kataleewan intarachote / Shutterstock.com

Klagen Nederlanders en Belgen weleens over hun pensioen, het kan altijd nog erger. Bijvoorbeeld als je politieagent bent in Thailand en tegen je pensioen aanloopt. Omdat het pensioen geen vetpot is en door de hoge inflatie, volgen agenten van politiebureaus in Bangkok een kapperscursus om na hun pensioen nog een behoorlijk inkomen te hebben.

Voor sommigen is het ook een manier om de verveling te verdrijven wanneer ze stoppen met hun werk. In Thailand kunnen agenten op hun 60-ste met pensioen. Of zoals de Belgen zeggen: op pensioen.

De cursus is een idee van het Department of Skill Development van het ministerie van Werkgelegenheid. Er zijn inmiddels drie klassen met elk 20 agenten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Politieagenten in Bangkok volgen uit nood een kapperscursus”

 1. Geert zegt op

  Heeft iemand een idee wat het pensioen van een politie agent is in Thailand?

  Ik heb altijd gehoord dat politie en leger een goed pensioen hadden.

  • Cornelis zegt op

   De hoogte zal o.a. afhangen van rang en dienstjaren. Voor een gewone politie-agent in de laagste rangen die vaak maar tussen de 10.000 en 20,000 baht per maand verdient zal ook het pensioen geen vetpot zijn.

 2. Ron zegt op

  Ze kunnen toch al knippen en scheren, dat leren ze al op de academe bij het uitschrijven van een boete die dan in eigen zak verdwijnt.

 3. Will Wokke zegt op

  Ik heb een oud onderwijzer in SakonNakhon gesproken die was 61, een naar met pensioen. Had lesgegeven op high school. Zijn pensioen was 30,000 bath thai

  • Lessram zegt op

   30.000 Baht per maand (ongeveer 750 Euro momenteel).
   Aannemende dat hier niet ook nog eens een AOW bij komt (?); Is dat veel of weinig in Thailand, gezien de levensstandaard en levensonderhoudskosten?

   • TheoB zegt op

    We dwalen wel weer een beetje af, maar ik vind de volgende info toch wel noemenswaard:

    Het minimum dagloon sinds 01-04-2018 is afhankelijk van de regio en ligt tussen ฿308 en ฿330. Omdat in Thailand 30 dagen per maand (en vaak meer dan 8 uur per dag) gewerkt wordt ligt het minimum maandloon dus maximaal tussen ฿9240 en ฿9900. ‘N dag niet gewerkt is ‘n dagloon minder.
    Een pensioen van 3 keer het minimumloon is dus behoorlijk ruim. Óf het minimumloon is te laag.
    https://www.bangkokpost.com/news/general/1397454/new-minimum-wage-ranges-between-b308-and-b330
    De Thaise overheid keert ook een ouderdomspensioen uit aan 60-plussers zonder vast inkomen uit salaris of pensioen en die niet in een bejaardenhuis van de overheid wonen. 60-69 jaar: ฿600/mnd; 70-79 jaar: ฿700/mnd; 80-89 jaar: ฿800/mnd; vanaf 90 jaar: ฿1000/mnd.
    http://www.pension-watch.net/country-fact-file/thailand/
    De door Will Wokke genoemde oud-onderwijzer moet dus zien rond te komen van ฿30k/mnd. 🙂

 4. tom bang zegt op

  Volgens mij is het zo dat je net als in Nederland een staats pensioen krijgt, maar dat is belachelijk laag en ik hoorde dat het met 60 jaar baht 600 is en met 70 baht 700 en zo verder.
  Daarnaast krijg je als je geluk hebt ook nog van de baas iets mee en daar heb ik ook al verschillende dingen van gehoord, zelf bij de baas ieder maand een bepaald bedrag aan de kant leggen en dat verdubbelt hij dan en als je 60 bent krijg je het uitbetaald en bij sommige bedrijven krijg je 2 jaarsalarissen mee.
  Maar net zoals in Nederland is het hier geen vetpot en kun je dus beter zelf voorzorgsmaatregelen nemen.
  En volgens mij is het nu nog zo dat iedereen hier met 60 met pensioen kan gaan niet alleen de politie, maar dat er plannen zijn om de leeftijd te verhogen.

 5. Henk zegt op

  Als “eenvoudig” politie beambte kun je het beste weer je uniform aantrekken, langs de weg gaan staan en 500 bht vangen bij iedereen die geen helm heeft. Hier zijn ze al jaren in geschoold.

 6. Dennis zegt op

  Beetje “fake news”, want de inflatie in Thailand is helemaal zo hoog niet. Als politie-agenten er een baan bij moeten nemen om rond te komen, dan suggereert dat eerder iets anders. Volgens de Engel-curve nemen je bestedingen toe naarmate je inkomen stijgt. Misschien dat de “secundaire” inkomsten toch hoger waren dan ik aannam…

 7. Harmen zegt op

  Hi, mijn vriendin is ook bij de politie maar moet tot haar 65 ste werken, als ze dat haalt krijgt ze 25000 tbh, als pensioen.werkt in bbk.
  grtjs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website