Mannen hebben vaker seks tijdens vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
14 juni 2012

Mannen voelen zich op vakantie sneller aangetrokken tot andere mensen. Daarnaast hebben ze tijdens de vakantie vaker seks dan thuis.

Dit is gebleken uit een online enquête onder 551 bezoekers van de website Reisgraag.nl.

Tevens blijkt dat de meeste mensen op vakantie vaker seks hebben dan thuis, maar dit loopt langzaam af naarmate men ouder wordt. Van de relaties die na de vakantie stukgelopen zijn heeft een derde in de leeftijdscategorie 18 tot 29 jaar als reden gegeven dat de partner te veel alcohol dronk.

Aantrekkelijker tijdens vakantie

Meer mannen (15,9%) dan vrouwen (6,1%) voelen zich tijdens de vakantie sneller aangetrokken tot andere mensen terwijl ze met hun geliefde op vakantie zijn. Jongeren onder de 18 jaar (24%) voelen zich, vergeleken met andere leeftijden, het meest aangetrokken tot andere mensen dan hun partner. Van alle respondenten vinden de personen tussen de 18 en 29 jaar (69,4%) andere mensen minder aantrekkelijk tijdens een vakantie met hun partner.

Meer seks op vakantie dan thuis

Meer mannen (58,9%) dan vrouwen (56,3%) geven aan dat ze meer seks hebben op vakantie. Ook is gebleken dat meer mannen (6,5%) dan vrouwen (4,6%) tijdens hun vakantie juist minder aan deze activiteit doen. Hoe ouder men wordt, hoe kleiner het verschil is tussen de frequentie van seks op vakantie en de frequentie van seks thuis.

Drank op vakantie betekent einde relatie voor jonge stellen

38,5% van de mannen en 43,8% van de vrouwen die hun relatie na de vakantie verbrak, geeft aan dat er vooraf al twijfels waren. Dit geldt vooral voor de mensen met een leeftijd tussen de 30 en 49 jaar (75%). Meer mannen (30,8%) dan vrouwen (12,5%) hebben hun relatie verbroken, omdat er tijdens de vakantie veel ruzie was.

Van de respondenten die jonger dan 18 jaar zijn liet 50% weten dat ze de relatie beëindigden, omdat er overspel gepleegd was. De meeste mensen tussen de 18 en 29 (27,3%) gaven als reden dat hun partner te veel dronk.

12 reacties op “Mannen hebben vaker seks tijdens vakantie”

 1. fransamsterdam zegt op

  Uit het feit dat 15,9% van de mannen zich tijdens de vakantie sneller aangetrokken voelt tot andere mensen, kan natuurlijk niet de conclusie getrokken worden dat mannen zich op vakantie sneller aangetrokken voelen tot andere mensen.
  Dan zul je toch echt eerst moeten weten hoe het met de overige 84.1% van de mannen zit.

 2. Sir Charles zegt op

  Die cijfers en percentages zeggen me niet zoveel wél dat veel mannen zich snel kunnen aangetrokken voelen tot andere mensen met name op bepaalde plekken in Thailand, laten we daar geen doekjes omheen winden.

  Grappige anekdote is dan ook dat ik nog niet zolang geleden werd benaderd door een bevriend echtpaar dat me vertelde deze keer eens naar Thailand op vakantie te willen gaan mede ingegeven door mijn enthousiastische verhalen over dat land.

  Het stel had gekozen voor een georganiseerde rondreis van ruim 3 weken aangezien het voor hun de eerste keer was om zodoende de meeste bekende bezienswaardigheden makkelijk te kunnen bezoeken en om bovendien de laatste week heerlijk relaxend te kunnen afsluiten op het zonnige strand van Jomtien ter vrije besteding zoals aangekondigd op de website van de reisorganisator.

  Tot zo ver alles goed en wel echter in die laatste week kwam de relatie onder hoogspanning te staan, men raadt het al want het ’ter vrije besteding’ werd door de man op een gegeven ogenblik ietwat te letterlijk ‘doorgebracht’ terwijl zijn vrouw aan het winkelen was -ja, hoe cliché kan het zijn- kortom wat echter door zijn vrouw niet onopgemerkt bleef hetgeen ten zeerste daaropvolgend niet door haar gewaardeerd werd.

  Het echtpaar is inmiddels uit elkaar…doch achteraf vernam ik dat het huwelijk allang niet meer boterde dat al ver voor ze op vakantie gingen.
  Al met al een grappige anekdote. Toch? 😉

 3. Lieven zegt op

  Tja….met je partner naar Thailand reizen is als je boterhammetjes mee op restaurant nemen hé 🙂

  • jogchum zegt op

   Lieven,
   Grappig, moest om deze regel hartelijk lachen.

