Met een vlot een vijver op om daar hongerige krokodillen te voeren. Chinese toeristen vinden het prachtig en zijn niet vies van wat risico om dit opmerkelijke uitje mee te kunnen maken. 

Een krokodillenboerderij in Pattaya biedt deze opmerkelijke attractie aan op het terrein van de Elephant Kingdom. Als snel stonden foto’s van het bijzondere vaartochtje op social media. Velen vroegen zich af of dit wel veilig was? Een reden voor de Thaise overheid om de krokodillenfarm te bezoeken. Politie, militairen en ambtenaren kwamen poolshoogte nemen. En wat blijkt de autoriteiten vonden dat het er allemaal goed en degelijk uit zag.

De vijver heeft twee drijvende kooien van vij bij 10 meter die zijn uitgerust met een motor en kabels. De kooien zijn ongeveer 1,5 meter hoog. Dagelijks komen er ongeveer 500 bezoekers op het spektakel af.

Volgens de eigenaar zijn er tot nu toe geen toeristen in de bek van een krokodil verdwenen. Oook Pol Maj Gen Amphol Buarabporn, hoofd van de politie in Chon Buri, vond dat de bestaande veiligheidsmaatregelen  voldoende waren. Wel drong hij eer op aan dat de medewerkers toezicht houden op de activiteiten.

En? Heb jij zoveel vertrouwen in de Thaise exploitant, dat jij ook het vlot op zou gaan?

18 reacties op “Nieuw uitje voor toeristen: Krokodillen voeren op een vlot”

 1. Khun Peter zegt op

  Nou mij niet gezien, voor geen goud. Mijn moeder zei altijd: “Het gaat goed totdat het fout gaat.”

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Ach Khun Zolang er maar geen moddervette Farang Pompui mee dobberen kapseist het vlottieltje niet zo snel

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Thai kennende, zeg ik in het Vlaams…. niet nu, niet morgen, niet nooit of vanzelevenniet…. Met alle Chinezen maar niet met den deze. Nu ja er zijn dan ook eemmaal meer Chinezen dan Vlamingen en eentje minder valt dan ook niet zo snel op vermoed ik.

 3. Cornelis zegt op

  Ik zou niet op dat vlot met een hekje eromheen gaan staan. Een krokodil kan op z’n staart hoger springen dan dit hekje – je zou niet de eerste zijn die zo van z’n bootje wordt ‘gehapt’.

 4. Herbert zegt op

  Heb de constructie en het laswerk eens goed bekeken en dan lopen bij mij de koude rillingen over mijn rug dus je kunt op een nieuwe bericht wachten op Thailand blog

 5. Frank zegt op

  Ach het is niet zo lux zoals “wij” westerlingen het het liefst zouden hebben, met banken dik gestoffeerd. Maar persoonlijk vindt ik het juist wel tof zo, en ga het in januari als ik weer terug ben in Pattaya uitproberen.

  • Khun Peter zegt op

   Goed idee. Als ik in Pattaya iemand met slechts een arm zie lopen weet ik dat jij het bent.

 6. Jack G. zegt op

  Opvallend dat ze geen oranje reddingsvesten dragen.

  • Raf zegt op

   Zo een oranje vest is zeker niet goed voor de spijsvertering van een krokodil !!!

 7. G Maris zegt op

  Op deze manier kun je er inderdaad voor zorgen dat er ook minder toeristen uitgaan

 8. Hans zegt op

  Lijkt mij wel gaaf om zo iets een keer te doen.
  Als ik in Pattaya ben ga ik het waarschijnlijk overwegen als het niet de duur is.
  Kan ik dat van mijn nog te doen voor ik dood ga lijstje schrappen.
  Bungeejumping, tussen de haaien (rifhaaien wel te verstaan) zwemmen, massage van een olifant met zijn poot, met een kabellier naar beneden gaan (Pattaya) en van een rots duiken is al geschrapt. Blijft over hanggliding en parachutespringen als belangrijkste 2 van mijn lijst. (Nee, met je hoofd in de bek van een krokodil staat niet op mijn verlanglijst.)
  Wel denk ik dat het vlot goed getest moet worden in verband met kapseizen en om de zoveel tijd geïnspecteerd moet worden op degelijkheid. Het vlot ziet er van een afstand niet echt solide uit.
  Wat als plotseling 20 man besluiten om aan een kant te gaan staan, wat gebeurt er dan?
  Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd als er plotseling 10 of 20 man in het water liggen.
  Verder denk ik dat ze een maximum aantal personen moeten overwegen per vlot en boven de 18 jaar en goed toezicht houden op malloten met een doodswens of iemand die vooroverbuigend met zijn camera een close-up wil maken, of besluit om met de hand te gaan voeren. Dan is hij waarschijnlijk zijn camera kwijt inclusief hand of meer.
  Hans

 9. simon borgers zegt op

  Tot dat er een krokodil onderhet vlot komt en de boel om kiept mij niet gezien ik ga liever gewoon dood.

 10. David H. zegt op

  Heel slim …op zijn Thais dan…. om krokodillen de ascociatie van mens en voedsel te laten geworden …., goed voor de volgende overstroming , dat er zoals laatst de krokodillen op uitstap gingen …., met gevolg van een heuse Krokodillen zoektocht /jacht…

 11. chris zegt op

  Inmiddels heeft de Thaise overheid ingegrepen: http://www.bangkokpost.com/news/general/1037233/croc-farm-licence-suspended

 12. janbeute zegt op

  Ik heb het de laatste paar dagen al vele malen tot vervelens aan toe gezien ,het filmpje hier op de Thaise TV zenders .
  Ik zei gisteren nog tegen mijn ega , wat zal er gebeuren als het vlotje gemonteerd op enkele oude olie drums eens zou zinken of kapseizen .
  Ik denk dat de crocs dan een feestmaal hebben van ongekende grote .

  Jan Beute .

  • chris zegt op

   Thaise krokodillen houden niet van Chinees…..(wink)

 13. theoS zegt op

  Een krokodil is in staat om hoog uit het water te springen om zijn prooi te pakken te krijgen.

 14. Jacob zegt op

  zie het volgende bericht al voor me: Chinees verslonden door Krokodillen,de toerist uit China was op een vlot Krokodillen aan het voeren,toen hij na het voeren een Selfie met een Krokodil wilde maken,ging het plotseling mis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website