Geen groot risico op hartstilstand tijdens seks

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Opmerkelijk
Tags:
14 november 2017

Volgens vele een mooie dood, maar ook een angstige gedachte: een hartstilstand krijgen tijdens de daad. Uit een Amerikaans onderzoek lijkt nu dat de kans daar op zeer klein is en eigenlijk verwaarloosbaar. Indien mensen een hartstilstand krijgen tijdens seks, gebeurt dat maar in één procent van alle gevallen.

Bij mannen is de kans op een hartproblemen tijdens het liefdesspel wel tien keer groter dan bij vrouwen, zo melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of the American College of Cardiology.

De onderzoekers analyseerden gegevens over meer dan 4.500 mensen die onverwachts overleden aan een hartstilstand. Slechts 35 mensen uit het onderzoek bleken een hartstilstand te hebben gekregen terwijl ze met seks bezig waren.

Volgens hoofdonderzoeker Sumeet Chugh was het onderzoek nuttig omdat er veel vragen zijn over het verband tussen seks en hartproblemen. Hij laat weten dat er nooit eerder onderzoek naar is gedaan en er daarom nogal wat gespeculeerd werd. Gelukkig blijkt het risico zeer klein te zijn.

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Geen groot risico op hartstilstand tijdens seks”

 1. Rob V. zegt op

  “Volgens vele een mooie dood, maar ook een angstige gedachte: een hartstilstand krijgen tijdens de daad. (..)
  Indien mensen een hartstilstand krijgen tijdens seks, gebeurt dat maar in één procent van alle gevallen.”

  Hmm dus in 1% van de gevallen dat je een hartstilstand krijgt tijdens de seks ga je dood? Dat is dan praktisch nooit… in 1% van de seks een hartstilstand krijgen mag ik ook niet hopen…

  Dat in 1% van de hartstilstanden dit tijdens de seks was zou kunnen maar of dat nu plezierig is voor jezelf? Last staan je partner…

  • chris zegt op

   De meeste mensen hebben sex in de avonduren. Dan ben je soms al moe en toch wil je sex hebben. Het is veel beter en gezonder om sex te hebben in de ochtend, als je wakker wordt. Je bent veel frisser, energieker en veel minder gauw moe.
   Moet je wel een vaste partner hebben want de bars zijn niet open in de ochtenduren.

   • Bert zegt op

    Niet al je geheimen hoef je te delen Chris

    • chris zegt op

     Dit geheim is een zaak van leven of dood, dus deel ik het graag.

   • Rob V. zegt op

    Logisch, als je de bedpartners nog naar werk of school etc. moeten dan zal de seks toch snel ‘s avonds zijn of op de vrije dag. Even voor werk een snelle wip is de moeite niet waard (vind ik), want als je beide wilt genieten van de seks dan is dat niet even in 15 minuutjes voor dat je naar werk gaat gebeurd. En alleen in het weekend seks is wat weinig.

    Maar de senioren/bejaarden die wel de tijd hebben, ja als ik hen was zou ik het ook vroeger op de dag doen. Dat de bar dan nog gesloten is mag geen probleem zijn, voor passionele seks moet je het denk ik toch hebben van een (seks)partner die er op uit is jou en zichzelf eens goed te laten genieten. Dat ga je denk ik vinden met het huren van iemand voor een ST of LT?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Daartegen staat dat blijkbaar de meeste hartaanvallen gebeuren tussen 6 uur ’s morgens en de middag.
    http://www.gezondheidsweb.eu/hart-en-vaatziekten/meeste-hartaanvallen-gebeuren-tussen-6-uur-’s-morgens-en-de-middag

    • chris zegt op

     Dat is niet in Thailand….maar op of naar het werk in Nederland…

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Het artikel ging ook niet over Thailand….

      • RonnyLatPhrao zegt op

       en al helemaal niet over op of naar het werk in Nederland…

 2. bob zegt op

  En hoe is de situatie als je opwekkende middelen als viagra etc. gebruikt?

 3. peter janssen zegt op

  Een hartstilstand tijdens seks lijkt me de ideale manier om ´de pijp aan maarten te geven´. Dat alleen al lijkt me reden genoeg om tot op hoge leeftijd seksueel uiterst actief te blijven. Als je beseft waaraan de meeste mensen dood gaan dan is deze manier toch veruit te prefereren. Ook omdat je daarna niets meer gevraagd kan worden, dus ook niets hoeft uit te leggen. Of het lekker was, of waarom het zo lang duurde deze keer. Trouwens de 1 procent doden ten gevolge van seks is onrustbarend hoog. Drie keer per week gedurende een jaar = 150 keer seks x 1000 personen is 150.000 keer seks. 1 procent betekent in dat geval 1500 doden door seks op 1000 personen. Morgen eerst even naar de dokter.

  • Rob V. zegt op

   Nee niet 1 op de 100 vrijpartijen eindigt met een hartstilstand, maar 1 op de 100 (doden aan) hartstilstanden is tijdens de seks. Dat is nog aardig wat maar gelukkig van een hele andere omvang dan jouw berekening. Dan zou je haast stoppen met seks.

  • lex zegt op

   Peter, je kan beter naar een wiskundige gaan. Volgens jou berekening kan je tijdens de sex 1,5 X dood gaan. 1500 doden op 1000 mensen. Een keer is toch genoeg??
   Maar een wip in de morgen verdwijnt kommer en zorgen.

 4. ruud zegt op

  “Indien mensen een hartstilstand krijgen tijdens seks, gebeurt dat maar in één procent van alle gevallen.”

  Als mensen een hartstilstand krijgen tijdens sex, gebeurt dat in 100% van de gevallen.

  Als je het leest als 1% van de keren dat iemand een hartstilstand krijgt is tijdens sex, vind ik het een flink percentage.
  Op mijn oude dag dan toch maar aan onthouding gaan doen?
  Vooral ook, omdat het risico voor mannen me hoger lijkt, dan voor vrouwen.

 5. DJ zegt op

  Is natuurlijk niet zo leuk als het gebeurt maar het lijkt mij niet alleen voor degene die vertrekt, maar toch ook zeer erg voor het onderliggende “slachtoffer” je schrikt je toch wel haast de blaren uit de boom als ie het opeens niet meer doet…………

 6. Peter zegt op

  Wel vreemd, pas nog gelezen dat regelmatige sex goed is voor een langer leven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website