  • M.C.Veen zegt op

   Ja daar zit wel wat in ja. Ik zou mijn vrienden nooit adviseren om gezellig als stel het hier leuk te moeten gaan hebben hahaha. Dat moet je helemaal niet willen als je geen goeie relatie hebt.
   Thailand is top voor alleen of als maatjes (we hebben het over vakantie!). Wil je echt samen en is je relatie goed dan ga je toch naar Nepal ofzo, lange trek tochten maken en van hotel tot hotel in de bergen. Doe iets orgineels. Al die “blij dat ik glij” badplaatsen kan je overal wel vinden.

   • Kees zegt op

    Ik denk dat je reactie meer zegt over hoe jij Thailand beleeft dan over wat Thailand daadwerkelijk te bieden heeft, met alle respect verder.

    • M.C.Veen zegt op

     Ja dat klopt hoor Kees, geef ik gelijk toe. Toch als het over vakantie gaat en seks met de link Thailand, denk ik idd ga hier lekker zonder je partner heen als het niet goed gaat tussen jullie. Je komt er zo achter hoe groot de liefde is hier 🙂

   • LOUISE zegt op

    Heer van Veen,

    Dit zegt meer over uw idee van hoe een relatite zou moeten zijn en/of misschien over uw problemen om een relatie in stand te kunnen houden.
    Mijn man en ik kwamen hier al ruim 18 jaar samen voorwij hier permanent gingen wonen.
    Als je hier naar toe gaat enkel en alleen om je in de “thaise anatomie te verdiepen”(!), dan ga je dus met alleen vrienden.
    Maar met je relatie of man of vrouw zijn hier veel leuke dingen te doen, maar je moet ze wel willen zien.
    Misschien komt datmnog een keer.

    Groetjes,
    Louise

 4. l.lagemaat zegt op

  Wat een suggestieve gedachte om vooral alleen naar Thailand te reizen!
  Ik ken veel echtparen die al jaren samen een fijne vakantie in Thailand
  doorbrengen en genieten van de mooie natuur en cultuur.
  (Is het niet orgineel genoeg wat een blasé gedachte)

  groet,

  Lodewijk

 5. rob zegt op

  De 9 weken die ik in Thailand rondgereisd heb, heb ik niets gemerkt van sextoerisme, wat natuurlijk iets zegt over mijn neus om besmeurde plekken te vermijden.
  Op n gegeven moment wilde ik toch wel eens weten hoe erg Pattong was. Afijn, overdag 2 gewone straatjes met bars, eettenten en winkels. Het is dat iemand me aanschoot en meetroonde naar een House of Ladies, anders had ik gedacht dat t allemaal verzonnen was!
  Wat het onderzoek betreft
  ( it het feit dat 15,9% van de mannen zich tijdens de vakantie sneller aangetrokken voelt tot andere mensen, kan natuurlijk niet de conclusie getrokken worden dat mannen zich op vakantie sneller aangetrokken voelen tot andere mensen.
  Dan zul je toch echt eerst moeten weten hoe het met de overige 84.1% van de mannen zit.)

  blijkt, aangenomen dat het wetenschappelijk is uitgevoerd en de grotere aantrekking slechts bij 16% het geval was, (en bij 84 niet)

  dat vakantie bij een toch aanwijsbaar aantal mannen de lusten en avonturiersdrang opwekt, wat m.i. toch niet vreemd is.
  Het zegt echter niks over ALLE mannen, want mensen zijn geen robotten.
  Als 16% van de mensen in jouw buurt vaker PVV stemt dan gemiddeld , geldt jouw wijk als PVV stemwijk.
  Gaan 16 % van de mannen vaker vreemd dan vrouwen, dan kun je zeggen dat mannen vaker vreemd gaan. Al doen ze het niet allemaal.

 6. chaliow zegt op

  Een volledig waardeloos onderzoek, geloof die cijfers maar niet, en het is ook zinloos om op de uitslag te reageren. Wel een hoog sappigheidsgehalte maar volstrekt onbetrouwbaar.
  Een steekproek van 551 uit een totale rezigersomvang van enige miljoenen? Hoe representatief kan dat zijn? Dit zegt echt niets, het is gewoon toeval wat er uitrolt. Je hebt leugens, erge leugens en statistieken. Dit is een mooi voorbeeld

 7. chaliow zegt op

  Sorry, kleine aanvulling. De cijfers zijn geen toeval. De 551 van de 5.999.500 reizigers die reageerden zijn zeker die kleine groep die wel deze ernstige als drank en overspel problemen ervoeren en dus reageerden. Je kunt je gemakkelijk voorstellen dat onder de 5.999.500 niet-reageerders die problemen niet in die mate voorkomen. De cijfers zijn dus zeker geflatteerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website