Thaise dorpelingen verdenken Google Street View van spionage

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
16 augustus 2013

In de Westerse pers is er aandacht voor een opmerkelijk incident in Thailand. Thaise dorpsbewoners hebben de bestuurder van een Google Street View-auto opgepakt, omdat ze bang waren dat de auto werd ingezet om te spioneren.

Google Street View is een mobilemappingdienst van Google Inc., die de internetgebruiker de mogelijkheid biedt 360°-panorama-foto’s te bekijken van straten op straatniveau. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth en werd gelanceerd op 25 mei 2007.

Volgens The Guardian waren de bewoners van het Thaise Sa-eab (615 kilometer ten noorden van Bangkok) bang voor pottenkijkers. Dit heeft te maken met de plannen voor de bouw van een grote dam in de buurt van hun dorp.

Toen ze de vreemd ogende Street View-auto met camera op het dak door hun dorp zagen rijden, blokkeerden een twintigtal bewoners de weg. De Thaise bestuurder van het voertuig werd uit zijn auto gehaald en werd door het dorpshoofd ondervraagd.

Boeddha

De bestuurder moest vervolgens in de dorpstempel bij een Boeddha-beeld zweren, dat hij niks met de bouw van de dam te maken zou hebben.

De dorpelingen zijn er ondertussen achter dat de man geen kwaad in de zin had. Ze hebben hun excuses aangeboden aan de bestuurder en Google.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise dorpelingen verdenken Google Street View van spionage”

  1. Khun Peter zegt op

    Grappig, ik heb altijd begrepen dat spionnen niet willen opvallen (behalve James Bond dan). Dat zouden de dorpelingen toch ook moeten weten? Meer voor de hand liggend is een bezoeker van een andere planeet, haha.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website