid, mijn kritiek slaat niet enkel op de rijke westerling die zich op een onnozele wijze in de doeken laat doen.

  Ook de westerling die met een klein loontje of pensioentje moet rondkomen en zich zo snel laat verleiden en niet door heeft dat hij misschien wat verstandiger moet omgaan met relaties, vind ik een absolute mislukkeling waarmee ik totaal geen medelijden heb als hij later moet vaststellen dat de dame toch niet zo verliefd was op hem.

  Misschien vind ik het zelfs nog zieliger voor de arme westerse man dan voor de rijke, want die laatste beseft het mogelijk meer dan de eerste groep!

  De eerste 5 jaar geen euro of Baht uitgeven aan je nieuwe partner, is mijn advies, daarna kan je financieel uitpakken.
  Als ze na een paar maanden al afhaakt, dan weet je genoeg!

  • Ger zegt op

   Het vervelende van deze dame is dat haar nieuwe slachtoffers vrouwen zijn op zoek naar een beter leven of zoiets. En zij vraagt dan voor Thaise maatstaven belachelijke bedragen. Zoals vaker in Thailand zijn de mensen vaak goedgelovig en laten zich beetnemen door in te gaan op babbeltrucs, Ponzi-schemes en meer. En dan nu weer eens een verhaal van deze dertiger !! Ja echt wie gelooft dat dame 24 is heeft geen kennis van Thaise jonge dames. Heb het het even gechecked en leeftijdsgenoot van rond de 25 gevraagd hoe oud ze haar schatten. Kwam dus rond de 35 uit.

  • Marco zegt op

   Beste Pat,

   Ik begrijp uit je bijdrage dat je een expert bent op het gebied van relaties.( met name tussen Thai en westerse mannen)
   Ik ga ervan uit dat je een succesvolle relatie hebt dit kan haast niet anders.
   Misschien iets voor jou om hier een cursus op te starten ter bescherming van de westerse man.
   Verdien je nog wat ook.

   • Pat zegt op

    Beste Marco,

    Ik weet niet of jouw complimentje gemeend is of eerder wat neerbuigend bedoeld is, maar ik wil gewoon wijzen op wat meer realisme en wat meer ratio en wat meer gezond wantrouwen.

    Ik heb weinig respect voor lichtgelovige mensen, al vind ik het op zich zeker geen slechte karaktertrek…

    Kijk, ik ben een vrouwenzot pur sang, ik zou het zelfs met een lantaarnpaal doen, maar geen enkele vrouw krijgt mij zo ver dat ik mijn geldbeugel of creditcard ga bovenhalen.

    Ik heb nooit de hopeloosheid gesnapt van mannen die zo snel trouwen met een buitenlandse partner, en daarna dan verwonderd zijn dat het geen groot succes was.
    Het hoeft dan zelfs nog niet over geld te gaan, het kan ook over cultuurverschillen gaan en dergelijke…

    Ofschoon ik dus zeker geen expert ben zal het mij nooit overkomen dat een vrouw mij zo zot krijgt dat ik haar na korte tijd al ga financieren.

    Het vlees is zwak, maar mijn verstand haalt gelukkig altijd de bovenhand.

    Daardoor heb ik altijd een zeer positieve kijk gehad op vrouwen, vermits ze mij nooit hebben bedrogen of gepluimd. Zelfs geen poging hebben ze gedaan!!

    Je dwingt geen respect af als je zo snel over de brug komt met geven en toestaan!

    • Marco zegt op

     Beste Pat,

     Je zegt het zelf al ” ik ben een vrouwenzot” dit soort vrouwen gedijt daarop.
     Het maakt niet uit of ze uit Thailand of van de Zuidpool komen er zijn slachtoffers genoeg.
     Maar wat jij suggereert de eerste vijf jaar niks is weer het andere uiterste.
     Doe gewoon normaal denk na maar te veel achterdocht is ook niet goed.
     Dat vergalt je leven.

 9. Gerard zegt op

  De cursus zal zeker niet alleen over het ontdekken van de financieel beter gestelden, maar ook het herkennen van de echte hoerenlopers die zich niet laten binden en bijv. van gebied tot gebied (Pattaya, BKK, Hua Hin Phuket), de Philipijnen als Angel City frequenteren.
  Nu maken de thaise vrouwen elkaar goed gek door elkaar succesvolle verhalen van vooral andere vriendinnen rond te bazuinen, dat maakt ze ook erg moedeloos.
  Ik krijg af en toe ook de wind van voren en dan zeg ik maar weer eens: als het je om het geld te doen is ga dan maar op zoek. Nu wij zijn 9 jaar bij elkaar en zijn blijkbaar mijn andere kwaliteiten, lief zorgzaam en haar laten beseffen dat door te sparen ze haar doelen ook kan bereiken (auto, huis, land etc) nog steeds doorslaggevend. We hebben meestal korte heftige explosies, maar kunne daarna ook makkelijk hier met humor over heen stappen.

 10. thea zegt op

  Wat een keiharde reactie op een vrouw die haar geld probeert te verdienen.
  Ze woont niet in nederland maar in een land waar je echt voor je eigen inkomen moet zorgen.
  Ik neem haar helemaal niks kwalijk.
  Maar oude mannetjes met een jong meisje ( wat ik misdadig vind) dat kan allemaal wel

  • Leo Th. zegt op

   Zo is het maar net Thea, waarom de meeste reacties negatief zijn op het initiatief van deze Thaise dame, waarmee zij denkt anderen wat bij te brengen, c.q. rijker en eventueel gelukkiger te maken, met voor haarzelf een goed verdienmodel, is mij een raadsel. Op vrije markt economie valt toch niets aan te merken? En de praktijk is toch overduidelijk, héél veel mannen zijn ‘graag’ bereid om flink in hun buidel te tasten voor het gezelschap van een Thaise schone. Gewoon een slimme zet en er is duidelijk vraag naar!

