Franse ballon duikt op in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Opmerkelijk
Tags: ,
2 februari 2012

Een ballon die in juni werd losgelaten tijdens een schoolfeest in het Franse dorp Limalonges is zes maanden later opgedoken op een strand in Thailand. Dat heeft de directrice van de school aan persbureau AFP gemeld. De ballon legde liefst 14.000 kilometer af.

De 90 leerlingen van de school in Limalonges, regio Poitou-Charentes, lieten op 25 juni naar jaarlijkse traditie ballonnen los. “De kleine kaartjes aan de ballonnen, waarop het adres van de school geschreven stond, waren geplastificeerd. We waren wel vergeten om er ‘Frankrijk’ bij te schrijven.

We krijgen immers vaak kaartjes terug, maar meestal worden de ballonnen teruggevonden in een andere Franse plaats, zoals Cognac of La Rochelle”, vertelt de directrice, Estelle Boutet.

Thaise visser

Ze ontving midden januari een postkaartje van een Thaise man die de ballon op 17 december op het strand had gevonden. “Ik wandelde op de rug van een olifant op het strand toen ik een ballon zag liggen”, schrijft de Thaise man.

“Ik woon in Siam, in de provincie Rayong. Ik ben visser en heb een boot. Het was niet gemakkelijk voor mij om uw land terug te vinden op een kaart.” De Thaise man had zijn tekst deels in het Thais en deels in het Frans geschreven. De omslag waarin het postkaartje stak was afgestempeld op 27 december en kwamen op 17 januari aan in de Franse school. Tussen 25 juni en 17 december legde de ballon 14.000 kilometer af.

4 reacties op “Franse ballon duikt op in Thailand”

 1. gerrieQ8 zegt op

  Ja, en sinterklaas bestaat ook. Heb ooit een ballonnenwedstrijd georganiseerd in Nederland. 99 van de 100 werden gevonden in het Midden van Nederland, vanwege de zuidwesten wind. Een kwam in den Helder uit. Wel de verste afstand, maar de prijs niet uitgereikt.
  Geef je ballon maar aan mij mee, ik ga binnenkort naar Pattaya! 🙂

 2. Fred CNX zegt op

  Lijkt mij ook sterk dat een ballon zo lang in de lucht blijft; na 24 uur komt een gasballon al weer naar beneden. Ben het eens met gerrieQ8 dat sinterklaas ook bestaat en volgende week zal er wel een artikel in de krant staan dat iemeand een geintje heeft uitgehaald en de ballon ergens bij Rayong gedumpt heeft

 3. dirk enthoven zegt op

  zag in december nog een vliegtuig van air france met een ballon aan zijn staart.wie weet?

 4. cokvandenbaard zegt op

  we houden u op de hoogte van de ballon., grapje…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website