Ook in Thailand kom je ze tegen in je hotel, meestal in de kledingkast: een kluisje. Handig om je voorraad Thaise baht, paspoort en andere waardevolle zaken in op te bergen. Je kan meestel zelf de code instellen en klaar is kees. Of toch niet?

Natuurlijk vergeten hotelgasten de code die ze hebben ingesteld en dan moet een hotelmedewerker hulp bieden. Soms met een sleutel, maar er blijken ook codes te bestaan waarmee je alle kluizen van een bepaald merk kan openen. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze generieke code, die vanaf de fabriek wordt meegeleverd, wordt aangepast door een eigen code zodat deze alleen bekend is bij het hotelpersoneel, maar in de praktijk gaat dat nog weleens mis.

In deze video laat een expert laat zien hoe je een hotelkluis van het merk Saflok gemakkelijk kan openen, ook als je de code niet hebt. In het begin van het filmpje wordt een fles whiskey in een kluis geplaatst. Daarna wordt deze vergrendeld met een code. Ook zonder deze code lukt het om de kluis te openen.

Volgens Lock Picking Lawyer worden veel van dit soort kluisjes voorzien van een extra code, bijvoorbeeld 999999. Video

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=De0D7otNxME[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Hotelkluis soms simpel te openen met generieke code (video)”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Een hotelkluisje stelt niet veel voor. Dat kan ook niet voor een paar tientjes.
  https://goo.gl/wzPmeE
  Bovendien is het een kwestie van vertrouwen omdat het hotelpersoneel uiteraard altijd in staat moet zijn om de kluis, al dan niet met een schroevendraaier, sleutel of override code te openen.
  Net als bij de bank is het een kwestie van vertrouwen.
  In het Dynasty Inn Hotel in Pattaya heb ik het tot twee keer toe gepresenteerd om mijn kamer te verlaten zonder het kluisje af te sluiten. Bij terugkomst word ik dan door de receptie op mijn fout aangesproken en loopt er iemand mee, in het bijzijn waarvan ik kan controleren of er iets ontbreekt. Er ontbrak beide keren niets, hoewel er toch een interessant stapeltje Eurobiljetten in lag, en in zo’n geval heeft het kamermeisje in mijn ogen wel een fooi van 1000 Baht verdiend, onder het motto ‘eigen schuld, kleine bult’.

  • Mailme60 zegt op

   Het gaat er niet om dat het hotelpersoneel wat uit je kluisje kan halen, maar dat een gast dit ook kan doen als je even niet oplet.

 2. Kees 2 zegt op

  Een losse kluis hoef je maar even op en neer te bewegen om een pin te laten zakken… en open is ie!

  Zie hier:
  https://www.youtube.com/watch?v=fjrTTlxWTIY (Een klap erop geven kan ook.)

  Waarom dat zo kan, zie je op het einde van deze video:

  https://www.youtube.com/watch?v=hcYB9ceiAiY

 3. rori zegt op

  Een safe met een cijferslot en sleutel waar een elektro-mechanisch slot in zit is open te krijgendoor er van boven een harde en ik bedoel echt harde klap op te geven.

  • David H. zegt op

   Heb dit ooit eens bij mijn Eigen kluis vastgeschroefd aan muur met uitzetbouten …..resultaat …zero ….want de batterijen werden zodanig geschud dat ze los contact maakten …..en sleutel was nodig om alles terug goed te steken .en openen….PRIMA onvoorziene beveiliging ……veel van die nep filmpjes op You tube …

   • rori zegt op

    Beste David
    Ik heb zo een kluis in mijn appartement. De sleutel was kwijt en de batterijen leeg. Heb het zelf geopend met de klap erop. Was meteen open. Later heb ik de test in twee hotels uitgevoerd met zelfde resultaat.

    • David H. zegt op

     Dan zal ik maar besluiten dat mijn kluisje betere kwaliteit is zeker….? En het los komen zitten v/d batterijen als bijkomstigheid een extra veiligheid zeker …?
     En het was echt een behoorlijke klap die ik gaf met gebalde vuist (geen YouTube aardappel…), het kluisje is wel geen blikken doos , als je er op slaat / klopt hoor je doffe klank .