  • theoS zegt op

   Hey, thea jaloers? Een ouwe bok lust ook nog wel een groen blaadje. En waarom kan dat niet? Die meisjes bieden zich aan voor geld,dus gekochte waar. Niks in de weg mee.

  • RuudRdm zegt op

   En toch is dat niet helemaal waar. Natuurlijk probeert de dame in kwestie de kost te verdienen, en natuurlijk gaat ze er voor om haar bankrekening te doen groeien. Het gaat echter om de manier waarop en de keuze die ze maakt dit soort praktijken te omhelzn. Als het waar is dat deze praktijken zonder meer gangbaar zouden zijn, dan zouden veel meer Thai zich op dit soort storten. Niets is minder waar: het gros van de Thai werkt zich voor weinig geld een slag in de rondte. Dat dit soort praktijken kunnen is mede te danken aan het goede voorbeeld dat de Thaise bovenlaag geeft, en het signaal dat zij uitzendt, namelijk: dat het niet uitmaakt je van frauduleuze praktijken te bedienen.

 11. John Chiang rai zegt op

  Een goede zakenvrouw die clever genoeg is om te weten,dat veel jonge thaivrouwen van zo’n leven dromen, en dom genoeg zijn om haar te volgen. Aan de andere kant heb je ook genoeg mannen,waaronder ook rijke mannen die met hun( beste )deel denken,zodat je maar nooit weet hoe de koe een haas vangt. In vergelijk tot de gemiddelde Thai,is een farang al snel rijk te noemen, en daarbij speelt meestal het uitzien,en zijn leeftijd geen enkele rol,al denken vele deze Don Juans hier zelf anders over.

 12. RuudRdm zegt op

  Het is allemaal slechts een kwestie van “scam”! Zoals ook het aanprijzen van witmakers, de belofte van grote winsten bij achteraf malafide gebleken investeringen, zelfs de aankoop van een Bentley, die gestolen blijkt in GB. Het gaat altijd om bluf, holle retoriek, en om show-off. Ook zij zal goedgelovige mede-Thai weten te vinden, en aan hen grof verdienen. Totdat iemand haar bij het gerecht aanklaagt omdat ondanks cursus geen farang geïnteresseerd bleek.

 13. henk zegt op

  Ongeveer 5 jaar geleden was ik voor de laatste keer in thailand , ik was toen 62 jaar als dan in de bar een
  meisje van rond de 20 jaar bij je komt zitten en mee naar je hotel wil dan weet je toch genoeg.
  Dat doet ze echt niet omdat je zo knap en sportief bent. Je hebt zelf toch ook verstand of werkt dat op zo’n moment niet meer ?

 14. Wim van Beveren zegt op

  Misschien moet er eens een farang beginnen met een cursus “hoe kom je er vanaf”

 15. J.H. zegt op

  Begrijp niet wat mensen in die meid zien? Knap/leuk vind ik haar niet maar er schijnen nog steeds zoveel naieve mensen rond te lopen……..ik heb ze gezien en zie ze nog steeds…….ze trappen er met open ogen in! Heb absoluut geen medelijden met deze mensen. Zag een filmpje van die meid, verwaande kop, kan niet zingen en heeft van dat achterlijke diva gedrag. Er lopen er trouwens wel meer rond in Thailand met zo’n nep hi-so neus……….ze geloven zelf dat ze het helemaal gemaakt hebben maar ze kunnen zelf niet eens fatsoenlijk een bed opmaken. Oh ja……..alles voor geld…..hoe maakt niet uit!

 16. Farang Kinio zegt op

  Dit is gewoon een uiterst gewiekste dame die, nu bekend is bij haar mannelijke evenknie hoe zij te werk gaat en daadwerkelijk in haar hoge hakken staat, het nu op een andere tour gooit nu de geldkraan enigszins gesmoord wordt.
  Waarom zou je anders zo’n ‘cursus’ aanbieden die voor de gewone Thaise dame al een fortuin is…(?)
  Mevrouw plukt nu gewoon van haar hoopvolle, arme, soortgenoten waarvan de meeste nog onbedorven zijn en van een beter leven dromen.

  Deze dame 24 jaar?, geloof er niks van. Ze is zeker ouder. Als je goed bekend bent met Thaise dames kun je dat zo aan haar foto zien. Daar is vast menig Baht biljet ook aan schoonheidsoperaties gespendeerd qua gezicht en andere lichaamsdelen.

  In mijn ogen een oplichtster.

 17. Treech zegt op

  Mijn eerste indruk op de foto die van “haar” getoond werd is: dit is een ladyboy.
  Hetgeen niet wegneemt dat alle bovenstaande commentaren waar of niet waar zijn.
  Hetzij slechts gezegd.

 18. Dick zegt op

  ze is 24 jaar en 5.000 dates gehad. even rekenen: vanaf 16 tot en met 24 jaar is 9 jaar. 5.000 gedeeld door 9 is 555 dates per jaar. Dat zijn 10,6 dates per week en dus 1,5 dates per dag.
  1,5 dates per dag gedurende 9 jaar……………………….als ze op haar 15e is gestart dan is het 1,37 dates per dag en op haar 14e dan is het 1,24 dates per dag.
  Deze dame heeft een goede fantasie en haar cursus is bedoeld om zelf rijk te worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website