Niet zo lang geleden plaatste wij op Thailandblog een video van een bende losgelagen Chinezen bij een buffet in Chiang Mai. Wie deze video bekijkt zal denken dat het om dezelfde groep gaat, maar nee, dit zijn Thai.

In een winkel op Central Ladprao vecht  deze groep met hand en tand om een paar van de nieuwste Converse sneakers te bemachtigen voor de helft van de prijs en zie wat hebzucht doet.

Sommigen geven het warenhuis de schuld van het gedrag van de menigte. Zij hadden de massa in goede banen moet leiden.

Kijk en verbaas je…

Video: Schoenen in de uitverkoop

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/lS5AcBAUENw[/youtube]

5 reacties op “Is dit een losgeslagen bende Chinezen? Nee, het zijn Thai”

 1. Nico zegt op

  Tja, 50% korting voor merkartikelen………

  Ik heb het met eigen ogen gezien, maar besefte niet wat er aan de hand was, het was toen niet zo druk als op het filmpje. Wel werd er ook getrokken en geduwd.

  Iedere Thai wil ook wel eens een merkartikel hebben en dan is 50% korting natuurijk de kans van je leven.
  Mensen die het kunnen betalen zie je er niet tussen, die hebben de “merkartikelen” allang thuis staan.

  Nico

 2. Leo Th. zegt op

  Daarbij vergeleken stellen de 3 dwaze dagen in de Bijenkorf en de leegverkoop in V&D niets voor. Hebzucht maakt het slechts bij (sommige) mensen wakker met een massahysterie als gevolg. Nog erger dan een groep aasgieren.

 3. Jacques zegt op

  Dit zie je niet alleen in Thailand hoor, komt in veel landen voor, ook in Europa of Amerika.
  Dit is een van vele manieren waarom de mensheid zich manifesteert. Is een aparte manier van koopjesjagen.
  Sommigen zullen zich daardoor gelukkig prijzen. Smaken verschillen en gelukkig is bij mij dit gedag nog niet van toepassing. Nico heeft gelijk door te stellen dat 50% is een aanzienlijke prijs vermindering is daar wil deze bepaalde groep wel zijn best voor doen.

 4. Simon zegt op

  Zo ziet elke uitverkoop van sneakers, van het merk “Convers” er uit, met een korting van 50%. Het zijn schoenen met de status van een “modestatement”. Dus sneakers met, “over de topprijzen”.

  Opruiming, koopjes, solden, of uitverkoop. De benaming zal de koopjesjager worst wezen, als er maar genoeg afgeprijsd is.

  In Amerika is de dag, na Thanksgiving, de dag van de consument. Want dan is het “Black Friday”. En dan is het geen uitzonderlijk, dat men met elkaar op de vuist gaat.

  Een vestiging, van V&D, in Rijswijk moest, afgelopen maan, worden gesloten door de politie omdat het te druk was met enthousiaste koopjesjagers waarbij er sprake was van ruzie tussen klanten.

  • Simon zegt op

   Daarbij wil ik nog vermelden, dat bij het geval “Chinesen”, m.i.z. het een kind beleid een grote rol speelt. Het overgrote deel van deze generatie is blijkbaar opgegroeid zonder enige correctie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website