Van Thailandbloglezer Jos Muijtjens, trompettist en manager van the Big to the Future Band uit Amsterdam/Maastricht, ontvingen wij een video van zijn optreden bij de olifanten ceremonie ter ere van de overleden koning Bhumibol.

Elf olifanten uit de Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal en tweehonderd mahouts bewezen dinsdagochtend de laatste eer aan koning Bhumibol. Bij de Grand Palace knielden de olifanten voor een portret van de koning, terwijl de mahouts de koninklijke hymne Sansoen Phra Barami zongen.

Daarna was er een eerbetoon aan de Roze Olifant op Sanam Luang en gaven ze een demonstratie voor de wachtende Thai. Tien olifanten waren wit geverfd. Witte (albino) olifanten zij zeer zeldzaam en zouden magische krachten bezitten. De kudde olifanten werd geleid door Plai Wan, een echte witte olifant. De jumbo droeg een portret van de koning.

Jos (uiterst rechts op de foto boven, met trompet) schrijft ons:

Wij toeren in December voor de 9de keer sinds 2013 in Thailand. Maar nu het volgende: Afgelopen dinsdag had ik als Maastrichtse trompettist de eer om de Amerikaanse versie van “Last Post” (Taps) en het Koninklijke Volkslied te mogen spelen bij de Ceremonie van Late King Bhumibol. Dit omgeven door elf olifanten van de Royal Elephant Kraal in Ayutthaya (daar woon ik ook sinds 2 jaar). Een video verslag hiervan is de hele dag op Thaise TV te zien geweest en in diverse Thaise kranten gemeld.

Muzikale groet,

Jos Muijtjens

https://youtu.be/z-0-gBi0U1Q

7 reacties op “Nederlander Jos Muijtjens bij olifanten ceremonie ter ere van koning Bhumibol (video)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Eervol, als je als “buitenlander” uitgenodigd wordt om dit te mogen doen!

 2. Ine zegt op

  Schitterend,een hele eer,
  Jos prachtig om dit te zien,en vanaf hier mee te maken.

 3. Renato zegt op

  Wat mooi !! Fijn dat je dit met ons deelt .

 4. Thea zegt op

  Prachtig en geweldig, respect !! Op facebook de hele video gezien.

 5. Foodlover zegt op

  Prachtig om hiervoor gevraagd te worden. Ut waors sjoen zoe te zien.

 6. Lunghan zegt op

  Geweldig, dit maakte echt indruk op mij.
  Zie ook de volledige video op:
  https://www.youtube.com/watch?v=FuB497EsBkQ

 7. T2 zegt op

  Jos, proficiat, dit moet een geweldige ervaring zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website