Uber wil met een opvallende video de gevolgen van een auto-overschot in Aziatische steden laten zien. De tv-spot is gemaakt door een Zweeds bureau en voor het grootste deel opgenomen in Bangkok.

Het producent van de video gebruikte meer dan 200 figuranten in de spot. Met kartonnen dozen die auto’s uitbeelden laat het taxi- en autodeelplatform zien hoe absurd het auto-overschot in Bangkok is.

De muziek komt uit de Disney-film ‘Jungle Book’ (het nummer heet ‘Bare Necessities’, oftewel ‘levensbehoeften’). Met de commercial hoopt Uber consumenten te overtuigen vaker een auto te delen of een taxi te bestellen.

“Met de kartonnen dozen dramatiseren we de verkeerssituatie. We benadrukken grappige, absurde en soms irritante situaties die we dagelijks tegenkomen op de weg”, zegt marketingdirecteur Esh Ponnadurai van Uber Azië.

Video Uber opgenomen in Bangkok

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Opvallende video van Uber opgenomen in Bangkok (video)”

 1. DJ zegt op

  Hoe je ook over Uber wil denken, hier hebben ze toch wel een punt meen ik. Niet voor niets is de Zondag mijn favoriete dag in Bangkok, de enige dag dat je een grote kans hebt om je normaal met een taxi te kunnen verplaatsen zonder voortdurend in een file te staan.
  Ik heb meerdere malen gedacht hoe mooi het zou zijn als in steden als Bangkok, er zijn er overigens vele in de wereld, alleen openbaar vervoer en taxi’s in het centrum zouden worden toegelaten, dan zou de stad zomaar een stuk leefbaarder worden en de bereikbaarheid enorm toenemen.
  Dit kan natuurlijk alleen maar met enorme parkeervelden aan de rand van het grote centrum vanwaar men verder gaat met trein, metro, bus of taxi die op termijn natuurlijk allemaal met accu en zonne energie zullen worden aangedreven.
  Nu wellicht nog ondenkbaar maar eens gaat het natuurlijk gebeuren, eens als de verstikkende uitlaatgassen niet meer te verdragen zijn en het verkeer niet sneller dan 10 meter per uur rijdt.
  Ik ga het allemaal niet meer meemaken maar over 50 jaar zal men terugkijkend naar onze tijd lachen om de “middeleeuwen” van de mobiliteit, zoiets.

 2. pw zegt op

  Prima filmpje.

  Heeft u overigens de actuele situatie in Delhi nog meegekregen?…
  Het lijkt erop dat we geheel gek geworden zijn.

  https://nos.nl/artikel/2202153-noodsituatie-door-smog-in-gaskamer-new-delhi.html

 3. Nicky zegt op

  Wat ik nooit heb begrepen in Bangkok, waarom hebben ze geen parkeerplaatsen bij de BTS stations. Nu moet je een taxi nemen om bij het station te komen. Zou zo eenvoudig zijn

  • chris zegt op

   Heb je wel eens voor parkeren in Bangkok betaald? Wel….parkeerplaatsen nemen de ruimte in van grond die veel geld waard is en waar projectontwikkelaars al geruime tijd geleden op gedoken zijn. Deze ontwikkelen dan projecten waarmee geld te verdienen valt (condo, winkelruimte) en aangezien geen enkele Thai bereid is (veel) voor parkeren te betalen is een betaald parkeergarage absoluut niet rendabel.
   Ik durf wel een gokje te wagen dat het parkeerterrein bij BTS MoChit nog niet half vol zou zijn als de autobezitter daar 200 of 300 Baht per dag zou moeten betalen. Nu puilt het elke dag uit: graits….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website