Nu in Nederland warmer dan in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
24 juli 2019

En als het warm is dan gaan we naar het strand…. zoals hier in Scheveningen.

Voor het weer hoef je deze week niet naar Thailand. De temperaturen zijn meer dan tropisch, het is zelfs niet onwaarschijnlijk dat in Zuidoost-Nederland de 40 graden wordt aangetikt. Bizar toch?

Voor deze speciale gelegenheid even het weerbericht voor Nederland:

De zon schijnt vandaag weer volop en het wordt een uitzonderlijke hete dag. Het is om 10.00 uur ’s ochtends 25-30 graden. Vanmiddag wordt het 33-39 graden. Morgen opnieuw veel zon en dan kan het nog heter worden met 34 tot mogelijk 40 graden. Ook vrijdag is het met 32-38 graden nog heet.

Vanmiddag blijft het zonnig en wordt het uitzonderlijk heet. In het westen en noordwesten wordt het maximaal 33-34 graden. In het binnenland wordt het op de meeste plaatsen 35-37 graden en in het oosten en zuiden kan het 38-39 graden worden. In het zuidoosten is lokaal 40 graden niet uitgesloten. Mocht de temperatuur boven de 38,6 graden uitkomen dan is het de hoogste temperatuur die ooit in ons land is gemeten. Normaal is het eind juli 21-25 graden.

Vanavond en vannacht is er weinig bewolking. Om 21 uur is het nog 24 graden in het westen en 31 graden in het zuidoosten. Uiteindelijk koelt het af naar waarden tussen de 17 en 21 graden.

Morgen verandert er heel erg weinig. Het wordt opnieuw een uitzonderlijk hete dag. In de ochtend schijnt de zon weer flink en de temperatuur gaat weer rap omhoog. Rond het middaguur is het 28-29 graden in het noordwesten, 31 tot 33 graden in het midden en 34-35 graden in het zuiden van het land.

Ook morgenmiddag blijft het zonnig, maar het zuidwesten kan te maken krijgen met meer bewolking en wellicht een lokale onweersbui. De temperatuur stijgt verder en uiteindelijk komen de maxima uit op 32-34 graden in het uiterste noorden en noordwesten. In de rest van het land stijgt de temperatuur naar 36-38 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg en de Achterhoek wordt het op veel plaatsen 39, lokaal 40 graden. De wind waait uit het oosten en is matig en van een verkoelende zeewind is geen sprake.

Bron: Weeronline.nl

7 reacties op “Nu in Nederland warmer dan in Thailand”

 1. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Inderdaad heet!
  Nu momenteel is het binnen in huis 31°, buiten nog warmer.
  Het is nu beter om in Thailand verkoeling te gaan zoeken met dit mooie weer.

  Veel water, bier, cola, ‘sinaasappelsap en mooie uitzichten.
  Goede zomer toe gewenst aan allen.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 2. Sjaak S zegt op

  Hier in Thailand kun je tenminste nog met je airco afkoelen of een dagje shopping mall. Ga dat in Nederland doen. Daar is toch geen ontsnappen aan de hitte. Ik herinner me nog de overvolle zwembaden…ook geen plezier. Hier is het bad al “druk” met meer dsn vier mensen in het water….

 3. Daniël M. zegt op

  Vanmorgen het weerbericht gehoord voor Vlaams-Brabant en Brussel:
  Vandaag tot 38 of 39 graden en dus de warmste dag ooit.

  Volgende nacht blijft het warm: in de steden zal het tegen morgenvroeg niet kouder dan 26 graden worden…

  Morgen wordt het minder heet: tot 35 of 36 graden. Maar de luchtvochtigheid zal toenemen, waardoor het allemaal zeer plakkerig zal aanvoelen…

  Aanvulling op de kommentaar van Sjaak S:
  Ik ben het er volledig mee eens. Aan de Belgische kust mag je alleen in de bewaakte zones het water in en alleen als de redders aanwezig zijn. Dus ’s avonds na 18 uur, als het begint af te koelen en de temperatuur van het water het best is, mag je dus niet in het zeewater 🙁 In Thailand is dat dus geen probleem: altijd zeer aangenaam!

  • Siamees zegt op

   Gisteren effe 41 graden hier in Edingen (provincie Henegouwen).

 4. brabantman zegt op

  Alleen is het in meestal Nederland zo dat er na een of meerder warme dagen er een flinke onweersbui komt.
  Dan lees je o.a. weer over de volgelopen spoorwegtunnel in Eindhoven (meer dan een blamage na decennia) en dan is meestal gedaan met de zomer. Dus geniet er van in het kikkerlandje!

 5. Daniël M. zegt op

  Het is nu officieel:

  In Ukkel (officieel weerstation van het KMI in Brussel) is het rekord van de hoogste temperatuur uit 1947 iets voor 14u gesneuveld. In 1947 was het “na korrektie” ‘maar’ 36.6 graden. Iets voor 14u was het al 37.3 graden! En de temperatuur loopt nog verder op!!!

 6. Daniël M. zegt op

  Officiële cijfers van het KMI:

  40.6 graden in Kleine Brogel (Limburg) = hoogste temperatuur ooit in België!!
  39.5 graden in Ukkel (Brussel) = hoogste waarde in Ukkel ooit (KMI in Ukkel is zoals het KNMI in De Bilt)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website