Wie in Thailand zich op de weg begeeft ziet steeds meer wielrenners in volledige outfit en soms ook met dure fietsen. Zelfs premier Prayut heeft de bevolking opgeroepen om meer te fietsen. 

Om de Thai op de fiets te krijgen worden er ook steeds meer fietspaden aangelegd. Her en der zie je verschijnen. Dat is geen overbodige luxe omdat het verkeer in Thailand niet bepaald fietsvriendelijk is.

Dat sommigen nog wat moeite hebben met deze nieuwe trend blijkt wel uit de bovenstaande foto. Of misschien toch een vlaag van verstandsverbijstering?

Amazing Thailand!

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Opmerkelijk: Fietspad met hindernissen in Thailand (foto)”

 1. chris&thanaporn zegt op

  Dit is het fietspad in Chiangmai? naast het kanaal(Chonphrathan Road).
  Levensgevaarlijk en er ontbreken gedeeltes.
  Dus er zijn betere opties in en rond Chiangmai en dit is absoluut weer eens Thailand op zijn best!

  • Daniel VL zegt op

   Dit is de weg van Nongkwai richting Chiang Mai. Ik gebruikte deze weg dagelijlks gewoonlijk vertrekkende van CM om terug te komen de andere zijde.
   Op een gegeven ogenblik waren ze aan het werken, het leek of men de weg ging verbreden. Enige tijd later gebruikte ik deze weg weer en stel ik vast dat ik in het oprijden verkeerd gereden heb. Zoals op de foto te zien is het fietspad dubbel richting. Groot probleem er is niets aangeduid waar ge naar de overkant moet gaan om het fietspad te gebruiken. De paaltjes staan er vooral bij kruisingen met zijwegen en daar moet men stoppen. Zelfs het pad stop een onmogelijke plaats, Als men ooit eens geld heeft zal men wel een verder doen (als men het niet vergeet);

 2. erik zegt op

  Die palen staan er om 3- en 4- en meerwielers daar weg te houden en dat is een zwaktebod; je moet gewoon handhaven als daar een onbevoegde komt rijden. Dus krijg je dit. En andere voertuigen nemen het open stuk zonder trottoirband en gaan er rijden, parkeren of een verkooptentje zetten.

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Dat soort paaltjes ben ik toch ook in Nederland tegengekomen op mijn racefiets. Gevolg: 1 nacht ziekenhuis en een flinke hersenschudding Wielrennen wordt inderdaad populair in Thailand! Doeken voor de mond tegen de uitlaatgassen! Heb er zelfs een zien fietsen met een compleet gasmasker. In de omgeving van Chiangmai. Helaas was ik weer net te traag met mijn fototoestel of telefoon (hetzelfde tegenwoordig)
  Heb ook de jaarlijkse beklimming van Doi Inthanon live mogen aanschouwen.
  Goed, er werd meer gelopen dan gefietst eigenlijk.
  Totaal uitgeputte Thais. Maar men ging door en dat verdient respect! De middenklasse uit Bangkok!

  Ik zag iemand met nog maar 1 wielrenschoen pogingen doen te fietsen!
  Mudbikes met van die dikke trekkerbanden waarop een uitgeputte Thai naar boven zwoegde!
  Ik ga ook volgend jaar!

 4. ruud zegt op

  1 paal in het midden van het fietspad was toch ook wel genoeg geweest?
  Zo smal zijn die 4-wielers nu ook weer niet.

 5. Eric zegt op

  Deze obstakels zijn hoogst waarschijnlijk bedoeld dat auto’s en vrachtauto’s er geen gebruik van kunnen maken! Thais nemen de verkeersregels niet altijd voldoende serieus!

 6. JWL zegt op

  Het kan erger…….

  In Hua Hin zag ik op de trottoir , speciale tegels voor blinden die eidigen bij een laantaarnpaal.

 7. JWL zegt op

  Aanvulling op mijn eerdere posting ; U ziet aan mijn taalfouten dat ik er al tegen aangelopen ben

 8. Stephan zegt op

  Fantastisch fantastisch daar wordt ik nou gelukkig van dat er fietspaden worden aangelegt in Thailand. Het blijft erg opletten op de fiets daar sommige autorijders denken dat een fiets ook een auto is. Lol

 9. Peter zegt op

  De Thai hebben weinig of geen respect voor fietsers of voetgangers dit in tegenstelling tot Belgen/Nederlanders.
  Moesten er helemaal geen paaltjes staan dan zou dit gedeelte voor de fietsers gewoon door automobilisten gebruikt worden. ! of 2 paaltjes was misschien ook genoeg geweest.

 10. Leo zegt op

  Ook hier in Udon Thani doet de plaatselijke overheid erg zijn best met het aanleggen van fietspaden. Vooral bij Nong Prachak Park. Heel goed. Maar war=t zie je als je daar langs rijdt? Volop geparkeerde auto’ s op die fietspaden.

 11. NicoB zegt op

  Elke verandering gaat met vallen en opstaan, ik hoop niet letterlijk.
  Het is een duidelijke kentering van beleid en dat verdient support.
  Op termijn is er toch sprake van een verbetering en alles dat daar aan bijdraagt is meegenomen.
  Prima plan, ga door.
  NicoB

 12. Jos zegt op

  Ja een fietsland is Thailand echt niet,een moterbike land ja. Er zal veel moet veranderen denk ik? Hoe veel Thai fietsen? Je moet je ook eerst beveiligen tegen de loslopende honden die fietsers achterna zitten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website