 4. Aad zegt op

  Ik heb een ‘Milockie’ aangeschaft. Door middel hiervan kun je een extra slot aanbrengen op een hotelkluisje. Daarmee is hij nog wel met geweld te openen, maar als dat is gebeurt is dat meteen zichtbaar. Even met een tweede code of sleutel openen is niet mogelijk.

 5. Henk zegt op

  Er wordt regelmatig advies gegeven om contant geld mee te nemen naar Thailand en dat gaan wisselen. Opbergen in de kluis is dus geen goed advies.
  Veelal wordt geld wat gestolen gestolen wordt maar ten dele vergoed door de reisverzekering.
  Het weegt dus niet op tegen het opnemen van geld met je atm kaart. Dit is nagenoeg zonder risico.

  • Fransamsterdam zegt op

   Opbergen in je kluis is in het algemeen wel een goed advies. Een hotel waar de gasten een paar keer bestolen worden kan met de huidige sociale media zijn deuren wel sluiten. Het feit dat iets kan, wil nog niet zeggen dat het risico op verwezenlijking zo groot is dat het ook onverstandig is. Als je oversteekt kun je aangereden worden. Als je pint kun je beroofd worden. Daarom hoeft oversteken of pinnen nog niet onverstandig te zijn.
   Vreemd genoeg heb ik op dit blog nog nooit de oude vertrouwde money belt als optie om geld in te bewaren gehoord. Maar jof je die nou in je kluisje moet leggen waag ik te betwijfelen.

 6. John Chiang rai zegt op

  Veel hotelgasten die er vanuit gaan dat het cash geld zeker is in de hotelsafe van een hotelkamer,gaan vaak aan het feit voorbij,dat haast alle Hotels zich zelf verzekeren door een Limit te stellen voor cash geld.
  Als je de safe richtlijnen voor het gebruik van je kamersafe goed na leest,zie je dat er vaak sprake is van een Limit van 3000Baht,terwijl het reeds uiterst zelden is,dat het ten hoogste 10.000 Baht is.
  Bij de goede raadgevingen die deze week op dit blog plaatsvonden i.v.b.m.de genoemde 3000Euro in Cash, ga je in geval van diefstal uit je hotelsafe mooi baden.
  Mocht dit inderdaad vaker gebeuren,zoals ook Fransamsterdam dit reeds vermeld heeft,is het zeker geen goede reclame voor een Hotel,hoewel dit nog lang geen garantie is voor de teruggave van cash bedragen die ver over het aangegeven Limit gaan.
  Het beste is als het om een iets groter bedrag gaat,het mee te nemen,en te riskeren dat je geen klap op je hoofd krijgt,en de aller( slechste) methode is te denken,dat je een clever verstop hebt in je kamer.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat is allemaal leuk en aardig, en ik ken de Thaise wetgeving terzake niet, maar voor zover een Nederlands hotel dergelijke beperkende algemene voorwaarden zou hanteren moeten die uiteraard wel bij het aangaan van de overeenkomst aan de klant kenbaar zijn gemaakt. Dat wil zeggen op een website waar je kunt boeken moet je een vakje voor akkoord aanvinken en moeten deze voorwaarden te zien en te downloaden zijn. In andere gevallen moeten deze aan de klant ter hand zijn gesteld. Anders kan een hotel zich niet op (de geldigheid van) deze voorwaarden beroepen.

