Veel lezers zullen de toto-achtige acties kennen, of hebben meegedaan, die in Thailand plaatsvinden wanneer er een groot voetbal evenement plaatsvindt. WK of iets dergelijks.

Thailand post en een groot dagblad organiseren dat. Je kunt op het postkantoor kaarten kopen waarop je voorspelling wordt ingevuld en die moet je insturen. Prijs voor een kaart: 2 baht. Honderden miljoenen kaarten worden verkocht en de hoofdprijs liegt er ook niet om. Mijn partner doet steevast mee, de laatste keer “slechts” honderd kaarten.

Nu circuleert onder anderen op social media een video waarop de trekking is te zien. Drie personen waaronder een farang, doen de trekking. Die trekking komt erop neer dat jongelui de ingezonden kaarten in de lucht gooien en die verder de lucht ingeblazen door grote fans. De farang “grijpt” de winnende kaart uit de lucht. Dat is dat.

Ik heb die trekking herhaalde malen bekeken en heb de indruk, niet meer dan dat, dat de winnende kaart uit het kostuum van de farang komt. Met mij vele Thaise mensen. Opwinding alom. Zogezegd “doorgestoken kaart” of niet? Fake news?

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Oordeel zelf.

https://youtu.be/–YvAes7kxs

4 reacties op “Lezersinzending: Trekking van winnende lot ‘doorgestoken kaart’ of niet? (video)”

 1. erik zegt op

  Wat is er nieuw? Is niet jaren geleden aan het licht gekomen dat de staatsloterij in Thailand, waar kinderen een balletje uit een zakje moeten pakken, de juiste balletjes even een fluorescerend verfje meegaf zodat het juiste balletje iedere veertien dagen het juiste vriendje, of de lekkerste mia noi, een beloning gaf voor bewezen diensten? Want waarom droegen/dragen die kinderen dan toch een zonnebril?

  En, dichter bij huis, was er niet ooit bij een trekking voor de indeling van een belangrijk voetbalevenement, een hotemetoot, ik zal geen naam noemen, ene Lothar, die een balletje pakte en dat direct weer liet vallen? Was dat wel of niet de oude truc om enkele balletjes even in de magnetron te leggen?

  Waar geld is is hebzucht en fraude. En, jammer genoeg, zullen ze mij nooit vragen…..

 2. Jos zegt op

  Moeilijk te zien op 26 seconden. Je zou alle frames moeten bekijken.

  trouwens, is er in Thailand een regel dat een bepaalde % van de inzet uitgekeerd moet worden als prijzen geld?

 3. Pamela zegt op

  Dat lijkt er wel heel sterk op,,,,

 4. peter zegt op

  Je ziet hem graaien in zijn eigen zak vlak voor de cam weer draait en heeft dan ineens een kaart, cam terug
  Klein foutje, fraude inderdaad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website