De regering van Thailand heeft bij de Verenigde Staten geklaagd over een tweet die Lady Gaga vorige week heeft verstuurd.

“Ik ben klaar voor vijftigduizend schreeuwende Thaise monsters”, liet Gaga op Twitter weten, direct na aankomst in Bangkok. “Ik heb zin om een nep-Rolex te kopen.”

De Thaise hoofdstad staat erom bekend dat er veel replica’s verkocht worden. Veel van die replica’s zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en komen uit China. Het gaat vaak om dure merken als Prada, Gucci en Louis Vuitton.

Bedreigd

Toch raakte de tweet van Lady Gaga een open zenuw en reageerden sommige Thai furieus. Het Thaise ministerie van Handel zegt dat Lady Gaga haar fans zou moeten aansporen om geen nepartikelen te kopen. Lady Gaga heeft op Twitter 25 miljoen volgers.

De Azië-tournee van Lady Gaga doet veel stof opwaaien. Het concert in Jakarta werd vorig weekend afgezegd nadat de zangeres door fundamentalisten was bedreigd. Een week eerder protesteerden christenen in Manilla ook tegen een optreden van de Amerikaanse.

Bron: NOS.nl

7 reacties op “Thailand klaagt over Lady Gaga”

 1. BramSiam zegt op

  Nog steeds denkt men problemen te kunnen oplossen door de boodschapper (boodschapster) aan te vallen. Ik denk niet dat lady Gaga nep-Rolexen verkoopt. Wel wijst ze op haar manier op deze misstand. Ook goed dat ze de fundamentalisten laat zien dat er grenzen zijn aan hun bemoeizucht met de leefwijze van mensen die vrijheid wat hoger in het vaandel hebben. Kortom ze laat mensen in de spiegel kijken en kennelijk houden die niet van wat ze daar zien. Sterker nog ze ontkennen wat ze daar zien en geven de schuls aan de spiegel.

 2. Alex Huysmans zegt op

  Alhoewel ik geen fan ben van Lady Gaga kan ik BramSiam alleen maar gelijk geven.

  • siamees zegt op

   Ik ben het volkomen met je eens Alex en Bram. Ik had al gereageerd op het vorige artikel wat betreft Lady Gaga maar zoals ik verwachte werd mijn stukje niet geplaatst, het lijkt soms wel of de redactie van dit blog zelf niet al te goed met kritiek op de Thai kan omgaan wat ik ten spijtigste betreur. Ik hou ook van Thailand en de Thai maar goed en kwaad heb je overal en het roze paradijs met heiligen dat bestaat niet, maar toch blijft het een prachtig land om te vertoeven met nog vele leuke andere dingen bij deze gezegd.

   Moderator: Tekst is aangepast vanwege teveel generaliserende opmerkingen over de Thai. Gebruik bijwoorden van kwantiteit als ‘veel, meeste’ en er is niks aan de hand. “Nederlanders vullen een euthanasieverklaring in, terwijl ze een joint in de mondhoek hebben. Hun vriendinnen zijn vanochtend in een abortuskliniek” klopt ook niet. Of wat dacht je van deze “Mannen die alleen naar Thailand gaan zijn sekstoeristen”.

   • siamees zegt op

    Als jij dat generaliseren noemt dan is dat jouw mening ik respecteer dat volkomen, maar ik vind van niet en dat is nou eenmaal mijn mening, ik vind het heel spijtig dat mijn reactie niet volledig geplaatst werd en herken mij dan ook niet in dit ingekorte stukje met mijn visie over de Thaise samenleving die ik trouwens deel met vele andere farangs, farangs die niet in een utopie leven maar met hun beide voeten op de grond en een nuchter hoofd dagdagelijks in Thailand leven . Bij deze is deze discussie voor mij gesloten, met vriendelijke groeten en tot de volgende keer.

 3. Willem van Doorn zegt op

  Lady Gaga, ik had nog nooit van haar gehoord. Heb ik daar iets van waarde aan gemist?

 4. Harry N zegt op

  Ik denk dat de regering van Thailand maar beter niet had kunnen klagen gezien hun eigen gedrag de afgelopen dagen in het parlement. Totaal onwaardig dat geschreeuw van Members of Parliament waarvan je toch minstens wat normen en waarden zou mogen verwachten.

 5. Dennis zegt op

  Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten!

  Thailand had er beter aan gedaan om deze (waarschijnlijk niet eens serieus bedoelde) opmerking volledig te negeren. Wat wil Thailand hiermee bereiken? Worden de Thais beledigd? Is het misschien een pertinente en grove leugen dat er in Thailand nep-Rolexen verkocht worden? Is de staatsveiligheid in gevaar? Niks van dat alles!

  Lady Gaga heeft, net als iedereen, recht op haar eigen mening. Dat had Thailand zich ook moeten realiseren en bovendien is Lada Gaga (gelukkig) geen vertegenwoordigster van de Amerikaanse overheid.

  En ja, tot slot en bovenal: Je koopt toch overal in Thailand nep-Rolexen, nep Jeans van Diesel, G-star of Armani? Als de Thaise overheid zo serieus is om nep-artikelen aan te pakken, dan kan ze beter beginnen met het sluiten van de winkels die dit verkopen. Dat levert dan wel flinke leegstand op op Petchburi Road, MBK en op Sukhumvit en half Pattaya kan ook gesloten worden, maar je hebt principes of je hebt ze niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website