   • John Chiang rai zegt op

    Fransamsterdam,ik ken ook niet precies de Thaise wetgeving op dit gebied,alleen heb ik in verschillende hotels in Thailand deze aanwijzingen omtrent het gebruik van een kamersafe gelezen.
    Ze zijn of op de safe zelf te vinden,of er ligt een map op je kamer met algemene aanwijzingen betreffende het hotel.
    In deze map kunnen o.a staan,wanneer en tot hoe laat je ontbijten kunt,het gebruik van je kamer telefoon,met eventuele kosten voor een internationaal gesprek,en als je goed kijkt,staan hier ook vaak ergens de cash geld beperkingen waarvoor het hotel bij een eventueel verlies of diefstal verantwoording overneemt.
    In hoever dit wettelijk in orde is,wil ik persoonlijk helemaal niet uitproberen,omdat ik denk dat de hotels dit zeker niet voor niets schrijven.
    Bij inbraak of diefstal,zou iedere gast met utopische geld vorderingen kunnen komen,die naar hun mening in de safe voorhanden waren.
    Ik denk dat je zelfs in Europa geen verzekering of hotel kunt vinden,die niet teminste een Limit voor cash geld heeft bij inbraak.

 7. Pat zegt op

  Misschien erg naief maar ik schrik enorm van de gemakkelijkheid waarmee zo’n kluisje kan gekraakt of open gemaakt worden.

  Gelukkig is Thailand bekend om zijn doorgaans eerlijke bevolking, maar de idee dat zo’n kluisje vrij simpel kan geopend worden stemt me echt niet gelukkig.

  Als ik een reisbudget heb van 3.000 € kan ik dit bedrag toch moeilijk dag en nacht bij mij houden.

  Ik ga niet dansen op de dansvloer met 3.000 € op mijn buik, of zwemmen en mijn geldtasje op mijn ligzetel laten liggen, dit is toch echt te gek voor woorden.

  Ik gebruik zo’n hotelkluisje al vele jaren en heb nooit iets negatief ervaren, maar ik heb er ook nooit bij stilgestaan.

  Mijn ganse budget laten stelen zou mijn ganse reis om zeep helpen.

  Ik weet echt niet goed wat ik moet doen met mijn groot cashbedrag als ik binnen 3 weken Thailand nog eens bezoek!

 8. John Chiang rai zegt op

  Beste Pat, Het zal niet zo snel gebeuren dat iemand het geld uit je safe haalt,alleen mocht het gebeuren,dan heb je bij dergelijke bedragen die jij aangeeft,wel problemen.
  De meeste hotels gaan bij hun limits op nummer zeker,omdat ze anders bij een eventueel verlies,of diefstal voor vaak utopische bedragen komen te staan,die een gast eventueel verlangen kan.
  Het zelfde doet iedere diefstal verzekering ook als het om cashgeld gaat. (Is toch logisch?)
  Ik neem vaak nog grotere bedragen mee voor mijn bank rekening die ik in Thailand heb,maar breng deze bedragen zo snel het gaat op de bank,en laat ze nooit in mijn kamer safe liggen.
  Of je neemt het risico,of je gaat met iets minder cash,en neemt gewoon de eventuele pinkosten inkoop.
  Als je grote bedenken hebt zou ik voor de 2e variant kiezen,omdat je ook niet zeker bent,of je werkelijk het hele bedrag van 3000 euro’s nodig hebt.

 9. rori zegt op

  Sorry maar ik begrijp iet waarom iedereen zoveel geld cash meeneemt. Kan me het niet goed voorstellen.
  1. Men gat op vakantie
  2. Men neemt een reisverzekering
  3. Men koopt vliegtuigtickets
  4. Misschien huurt men een auto.
  5. Men gaat luxe uit eten
  6. We slapen het liefst in 4 a 5 sterren hotels.
  7. Sommigen zoeken een vakantie maatje en betalen barfines
  8. Etc

  Ik pendel tussen Nederland, Belgie, de Filippijnen en Thailand.
  Ik leef en werk met mijn visa en Amex kaarten/
  1. Ik stort daar zelf geld op en sta praktisch nooit rood. –> Ik krijg 1.25% rente per maand over het saldo.
  2. Als ik aankopen doe BigC, Makro, Tesco-Lotus, Toyota dealer, Volvo dealer, Robinson, etc betaal ik met Visa of AMEX.
  Aankopen met deze kaarten zijn 3 maanden verzekerd tegen verlies, diefstal of anders.
  Ik laat NOOIT converseren. Dan word dit gedaan door de ICS en deze doen het dan met een middenkoers. Mijn ervaring (Oh ja ik heb Visa diamond en AMEX Gold).

