Omgekeerd etalage kijken in Thailand…

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
27 juni 2012

Een tijd geleden kwam ik rond zonsondergang op het lumineuze idee om na een paar uur lopen en fotograferen een Latte Macciatto te gaan drinken bij een van de bekende koffiehuizen aan Sukhumvitroad in Bangkok. Ik zat alleen aan een tafeltje, mijn blik richting voorgevel en had natuurlijk mijn camera bij me. In afwachting van het afkoelen van mijn drankje doorliep ik de bestanden in mijn toestel dat op een tafelstatiefje stond.

Tegenover mijn tafeltje is een raam van de grond tot aan het plafond. In de halve schemering zag ik allerlei mensen voorbij komen, een paar die op hun hurken in het zand rond de boom hun avondeten te eten. Soms stopte er een taxi om er een stelletje uit te laten en vaak liep dat de vrouw naar het grote langwerpige raam om even te controleren of de make-up weg goed was aan gebracht. Mijn camera staat op statief, de gebeurtenissen gaven een raar beeld; een gele muur, een raam, lichten van buiten en maar voorbijlopende mensen. Ik ben tenslotte fotograaf en begin dus maar te fotograferen voor een deel lui en voor deel druk met mijn koffie mijn camera registreert wel.

Ineens staan er vier meiden voor het raam. Het hele ritueel herhaalt zich van het controleren van de haren, de make-up en de kleding. Tot de laatste aan de beurt is. Een, zeker voor Thaise begrippen, lange vrouw in een strak zittende oranje jurk, goed verzorgt, vrouwelijk, staat voor het raam. Inmiddels is het al wat donkerder geworden en zijn de lichten binnen wat feller geworden. Ze kijkt naar mij en glimlacht. Ik glimlach terug. Zij wijst op mijn camera. Semi verbaasd gaat haar hand naar mond die een Oooooo vormt.

Ik blijf rustig zitten en moffel mijn camera niet weg. Vervolgens brengt ze haar andere hand naar beneden ter hoogte van haar kruis en duwt haar jurk strak. De vorm die daardoor ontstaat maakt mij duidelijk dat het niet helemaal om een dame gaat. Een beetje verbaasd begin ik hardop te lachen. Zij, aan de andere kant van de ruit, trouwens niet minder om mijn reactie. Vervolgens draait ze zich om en loopt weg.

Ik zit nog een beetje na te genieten en niet alleen van mijn koffie. Dit was een hele leuke, redelijke beschaafde kennismaking met een Thaise transseksueel. Een mooie beleving met een heel mooi mens.

Foto’s en tekst: Francois Eyck 

1 reactie op “Omgekeerd etalage kijken in Thailand…”

  1. M.C.Veen zegt op

    Haha mooi verhaal en ook een mooie dame aan haar figuur te zien.
    Als je meer ervaring op wilt doen hoef je daar op die zelfde straat alleen maar rond te lopen, laat in de avond of al in de nacht.
    Ik kreeg een knuffel en er werd wat getrokken (aan de arm). Maar ik was bang dat ik gerold zou worden in mijn achterhoofd.
    Mijn vriend die toen bij me was vond het fantastisch en vergat bijna dat hij een echte dame wilde versieren in Climax, een club in soi sip et (11) waar wij naar toe gingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website