  Kas geld pinnen vanaf ING bank, ABN AMRO of van Lanschot. Meestal de laatste. Hier heb ik ook de visa en mastercard bij.

  Als ik pin neem ik maximaal 5000 bath op. Gemiddeld heb ik echter maar 2000 bath maximaal in mijn portemonnee. (in een andere discussie staat per ongeluk 200. Een edit functie bij eigen berichten oor verificatie van zou ideaal zijn).

  in Europa heb ik ook nooit meer dan 20 tot 50 Euro op zak dus waarom in Thailand wel??
  Veel geld op zak nodigt uit tot kopen. Geen geld NIET kopen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Rori, nogmaals, zet de mensen nou niet steeds op het verkeerde been. Als je echt 1.25% rente per maand krijgt op je positieve saldo wil ik ook wel een paar van die Visa/Amex kaarten.
   En wederom nogmaals, er worden nooit valuta afgerekend tegen de middenkoers.

   • Cornelis zegt op

    Ik heb het even nagekeken op de ICS-website: 0,3% rente per jaar bij een positief saldo boven de 500 euro. Toch ‘iets’ minder dan die 15% per jaar die Rori zegt te krijgen (12×1,25).

   • rori zegt op

    Zal ik jou eens een afschrift sturen? Ik heb een Vias card via van landschotbank. Sorry maar ik zou je nog veel meer kunnen vertellen over hoe het financieel in elkaar zit.

    • rori zegt op

     Hier zijn de standaard regels te vinden. Maar veel is afhankelijk van het POSITIEF saldo op de kaart en waar je de kaart aanschaft. Ik heb BELGISCHE van Landschot kaarten/.

     Dit zijn de standaard voorwaarden:
     https://www.icscards.nl/klantenservice/betalen/betalen-met-uw-card

     https://www.vanlanschot.nl/creditcards

 10. k.harder zegt op

  Interessant verhaal. Met kluis op de kamer ook de sleutel gekregen om dus zonder code de kluis te kunnen openen, en ik vermoed dat het management over een 2e sleutel beschikt in geval van…… Maar misschien nu ook duidelijk (misschien) waarom het leuke Nature View Hotel in Pattaya geen kluis op de kamer heeft. Achter de receptie is een ruimte met verschillenden kluisjes …. groot raam tussen receptie en kluisruimte plus camera. Alleen met sleutel kom je de kluisruimte in, eigen sleutel voor jouw kluis …. plus je kunt er ook nog als extraatje je eigen slot op zetten. Heb trouwens in al die jaren nog nooit problemen met de kluis gehad. Soms ook gewoon alles in de koffer gestopt en die op slot gezet. (Ja, je kunt de koffer meenemen …. ja, je kunt van alles en nog iets te vrezen. Wat me opvalt, er wordt nooit een 7/11 beroofd. Niet iemand met mes op pistool, give me all your cash en weg is die, wat je vaak op Opsporing verzocht ziet)

 11. Bert zegt op

  Persoonlijk snap ik de hele discussie ook niet zo.
  Iemand merkt al op we besteden best veel geld aan “dure”zaken, zoals hotel etc.
  Zeker voor de mensen die van hun vakantie gaan genieten in TH zie ik het probleem niet van 5.000 Thb meer of minder in 3 tot 4 weken.
  Toen wij nog voor vakantie in TH kwamen hadden we gewoon een budget van X euro/gulden en dat was voor de vakantie. Kregen we veel Thb dan gingen we een keer vaker met de familie uit eten en kregen we wat minder beperkte we de “duurdere”uitjes.

  Nu we hier langdurig verblijven kan ik me er nog niet echt druk om maken en wel om 2 redenen.

  1 Je kunt het toch niet veranderen.
  2 Ook nu is het als we veel Thb voor onze euro krijgen leven we iets luxer.

  De tering naar de nering zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website